• Değerli Üyemiz

Başlık açmadan önce fotoğraf ekleme kurallarını okumayı unutmayınız!

Unutmayın ki; ancak usulüne uygun eklenen fotoğraflarla ve kendiniz hakkında vereceğiniz detaylı bilgilerle

sağlıklı yorumlar alabilirsiniz. Kurallara uygun açılmış bir başlık çok daha fazla üyenin başlığınızı okumasını ve

yorumlamasını sağlayacaktır.

Fotoğraf ekleme kurallarını okumak için lütfen tıklayınız!

Forum düzenine katkınız ve anlayışınız için teşekkür ederiz.

Saygılarımızla
    BodyForumTR Ekibi

Alt yapı olarak biraz geliştirmeye çalışıyorum

koptum harbı yaa bu ne kardesım daha yasın kucuk valla guzel calısmıssında dur bakım :)))

Kimseye uçmak istediğini söyleme, düşürmeye çalışırlar diye bir laf var.

O sebeple kimseye kulak asma, boy konusunda kimse net konuşamaz, bu sporun vücuduna ve hayatına sağladığı yararlar ortada, dolaylı yoldan boyunu da olumlu etkiler, halterci mantığıyla çalışmıcaksın sonuçta o kadar ağırlıktan plak kapanmaz diye düşünüyorum boyun uzamaya devam eder yani daha.

Bu yaşta spora başlamak için de herşeyimi verirdim, kendinle gurur duymalısın ve ileride iyiki bu yaşta bu spora başlamıştım diyeceksin şayet devam edersen, yüzme,futbol,basket hiç birisi bu sporun yerini tutamaz ve vg tüm sporların atasıdır.Bu yaşta vg'ye başlamak büyük yarar sağlar sana tabi yaşına uygun çalışmak şartıyla :D

Son düzenleme:
mesela 10 kg ile triceps extension bu hareketi yapabiliyorsun yani öyle mi?

Güzel kardeşim sana şuan 4kg bile fazla :) ben kaç yıldır yapıyorum evimde yaptığım zamanlar 5kg ile çalışıyorum :) bu kadar zorlama eklemlerine zarar verirsin marifet fazla ağırlıkta değil hareketi doğru yapmakta ki çalıştığın bölge tam anlamıyla çalışsın :) Başarılarının devamını dilerim. :)

yorumları okuyarak 13 yasındakı bır cocugun bu kdar duzgun biri biçimde kendını anlatabılcegını dusunmuyorum fotograflar ona aıttır eyvallah ama yorumlayan baskası oldugunu tahmın edıyorum . cocugun lınkınden yorum atan kısıye seslenıyorum gotur cocugu jımnastıge yuzmeye atletızıme en ıyı alt yapı orlarda olusur 15-16 yaslarına gelınce yavas yavas baslatırsınız en dogrusu budur.

Arkadaşım öncelikle kusura bakma fakat sanırım senin etrafındaki 13 yaş kitlesi down sendromlu falan olmalı. Yoksa 13 yaşında ortalamanın üstünde bir zekaya sahip her çocuk bu arkadaşımız kadar güzel ifade edebilir kendini. Bu tür komik yorumlarla ulaşmaya çalıştığınız şeyi cidden merak ediyorum. Acı konuşan dobra arkadaş ayrıca şok etti beni zaten. Şimdi motivasyon kaybettirmek için mi girdin başlığa, bu mu yani ? Zayıf bir insana kilo al kafan büyük demek mi bu spor hakkında bildiğin tek şey ? Kendi kardeşine bile nasıl kilo alacağını gösterip idman yaptıracağın halde abilik yapmayı becerememişsin zayıf olduğunu yüzüne vuruyorsun, üstüne gelip burada aynı işe devam ediyorsun. Ayrıca o ektomorflardaki six pack bir çok insanın aylarca çalışması halinde bile bu kadar güzel çıkmadığından olsa gerek, birçok insana batıyor malesef.
Benim niçin bu kadar yüksek tepki verdiğimi yıllarca "aa sen yemek yemiyor musun, aa sen ne kadar zayıfsın, bu çocuk da pek tıfıl" diye ağzını geveleyenlerden çeken ektomorflar iyi anlar. kafa_

Helal olsun sana aynen devam et ama kendi vücut ağırlığınla hareketleri yap,, 10 kg dambıl larda fazla gelir sana 3 lerle devam et..

