Balkaya Texas Method Antrenman Günlüğü

Squattı iyi olan birisi değilim, ama çok fazla görsel video izledim. Sizin videonuzda kamera açısındanmı bilemedim ama izlediklerimle kıyasladığımda sizinki yarım squat gibi duruyor. Bunun sebebide galiba fazla ağırlık, ve yeterince güçlenemediğinizden hem pararel olamama hemde öne doğru bir dengesizlik var gibi gözüküyor. Bence acele etmeyin agırlık düşürerek daha etkili ve güzei bir form elde edebilirsiniz.
Sn @ulaire yorumlarından bilgili biri olduğu apaçık belli oluyor .

sizde görseldeki gibi yere pararel bir bacak ve kalça açısı oluşmuyor. sn @ulaire daha iyisini bilir tabiki.

Son düzenleme:
Dostum bu konuda uzman değilim ama belini daha fazla bükmeni tavsiye etmem 45-60 derece aralığında kalman daha sağlıklı olur. Fırat Balkaya bu forma herhangi bir şey demedi mi?

Squattı iyi olan birisi değilim, ama çok fazla görsel video izledim. Sizin videonuzda kamera açısındanmı bilemedim ama izlediklerimle kıyasladığımda sizinki yarım squat gibi duruyor. Bunun sebebide galiba fazla ağırlık, ve yeterince güçlenemediğinizden hem pararel olamama hemde öne doğru bir dengesizlik var gibi gözüküyor. Bence acele etmeyin agırlık düşürerek daha etkili ve güzei bir form elde edebilirsiniz.
Sn @ulaire yorumlarından bilgili biri olduğu apaçık belli oluyor .

sizde görseldeki gibi yere pararel bir bacak ve kalça açısı oluşmuyor. sn @ulaire daha iyisini bilir tabiki.

Sağolun hocam , 105 ve 110 ile güzel formum vardı Fırat hoca büyük bir hata yok demişti , bu hafta artık 110 kolay gelmeye başlayınca 115 e çıktım ilk defa ve ağır geldi , bacakları dışa zorlayıp kalcayi fazla geri atmamam gerekiyor ama bu ağırlığa ilk defa girdiğim için yapamadım . 110 ile de girsem düzgün formda 15 tekrar atıyorum artık , 112.5 girmem lazım ama salonda maalesef 5 er 5 er artıyor kilolar , haftaya bu kiloyla girdiğimde umarım bacakları dışa zorlama olayını yaparım formum düzelir . Bench rackinden alıp geri gelmesi de dezavantajı maalesef ..

Sağolun hocam , 105 ve 110 ile güzel formum vardı Fırat hoca büyük bir hata yok demişti , bu hafta artık 110 kolay gelmeye başlayınca 115 e çıktım ilk defa ve ağır geldi , bacakları dışa zorlayıp kalcayi fazla geri atmamam gerekiyor ama bu ağırlığa ilk defa girdiğim için yapamadım . 110 ile de girsem düzgün formda 15 tekrar atıyorum artık , 112.5 girmem lazım ama salonda maalesef 5 er 5 er artıyor kilolar , haftaya bu kiloyla girdiğimde umarım bacakları dışa zorlama olayını yaparım formum düzelir . Bench rackinden alıp geri gelmesi de dezavantajı maalesef ..
Bench standından almak zor olur gerçekten. Dips yapılan yer varsa daha mantıklı oluyor ordan almak. Bacakları dışa zorlamadan da formu düzeltebilirsin ama yükü bel ve hamstringlerden aldığında 100 kilo bile ağır gelebilir. O yüzden 70-80 gibi kilolarda form çalışabilirsin kendini çok da yormadan. İyi sporlar :)

Ben olsam bu formla, bu kiloya girmem. Hele ki squat rack yoksa barla dahi yapmazdım. Daha önce de kesin söylemişimdir squat rack olan bir salona gidene kadar dumbell varyasyonlarını yap, lunge çalış, hatta leg press te maksimum derinlik ile tempolu yap. Ağırlık dışında kalça mobilite ve stabilizasyonuna odaklan. Yarışabilmek istiyorsan bunlara dikkat et yoksa bu şekilde nur topu gibi sakatlık an meselesi. 200-250 kiloları hedeflerken, çorabını giyebildiğine sevinecek hale gelmek istemezsin bence

Moto G (4) cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Hipertrofinin son haftasındayım , güç dönemi başlıyor yakında ..
Deadlift hala 135x12 artmadigi için video çekmedim
Squat 5 kg daha arttı 115 ile 5 set attım
Setler 13-12-12-12-14 çıktı son set neden 14 çıktı derseniz 10. Tekrarda salondan biri yardıma geldi birdenbire , o yüzden son 4 tekrarı yardımlı olunca son set 14 oldu ..
Kısacası güncel liftler
Bench 75x12
Deadlift 135x12
Squat 115x12
Koçum bu hipertrofi için son hafta olabilir dedi güç bloğu baslıcak sanırım hayırlısı :)
Benchden umudum yok ama 2022 de yarışmaya katilirsam 220 squat 250 deadlift patlar inşallah.

