Müthiş bir reklam olmuş
En son Nike'ın Write The Future'ı bende böyle duygular uyandırmıştı. Diez'in çevirisi için çok teşekkürler, yağ gibi akıyor yazı hiç rahatsız etmiyor. Ustalıklı ve çalışılmış bir iş çıkardığı belli oluyor. Kısa filmi harika olur bunun, ki bir İskandinav kısa filmi izlemiştim VG'cinin hayatını anlatan azda olsa bu tadı bırakıyor ağızda.
Yazıda geçen duygu yoğunluğunu temelde düzeyde birazcık bile yaşamış biri olarak söylürum ( 2 aylık sıkı bir definasyon döneminde kaslarım için üzüldüm, ısmarlanan tatlıları geri çevirdim, haftada 6 - 7 gün spor yaptım buna benzer onlarca şeye rağmen hayatımda en bütünlüklü ve güçlü olduğum zaman dilimiydi ) hissedilenler bana çok gerçekçi geldi.
Hatta hep düşündüğüm ve tam tarifini bulamadığım bir durumun cevabı kafamda şimşek gibi çaktı.
Eski mimari şaheserlere bakarken aklınıza hiç şu soru gelmiyor mu ? Eskinin insanları kısa ve zorlu ömürlerinde bu eserleri nasıl inşa edebildiler. Bunun adı yazıdan da görebileceğiniz gibi ADANMIŞLIKTIR. O zamanın insanlarını sabah kalkıp gazeteye göz atıp öğlen starbucksta kahve içip akşam dizisinin başına kurulmak vb. işlerle uğraşırken bu şahaserler dikilebilirmiydi. Zannetmiyorum!!!
Çoğu arkadaşımızın asosyallik dediği bu işte; iş ve hayati olan şeyler dışında herşey seni hedeften uzaklaştıryor, kız arkadaşını seviyor çünkü hedefinde ona yardımcı oluyor.
Herkesin yeteneğine uygun hedefii bulup kendini adadığı bir dünya çok daha iyi bir yer olurdu galiba ama kesinlikle bu kadar eğlenceli değil