Helal jr.Ama benim hala takıntım olan hergün saatlerce düşündüğüm lanet olası boy uzunluğu takıntısı sendede başlamaz umarım.Başarılar..

1.78 cok uzun demi milleti yanlıs yönlendirmeyin bence boy yoksa bu sporun bı anlamı yok çok itici duruyor..

Damme'ın boyu net 180 di kendi filminde gösteriliyor bence bu sporun boyla hiç bir alakası yok estetik olarak hep uzun boy gösteriştir ama bence uzun boylu adam body yapar diye bir şey yok.

bende 13 yasında heveslıydım salona gitmistim adamlar yok kasların yanar yok boyun uzamaz falan filan hoca boyumu olumsuz etkıleyecek hareketlerı yaptırmamıstı tam tersine faydalı olan hareketler yaptırıyordu 1 ayda 3 4 cm uzadıgımı hatırlıyorum kardeşim sana onerim evde calısıyosan cok hafif calıs ve iyi beslen 15 16 yasında agır calısmaya baslarsın

Bodyme;Hocana gidip sana özel program çıkarmasını iste forumda Flexor hocamızın hazırladığı bir program var onuda vereyim bilginlenmiş olursun ama tavsiyem sana eğer gerçekten kendini geliştirmek istiyorsan git öyle yok kasına bir şey olur boyunu kısaltır onlara kulak asma aksine boy uzamasına yardımcı olur büyüme hormonunu tetikleyip.

https://www.bodyforumtr.com/vbforum/yeni-baslayanlar-bolumu/bodye-erken-yasta-baslayanlar-icin-program-14-yas-ve-ustu-20050.html

Fotografdan mıdır nedir boyun çok kısa geldi gözüme zayıf olsan bacaklar daha uzun görünürdü fotograf 2-3 senelik gibi geldi bana.

Büyüme olayın durdu he ! sen kahin misin?:D daha yeni başlıyo. spor yapman tabiki güzel bu ağırlık çalışmaları senin boyunu kemik gelişimini olumsuz etkileyecek diye birşeyde yok belki ama şu bi gerçek ki bunlara ayırdığın zamanı basketbol veya yüzme gibi bir spora ayırırsan ilerde üzerine çalışacağın daha iyi bir anatomin olur.Senin yapacagın en iyi altyapı budur birde düzenli süt tüket ;)

Yüzme çok doğru seçim
https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd....480x480/64812_492488750815041_449511625_n.jpg
Eski yüzme şampiyonu mesela

spora meraklı olman güzel abicim ama ben olsaydım senin yaşında karate, yüzücülükle yada herhangibir dövüş sanatı ile ilgilenirdim 18yaşından küçüklerin bu sporu yapmasını tavsiye etmem vücut gelişimini etkileyebilir hem bu yaşta daha hareketli çeviklige yönelik sporlar yapman yararınadır hızını artırır spora olan ilgini belli bir yaşa kadar bu yönde kullanmanı tavsiye ederim bunu bir abi tavsiyesi olarak görebilirsin .

çok iyi karnın var fazla ağırlığa gerek yok şınav feelan çek omzunu genişlet biraz :D merak etme 17 yaşına felan geldimi değişimi görürsn hafif sporla 2. foton süper kuşlarda iyi :D

Vallahi canım bence yaşın çok küçük. Ben 15 yaşımda ilk ağırlıkları elime aldım. Vücudumu güzel şekillendirdim, ama çok yüklenmedim. Boya da müsaade ettim uzasın diye. 1.88 oldu boyum. Acele etme, ağırlıklara biraz daha geç dönemlerde başlarsın.

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 09:10 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 09:08 ----------

Konu açılalı 1 yıl olmuş ve konuyu açan arkadaşımız 1 yıldır herhangi bir yazı yazmamış.
Belirtmek istedim.

Gelir, zaman geçer o da gelir :)

Hey koçum benim 10 kiloluk dumbell a gücü yetermiş :)

Eğer yüzme ile uğraşırsan daha iyi bir alt yapı yaparsın kendine mesela geniş bir omuz çatısı elde edersin daha estetik bir vücudun olur boyunun uzamasına katkısı olur. Eğer alt yapı olarak gelişmek istiyorsan şimdilik bunları yap 17-18 yaşına geldiğinde bu spora başlarsın

Back
Yukarı