Bel ve bacak kasların baya güçlü, merak ediyorum güç bloğunun sonunda ulaşacağın liftlere. Ben doğal olarak da powerlifting sporcularının 80-100 kilo arasında 250-300 kg deadlift yapabileceğine inanıyorum (en ileri seviyede). O yüzden hedefinden vazgeçme, sakatlanmamaya bak, bence hedeflerine ulaşacaksın

Bench standından almak zor olur gerçekten. Dips yapılan yer varsa daha mantıklı oluyor ordan almak. Bacakları dışa zorlamadan da formu düzeltebilirsin ama yükü bel ve hamstringlerden aldığında 100 kilo bile ağır gelebilir. O yüzden 70-80 gibi kilolarda form çalışabilirsin kendini çok da yormadan. İyi sporlar :)
Haklısın hocam normal squat rack de kalça ile alıyoruz barı ve bir adım atıyoruz geriye o yüzden baya etkiliyor formu , koçum ne derse onu yapıyorum , ilk başta 60 kiloyla 1 ay form çalıştık , form oturmuştu , ağır kiloda bozuluyor biraz düzelir inşallah , teşekkür ederim[DOUBLEPOST=1610006207][/DOUBLEPOST]
Bel ve bacak kasların baya güçlü, merak ediyorum güç bloğunun sonunda ulaşacağın liftlere. Ben doğal olarak da powerlifting sporcularının 80-100 kilo arasında 250-300 kg deadlift yapabileceğine inanıyorum (en ileri seviyede). O yüzden hedefinden vazgeçme, sakatlanmamaya bak, bence hedeflerine ulaşacaksın
İnşallah knk , iyi dileklerin için teşekkür ederim :) , bacaklar baya level atladı dediğin gibi ; https://hizliresim.com/q2oMOw

[DOUBLEPOST=1610006407][/DOUBLEPOST]
Ben olsam bu formla, bu kiloya girmem. Hele ki squat rack yoksa barla dahi yapmazdım. Daha önce de kesin söylemişimdir squat rack olan bir salona gidene kadar dumbell varyasyonlarını yap, lunge çalış, hatta leg press te maksimum derinlik ile tempolu yap. Ağırlık dışında kalça mobilite ve stabilizasyonuna odaklan. Yarışabilmek istiyorsan bunlara dikkat et yoksa bu şekilde nur topu gibi sakatlık an meselesi. 200-250 kiloları hedeflerken, çorabını giyebildiğine sevinecek hale gelmek istemezsin bence

Evet hocam daha önce de söylediniz , 2 ay sonra bu salondaki üyeliğim bitiyor , squat rackli salona gecicem inşallah

Son düzenleme:
Hipertrofi bloğu bitti , haftaya güç bloğu başlıyor , bu hafta deload uyguluyorum . Squat derinlik sıkıntımı çözdüm ; iki bacak arası mesafeyi biraz daha arttırdım direk daha derine inenildigimi gördüm . Bu hafta oyuncak kilolarla takılıyorum , sizi de videosuz bırakmak istemedim hocalarım :) saygılar

Haftaya hardcore güç bloğunda görüşmek üzere :)

Deloadın 2. İdmanı
75x3x6 @5-6 Bench press
120x5x3 @5 Block pull
Yaptım , idman sonu da 150 ile 3 tekrar block pull attım @7-8 geldi 3-4 tekrar daha çıkardı ama deload haftası diye saldım , bu hafta carbıda kıstık , çok sıkıcı geçiyor bu hafta .

Benchim de form hatası goruyor musun hocam @ulaire @NeverEnough

Deloadın 2. İdmanı
75x3x6 @5-6 Bench press
120x5x3 @5 Block pull
Yaptım , idman sonu da 150 ile 3 tekrar block pull attım @7-8 geldi 3-4 tekrar daha çıkardı ama deload haftası diye saldım , bu hafta carbıda kıstık , çok sıkıcı geçiyor bu hafta .

