Afka9 Antrenman Günlüğü

hocam bu güç nerden geliyor anlamadım ben. nasıl çalışıyorsunuz da böyle kaldırıyorsunuz? nasıl artıyor bu kadar ağırlık?

hocam bu güç nerden geliyor anlamadım ben. nasıl çalışıyorsunuz da böyle kaldırıyorsunuz? nasıl artıyor bu kadar ağırlık?

Hocam set araları uzum dinlenmek, spesifik hareketleri fazla set ve tekrar yapmak ve ters piramit. 50 5,40 6,30 8,20 10,10 11 ve 4 5 set bw ile 10 tekrar yaptım

Hocam set araları uzum dinlenmek, spesifik hareketleri fazla set ve tekrar yapmak ve ters piramit. 50 5,40 6,30 8,20 10,10 11 ve 4 5 set bw ile 10 tekrar yaptım
bir sorum daha vardı müsadenle, peki örneğin bench press yapıyorsun hedefin de daha yüksek ağırlık kaldırmak diyelim. belli bir set limitin var mıydı? yoksa her antrenmanda, antrenmana göre değişiklik gösteriyor muydu set sayın?

bir sorum daha vardı müsadenle, peki örneğin bench press yapıyorsun hedefin de daha yüksek ağırlık kaldırmak diyelim. belli bir set limitin var mıydı? yoksa her antrenmanda, antrenmana göre değişiklik gösteriyor muydu set sayın?

O biraz hissi ama artırmak gerekiyor. Genelde 10 12 set yaparım. Güç gelişimi için de kas gelişimi için de yüksek volüm kaçınılmaz 5*5 bir noktaya kadar götürür. Nöral adaptasyon için de yüksek set daha iyi

Çok da seti artıramıyorsun vakit kaybı çok oluyor bir süre sonra. Salonlarda da genelde tek bench sehpası malum oluyor. 120 kg bench yapacağım örneğin dinleniyorum adamın teki geliyor kaç set kaldı hocam dşye strese sokuyor. O da gidiyor 50 kg bench yapıyor sonra. Bundan ötürü benchi büyük oranda bıraktım Floor veya dips yapıyorum. Dipste sıra bekleyen olmadığı için. Floor u da evde yaptığım için. Yani 5*5 adamı belki intermediate veya biraz üstüne getirir. Ancak daha yukarısı için volümü artırmak lazım

Bir de yukarıda yazmayı unutmuşum microloading de önemli. Ben de 0.5 kg plakalar var o yardımcı oluyor.

Şeyi de söyleyeyim bazen full body tarzda çalışsam da en iyisi bir kas grubunu 4 5 günde bir çalışmak bence. Haftada 3 gün çalışıyorum itiş çekiş itiş, öbür hafta çekiş itiş çekiş şeklinde. Bu şekilde 4 5 günde bir çekiş veya itiş yapılıyor. Fullbody de 2 3 güne düşüyor. Ara çok az olunca sinir sistemi tam deşarj olamıyor bence o sebeble arayı 4 5 günfe 1 tutmak daha iyi bence

Son düzenleme:
Bw 94 kilo. 52.5 kg ile 5 tekrar pull up

Alttan çekim olduğu için çok kaliteli değil çekim. Ama üst kolun gövde ile açısından düzgün bir rom olduğu belli

Uzun zamandır ohp yapmıyordum. 80 ile 5 kolay gelince 85 ile 5 denedim çıktı. Rekorum galiba 92 kg veya 93 ile 5 tekrardı. Kendi kilomla(92 kg) 5 tekrar hedefim. Dips yaparken Sağ omzu biraz incittim ondan ohp ye yoğynlalacağım. Ohp omzu daha az ağrıtıyor

Uzun zamandır ohp yapmıyordum. 80 ile 5 kolay gelince 85 ile 5 denedim çıktı. Rekorum galiba 92 kg veya 93 ile 5 tekrardı. Kendi kilomla(92 kg) 5 tekrar hedefim. Dips yaparken Sağ omzu biraz incittim ondan ohp ye yoğynlalacağım. Ohp omzu daha az ağrıtıyor
4 hafta önce ben de dips yaparken sağ omzumu incitmiştim. Haftada 3'ten 1'e indirdim volümü, bu hafta tamamen düzeldi.

Tekrar benche döndüm. Bir süredir yapmıyordum

135 kg 6 tekrar ile başladım. 6. Tekrae pause

Kolay gelince 138 kg 5 tekrar yaptım. 5. Tekrar pause

3 set daha bench yaptım

Ardından omuz ağrıma rağmen sakatlığı da göze alarak 70 kg dipse girdim :) rahat çıktı beklemediğim kadar ama çektiğim açı baya kötü. 8 tekrar ondan

60 kg ile 10,40 kg 13 ve 20 kg ve bw ile amrap yapıp bitirdim

Tekrar benche döndüm. Bir süredir yapmıyordum

135 kg 6 tekrar ile başladım. 6. Tekrae pause

Kolay gelince 138 kg 5 tekrar yaptım. 5. Tekrar pause

3 set daha bench yaptım

Ardından omuz ağrıma rağmen sakatlığı da göze alarak 70 kg dipse girdim :) rahat çıktı beklemediğim kadar ama çektiğim açı baya kötü. 8 tekrar ondan

60 kg ile 10,40 kg 13 ve 20 kg ve bw ile amrap yapıp bitirdim
Hocam uzaydan cekseydin bench videosunu :)

Sen de 138 nedir ya, koy şu 140'ı artık. :)
Bayadır yapmıyordum da ondan 140 I bir dahakinde denerim. Bench volümü haftada 4 5 sete kadar düştü.

Çok rahat çıktı iki set de 140 çok rahat çıkar gibi geliyor pauseli hem de bir iki tekrarda.

Dips biraz daha önemli ama ilk hedef şu 70 i düzgün şekilde videoya almak sonra da 80 kg dipse kadar çıkmak :)

Back
Yukarı