burakula01 dedi:diez çok güzel bi çalısma gerçekten, teşekkür ediyorum .Yazıyı baştan sona kadar soluksuz okudum. Zaman zaman motivasyonunu kaybeden amatör yada profesyonel arkadasları şevklendirecek tekrar çalısma isteği kazandıracak ,insanların dediklerini umursamayacak ve gym e girdiği andan itibaren yercekimine meydan okumanın verdiği zevki 100 kat daha fazla alarak çalısmaya başlattıracak mükemmel bir paylasım olmuş tşk.
Yazının devamı var mı?
ve başka çeviriler de yapacakmıısn ?
OVERCOME dedi:Ben bu yazıyı body ile alakası olmayan hic anlamayan 3 kilşiye okuttum ve gercektende muthiş ilham alıp benle birlikte body e yazıldılar.. 1 i hariccoda cok begendi .. Yani en azından yaptıgı işe ve azme saygı duydular .
walla beni pek motivasyon etmedi
..tam aksine ya bi sporcu bukadar antisosyal olmaması gerek bence..adam öle bi anlatmış ki sanki dünyaya body yapmaya gelmiş...l
yazilanlara baksan ahanda 6 kez olimpiya olmus dersin ama degil, isin ozu de burada bu kadar didinmesine ragmen o da cogunlugun icinde yer aliyor, yani bir looser (kaybeden). bu nedenle hedef kitle frank le arasinda jay cutler la olandan daha güçlü duygusal bir bağ kurabiliyor.
vg.de kaybedenlerin istikrarı,hırsı,fedakarlığı bırakanların olduğunu düşünüyorum..bunları terketmeyen her vg.ci kazanandır bence..düşünün mr. olympia'da 10larca yarışmacı var ve 2.i le 12. arasında çok küçük detaylar var..
hırsını kaybetmeyen, fedakarlığa devam eden en amatör bile vg.cilere motivasyon kaynağı olabilir..mazlum gözüyle görülmesine gerek yok bence..
tam tersi acilarin bodycisi, fakir ama gururlu. butun fotograflari mazlum seklinde, adam hep dalgin dalgin etrafa bakiyor thums:
aslında beni cezbeden tarafı bu sıradışılığı..
şunu demeye çalışıyorum ve farkediyorum..böyle vücudunuz varsa bu kıyafetler üzerinizde versage gibi durur![]()
Kesinlikle .
Her filminde motive olmamakta imkansız.
Geçenlerde tekrardan şöyle bir body building film arşive bir göz atarken McGrath omuz antremanı dikkatimi çekti .Genelde antreman programları daha cok dikkatimi çeker ama şöle bir kaldırlan ağırlıklarada dikkat ederim .
Mcgrath'ın Military Press de kaldırdıgı ağırlık son sette 120 kg idi
45 lbs :20.4 kg toplam 6 tane 45 lbs 120 kg den de biraz fazla .
Herneyse Ronnie nin bir omuz antremanına bir bakıyım dedim ronnie de 130 kg military press yapıyordu ,
yani şunu diyecem prof vucütların arasında kaldırılan kilolar arasında çok büyük ucurumlar yok hatta bircogu aynı agırlıkları kaldırıyorlar bilhassa temel hareketlerde.Ama antreman metodları farklıydı ronnie yarım tekrarlar 15-10 yaparken Mcgrath tam tekrarlar 15-6 çıkarmayı yeğliyordu.