Benchim de form hatası goruyor musun hocam @ulaire @NeverEnough

Bench formun güzel bence. Sadece daha kusursuz olması için (Powerlifter formu) Biraz daha arch yapabilirsin ve sanki leg drive sırasında ayakların yere tam itmiyor gibi geldi biraz daha yeri itebilecek kıvama getirebilirsin bana göre ayaklarını

Bench formun güzel bence. Sadece daha kusursuz olması için (Powerlifter formu) Biraz daha arch yapabilirsin ve sanki leg drive sırasında ayakların yere tam itmiyor gibi geldi biraz daha yeri itebilecek kıvama getirebilirsin bana göre ayaklarını
Aynen knk archı fazla yapmıyorum kas gelişimi daha fazla olsun diye , leg drive konusunda evet tam basmıyormuşum , bidakine denicem sağol :)

Aynen knk archı fazla yapmıyorum kas gelişimi daha fazla olsun diye , leg drive konusunda evet tam basmıyormuşum , bidakine denicem sağol :)
Aynen o yüzden powerlifter formu olarak belirttim zaten :D PL'de önemli olan ağırlık olduğu için arch konusunda maksimum arch'ı yakalamayı amaçlıyor olabilirsin diye yazmıştım. O zaman şunu da söyleyeyim, kas gelişimi açısından bench press'ine dikkat ediyorsan; bence göğüse dokundurmak yerine göğüse 1 cm kala tekrarı çıkarmak daha çok zorluyor göğüs kaslarını diye düşünüyorum. İkisini de deneyerek kendi üstünde gözlemleyebilirsin benim şahsi düşüncem bu yönde

Aynen o yüzden powerlifter formu olarak belirttim zaten :D PL'de önemli olan ağırlık olduğu için arch konusunda maksimum arch'ı yakalamayı amaçlıyor olabilirsin diye yazmıştım. O zaman şunu da söyleyeyim, kas gelişimi açısından bench press'ine dikkat ediyorsan; bence göğüse dokundurmak yerine göğüse 1 cm kala tekrarı çıkarmak daha çok zorluyor göğüs kaslarını diye düşünüyorum. İkisini de deneyerek kendi üstünde gözlemleyebilirsin benim şahsi düşüncem bu yönde
Aynen powerlifter formu :D bazıları o kadar fazla yapıyor ki Allah katına kadar çıkıyorlar tövbe bismillah , o dediğini incline bench press de yapıyorum kanka dediğin gibi göğüse deydirmeden kaldırınca daha iyi hissediliyor sağolasın :)

Benchte omuzları biraz daha sıkı tutmaya çalış birde bilekler biraz geri yatık gibi geldi.
DL de ilk kaldırış anında önce bel hareketleniyor gibi

Benchte omuzları biraz daha sıkı tutmaya çalış birde bilekler biraz geri yatık gibi geldi.
DL de ilk kaldırış anında önce bel hareketleniyor gibi

Tamamdır hocam omuzları sıkıyorum :) evet DL de önce bel haraketlenmiş eski hatamı tekrarlamışım , not aldım teşekkür ederim :)

Dediğin gibi fark ayak açıklığından ibaret değil. Her şeyden önce conv'a kıyasla ciddi esneklik gerektiriyor, iç bacak kaslarının bir nebze daha harekete alışması için düşük ağırlıkla adapte olmak lazım yoksa pis acır, bunun haricinde conv'dan tamamen bambaşka bir hareket paterni var. En basitçe conv'a kıyasla yeri itmesi çok daha zordur başlangıç anında ama kitlemek nispeten daha kolaydır. Bel çok daha dik kalır, göğüs karşıyı gösterir ama bunlar tamamen teorik bilgiler elbette. İşin bir noktasında herkesin formu tamamen kendine özeldir.

Bence bu konuda da koçundan çok iyi yardımlar alabilirsin. Video olarak Stefi Cohen'in YT'daki videolarına bakmanı tavsiye ederim.

Son olarak sumo cheating bence çok yanlış ve cahil bir ifadedir (sana değil etrafa yazıyorum bunu :) ). Saf güç üretmek konusunda neredeyse herkes conv'da daha rahattır. Sumo'da bu gücü üretebilmek için forma çok büyük emekler verip, vücudu adapte etmek gerekir. O yüzden şahsen 300kg conv yapan adam gördüğümde ne güçlü adammış diyorum ama 300kg sumo yapan gördüğümde arkasındaki forma, esnekliğe, tekniğin her gıdımına verilen emeği bildiğimden çok daha büyük saygı duyuyorum.

Back
Yukarı