Az Tekrar Çok Ağırlık mı ? yoksa Çok Tekrar Az Ağırlık mı ?

Az Tekrar Çok Ağırlık mı ? yoksa Çok Tekrar Az Ağırlık mı ?

• Total voters
    2.426
Ben 3 aydır hacim için biceps drop set yapıyorum. En iyi gelişen kasım biceps. 8 tekrar 10-12,5 kg sonra 7,5 kiloyla tekrar 8 tekrar. Bundan sonra 8-10 tekrarlık bir ağırlıkla negatif tekrar yapacağım.

Son düzenleme:
body sporunu kalıplaşmış sistemlerle yapmayın, falanca şöyle yapıyor filanca böyle yapıyor şu ağır çalışıp az tekrar yapıyor bu şu hafif çalışıp çok tekrar yapıyor vs, başlık teknik olarak hatalı olmuş...
bu soru insanın çalışma sistemiyle doğrudan alakalıdır... ikiside gereklidir duruma göre...

herkesin bünyesi farklıdır genetiği farklıdır beslenmesi farklıdır hazmetmesi sindirmesi farklıdır, sizi sizden iyi kimse tanıyamaz

duruma göre çalışma sistemi sürekli değişkenlik gösterir/göstermelidir, vücut belli hareketlere belli bir süre sonra doyuyor o vakitten sonra gelişim yavaşlıyor farklı hareketlere geçilmesi gerekiyor, doğru beslenmeyle ağır çalıştığında hacime ve yine doğru beslenmeyle hafif çalışıp çok tekrarla definasyona girersiniz,

illa bi seçim yapmak zorundada değilsiniz, hem define hemde hacim üzerine bi programı tek potadada eritebilirsiniz tabi bu birazdaha uzmanlık ister,
zaten bi bir süre sonra kendi vücudunuzu tanıdığınızda kendi vücudunuza hangi hareketin daha iyi etki ettiğini görmeye anlamaya başlarsınız buda sizi fix programlardan kurtarmaya başlar, kendinize özel bir plan program yapmaya başlarsınız,

yani ezberci olmayın, body konusunda bilgi kirliliği had safhada,
bu forumdaki bi çok arkadaş bu kirliliği büyük ölçüde önlemiş ve önlemeye devam ediyor,
bi çok yeni sporcu için bu forum aslında bir nimet, bol bol okusunlar incelesinler

Bu soruya doğru cevap verebilmek için önce kaslarımızın lif yoğunluklarını ögrenmemiz gerek, bazı kas gruplarında düşük ağırlık yüksek tekrar işe yararken, bazılarında yüksek ağırlık düşük tekrar işe yarar. Mesela mide kaslarında daha çok kırmızı kas lifleri yoğunlukdadır ve bu bölge düşük ağırlık yüksek tekrarı sever, ona cevap verir gibi.

her zaman şu mantığa şaşarım
az ağırlık çok tekrar güç yapar
çok ağırlık az tekrar hacim yapar
bu mantığa göre hacimli kişi daha güçsüz oluyor.peki daha fazla ağırlığı nasıl basıyor bu adam.?

her zaman şu mantığa şaşarım
az ağırlık çok tekrar güç yapar
çok ağırlık az tekrar hacim yapar
bu mantığa göre hacimli kişi daha güçsüz oluyor.peki daha fazla ağırlığı nasıl basıyor bu adam.?

az ağırlık çok tekrar, dayanıklılık ve definisyon - kırmızı kas lifleri
çok ağırlık az tekrar, güç ve hacim - beyaz kas lifleri

) az agirlik cok tekrar favorim benim set basina 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 kere giriyorum mesela 1 1 2 1 2 3 1 2 3 4 bu sekilde arttirmali ve zor kaslariniz patlicak gibi oluyor bu yontemi cok iyi diger bir yontemde 4 set 12 arttirmali tabiki hafif kilolarla sonucta hafifte girseniz agirda girseniz kaslarinizi zorlicak seviyeyi ayarlamak onemli bence ben su an 75 kiloyum kolumda 40 cm hafif agirliga borcluyum :))

