Balkaya Texas Method Antrenman Günlüğü

Dediğin gibi fark ayak açıklığından ibaret değil. Her şeyden önce conv'a kıyasla ciddi esneklik gerektiriyor, iç bacak kaslarının bir nebze daha harekete alışması için düşük ağırlıkla adapte olmak lazım yoksa pis acır, bunun haricinde conv'dan tamamen bambaşka bir hareket paterni var. En basitçe conv'a kıyasla yeri itmesi çok daha zordur başlangıç anında ama kitlemek nispeten daha kolaydır. Bel çok daha dik kalır, göğüs karşıyı gösterir ama bunlar tamamen teorik bilgiler elbette. İşin bir noktasında herkesin formu tamamen kendine özeldir.

Bence bu konuda da koçundan çok iyi yardımlar alabilirsin. Video olarak Stefi Cohen'in YT'daki videolarına bakmanı tavsiye ederim.

Son olarak sumo cheating bence çok yanlış ve cahil bir ifadedir (sana değil etrafa yazıyorum bunu :) ). Saf güç üretmek konusunda neredeyse herkes conv'da daha rahattır. Sumo'da bu gücü üretebilmek için forma çok büyük emekler verip, vücudu adapte etmek gerekir. O yüzden şahsen 300kg conv yapan adam gördüğümde ne güçlü adammış diyorum ama 300kg sumo yapan gördüğümde arkasındaki forma, esnekliğe, tekniğin her gıdımına verilen emeği bildiğimden çok daha büyük saygı duyuyorum.
Kesinlikle hocam , cenk koçak tuna tavusa oha ne kadar güçlüler diyorum ama makine talhaya abi jilet gibi sumon var diyorum , biliyorsun hocam daha conv da bile 2-3 ay öncesine kadar esneklik eksikliği çekiyordum , sumo convun 10 katı kadar daha esneklik istiyor , profesyonel sumocuları izledim hepsi yaparken "/" şeklini alıyor ve o pozisyon ciddi esneklik istiyor , dediğin gibi önce 60 kilo ile 2 ay form çalışmayı planlıyorum antrenman sonları veya off günler , evde de gün içinde bol bol kurbağa oturuşu yapıyorum yaparken dizleri dışarı zorluyorum , başka sumo için esneklik haraketi önerin var mı hocam ?

Kesinlikle hocam , cenk koçak tuna tavusa oha ne kadar güçlüler diyorum ama makine talhaya abi jilet gibi sumon var diyorum , biliyorsun hocam daha conv da bile 2-3 ay öncesine kadar esneklik eksikliği çekiyordum , sumo convun 10 katı kadar daha esneklik istiyor , profesyonel sumocuları izledim hepsi yaparken "/" şeklini alıyor ve o pozisyon ciddi esneklik istiyor , dediğin gibi önce 60 kilo ile 2 ay form çalışmayı planlıyorum antrenman sonları veya off günler , evde de gün içinde bol bol kurbağa oturuşu yapıyorum yaparken dizleri dışarı zorluyorum , başka sumo için esneklik haraketi önerin var mı hocam ?
Ben yanlış bilgilendirmeyeyim, açıkçası ne yapmak iyi gelir bilmiyorum. Bir şekilde hip abductorlerini esnetmen ve güçlendirmen şart ama. O "/" şekli bir şart değil, vücudunun izin verdiği ölçüde gerçekleşiyor. Özellikle kısa boylı bazı kadınlar "|" şeklini bile alabiliyor. Bazen esneklik de yetmiyor, anatomik farklar formu dikte ediyor. O yüzden çok kişisel işler bunlar, iyi anlayan bir koç hepimize şart. :D

Esneme kısmına güvercin, gamalı haç gibi hareketler ekle. Güvercini yaparken fazla zorlama sonra yan bantlarda veya tendonda ağrı/ödem olabiliyor, bende son 2 haftadır bunu çekiyorum hiç hoş değil.
Sumo mekanik olarak epey farklı. Kuruluma göre quadlar daha fazla kullanılabiliyor. Squata daha yakın denebilir. Ayak açıklığını iyi ayarlamak lazım yoksa çok saçma yerlere baskı yapabiliyor. Vücuduna uygun form zamanla oluşur o kısmına başta takılma. İlk aşamada yeterli mobilite ve stabilizasyonu yakalaman lazım.

Moto G (4) cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Hayatımın ilk sumosunu yaptım , çok hatam olduğuna eminim :D sizce hatalarım neler hocalarım @ulaire @NeverEnough
Son tekrarı Pause attım
[DOUBLEPOST=1610719231][/DOUBLEPOST]
Esneme kısmına güvercin, gamalı haç gibi hareketler ekle. Güvercini yaparken fazla zorlama sonra yan bantlarda veya tendonda ağrı/ödem olabiliyor, bende son 2 haftadır bunu çekiyorum hiç hoş değil.
Sumo mekanik olarak epey farklı. Kuruluma göre quadlar daha fazla kullanılabiliyor. Squata daha yakın denebilir. Ayak açıklığını iyi ayarlamak lazım yoksa çok saçma yerlere baskı yapabiliyor. Vücuduna uygun form zamanla oluşur o kısmına başta takılma. İlk aşamada yeterli mobilite ve stabilizasyonu yakalaman lazım.

Gamalı haç ile güvercin haraketlerinin ingilizce karşılığı ne hocam , Türkçelerini yazınca haraket çıkmıyor Google da.

Güvercin: pigeon. Gamalı haç: around the world olarak geçiyor. Güvercine benziyor ama ufak farklılığı var.

İyi gözüküyor, daha doğru yorum için az daha uzak tam yandan birde önden çekim lazım. Yandan olan mekaniği, önden olan kurulumu gösterecek

Back
Yukarı