Hayatımın büyük bölümünde sporla iç içe oldum; voleybol, trekking ve vücut geliştirmeyi uzun zaman yaptım ama ara verdiğim zamanlar da oldu. Ciddi olarak ara verdiğim 2 olay oldu, biri eski diğeriyse bu yıl. Eskisi, 16 yaşımdayken sağ dizimin ön çapraz bağı kısmi yırtıldı, artroskopi oldum ama rekonstrüksiyon yapılmadı.
Yenisiyse, bu yıl Şubat ayında 50 cm kadar bir yükseklikten sol ayağı burkarak düştüm (yıllardır geçtiğim önünde birkaç basamak olan bir kaldırım vardı, bir gün belediyenin aklına o basamakları kaldırmak gelmiş belki de yenilemek için ama herhangi bir işaret koymamış ben de son anda farkettim ama havada). Yerden kalkamadım sonra da çok zor şekilde kardeşimin yardımıyla eve vardım ama ertesi gün bağ yırtlması gibi birşey olmadığından emin şekilde hastaneye acile gittim. Fibula alt uç kırığıydı, doktorların deyişiyle displase olmuş kötü bir kırık. Normal alçıya alıp 1 hafta bekleyelim, kırıkta düzgün kaynama olursa durur, ayrılma olursa ameliyat dediler. 1 haftada iyice ayrılınca kemikler, platin takılacak dendi ve o gün şok biçimde ameliyata girdim. Bu yaşa kadar normal kırık bile yaşamadığım için bu kadar hareket kısıtlaması, morarma ve acı beni şaşırtmıştı. 1 platin 8 çivi takıldı, ameliyat sonrası kesinlikle daha iyiydim. 7 hafta alçıda kaldım (son 2 haftası air cast) ama hiç ağırlık vermediler, %50 basmak bile yasaktı. Koltuk değnekleriyle yürümek meğer bir sanatmış, biz kolay birşey sanıyormuşuz. Allah kimseye vemesin cidden... 5. haftada dengemi kaybederek 2 kez full ağırlık verdim, ilkinde çok bişey olmadı ama diğerinde morarma ve ağrı beni çok huzur etti. Doktor muayenesine kadar tam bir kabustu, kaynadı mı ayrıldı mı yine mi ameliyat!!!
O ana dek hiç bastırmayan doktor, air castı söküp hadi yürü dedi. Sevineyim mi ağlayayım mı bilemedim. İlk adımdaki acı fenaydı, birkaç adım attırıp tamam dedi. 2 hafta %50 ağırlık verecektim tek değnekle, sonra değneği atacaktım. Fizik tedaviye gerek yok, çok istersen al birkaç seans dedi. Ben de almadım ama iyi oldu bilmiyorum.
1 hafta önce kardiyoya (sadece sabit bisiklet) ve hafif antremanlarıma başladım. Ameliyat olalı tam 6 ay oldu. Enteresan bir ayak; egzersiz yapmazsan şişiyor, yaparsan mutlu

En kötü gelen şey sıcak havalar, 35 derece üstü havada 1-2 saat yolculuk yapınca 1-2 gün o şişlik gitmiyor. Ne buz ne yükseğe kaldırma kar etmiyor...
Sakatlık geçiren tüm arkadaşlara geçmiş olsun; olmayanlar full konsantre olsunlar sporda ve dışarda geçirilen zamanda çünkü anlık bir dikkatsizlik çok şeye malolabiliyor. Başınıza geldi mi de HER ZAMAN OLDUĞU GİBİ SİZİ KURTARACAK EN İYİ ŞEY SPOR, İLLA Kİ DE SPOR