Benim gözlemim
Ağır ve az tekrarda: Güç Ve Hacim arttırma
Az ağırlık ve Çok tekrarda : Parçalama ve Dayanıklılık
Artıyor Buna Yeni Başlarken Yapılan Programlardan Anlaya Bilmemiz mümkündür ilk önce vucudu bu ağırlıkları dayanıklı bi hale getirir sonra bi hacime sokar ve ardından parçalayarak güzel bi görünüme sokarız ben programlarımı her zaman 1 aylık yazıyorum 1 ay ağır çalışırsam diğer ay dayanıklı bir vucuda sahip olmak için yüksek tempo az ağırlık çalışıyorum ve dengeli gelişim gösteriyor ara ara yapsamda vucudumun korundugunu göre biliyorum bu şekilde de

Arakdaş ben bodybuilding.com da transformation ın dehası bi adam olan Louis Dorman'ın yazısını okudum.

Adam başlarda kas gelişimini hızlı yapabilmek için 4-6 tekrarla ağır ağırlıklarla çalışıomuş..

Şimdi bu adam eski halinden bu kadar iyi bi hale gelmiş bu şekilde , biz bunu örnek mi almalıyız ?!
Adam güçlüyüm diyo ama aynı zamanda çok güzel de bi hacim yapmış...

Benim bildiğim az tekrar çok ağırlık vücudu çabuk şişirir ve hacim yapar yani hemen güçlenmez...

Açıkçası kafam karıştı...

Yorumlarınızı bekliyorum...Saygılar...

HER KAS KÜTLESİNİN ÜZERİNDE BİR ZAR VARDIR İNCE O ZARI GENİŞLETİRSEN KASIN BÜYÜR BUDA AZ KİLO COK TEKRAR İLE OLUYOR VE AYNI ZAMANDA KASA GÜÇ KAZANDIRMAKTIR GÜCÜN YOKSA AGIR KİLO KALDIRAMASSINbench_O

İkiside yapılmalı. Az tekrar çok ağırlık bulk döneminde, çok tekrar az ağırlık definasyon döneminde yapılır. Hep az tekrarla çalışırsan biçimsiz büyürsün, hep çok tekrarla çalışırsan hacim alamazsın.

Oturup 28 sayfayı tek tek okumadığımı itiraf ederek başlıyorum dediklerimin aynısını bir başkası yazmış olabilir tabi ki. Gelelim düşünceme

Definisyon döneminde az ağırlık çok tekrarın espirisini ben tamamiyle diyete bağlıyorum. yani hemen herkes definisyon da karbonhidratı en aza çeker hatta sıfırlamaya çalışanlar bile oluyor. bu durumda göreceksiniz ki kaldırdığınız ağırlıklarda büyük düşüş olacak. hal böyle olunca pek ağır girilemeyeceği için düşük ağırlık fazla tekrar metodu uygulanıyor

düşük tekrara gelince, eğer 1-2 tekrar yapılıyorsa bu tamamen güç kazanmaya yönelik çalışmaya giriyor diye biliyorum, powerlifterlar max kgye ulaşmak için bu şekilde çalışıyordu..

bana kalırsa maksimun kas gelişimi için 5-10 arası tekrarlar iyi olacaktır. tabi ki sürekli aynı şekilde gitmemek gerek ara ara değişiklik yapmak faydalı olacaktır

Son düzenleme:
Dostlar bence bu tur konulara fazla takilmayip sadece hevesle ve guzel bir antreman programi ile calismaya devam etmek daha yararli olur. Bazi arkadaslar ozelden bile yaziyorlar kafam takildi o oldu bu oldu diye bence cok gereksiz bu tur konular calisin yiyin uyuyun calisin gerisi gelicektir.

Çok Tekrar Çok Ağırlık :)

Hepsi olucak arkadaslarr :)

Back
Yukarı