arkadaşlar ben bugun bu antreman tarzını 22 yıldır bu sporu yapan arkadaşımla birlikte uyguladım,zaten onun sürekli uyguladığı tarz program buydu. 1 saati geçirmiyor hiç,bana antrenmanın mantığını göstermek için bugun birlikte çalıştık.
Anladıgım kadarıyla 50 dk lık antrenmanın temel mantığı Drop setlere dayanıyor.
Örneğin,ben 70 kiloluk bench press de çalışırdım ve 2-3 dk ara verip tekrar 70 kaldırırdım.yada 60 tan 70 e çıkardım ancak bu sistemde.
50 kg ile başlıyorum 12 tekrarı bitirip,hiç ara vermeden 30 kiloya indirip 8 tekrar daha yapıyor.Ben çok dayanıklı bir yapıda olmadıgım için,ancak 2 kademeli yapıyoruz,fakat ileriki seviyeli sporcular bu kademeyi arttırabilirler,bunu yaptığını zaman,elinizden barı atıp,boş ellerinizle ağırlık kaldırır gibi o hareketi yapmak bile sanki ellerinizde 50 kilo varmış hissini doğuruyor. Set araları sadece 1 dakika.
22 yıldır spor yapan ve artık terminator filminde oynatsanız hacim olarak sırıtmayacak arkadaşımın önerisi bu HACIM için. Artık bunu uygulayacağım.Karar sizin.
Ben 1.5 saat tutardım antremanları ama 1 saatte ölü gibi yoruldum.Daha ilk 30 dk da hiç termelemediğim kadar terledim.Biraz da böyle deneyelim bakalım ve sonucu görelim