Bench Press Kaç Basıyosunuz?(Kür Yapmamış Olanlar Lütfen)

Açıkcası tam bir düzen oturtamadım ama, yaklaşık 1 aydır haftada 3 kere gitmeye çalışıyorum...
60 kilo ile 4 set 12'şer kere yapıyorum...
Sizce yeterli mi başlangıç için???kafa_

Evet, olimpik barlar standart barlardan farklıdır. Barın hangi tür olduğunu ağırlığı taktığınız kenarlardan anlayabilirsiniz. Olimpik barlarda bu bölüm daha kalın olur (2 inç), standart barlarda ise 1 inçtir.

Standart:
axks1600.jpg

Olimpik:
home_gym_design_04.jpg

Bu arada, o video çekileli 1-2 ay oldu. Şu anda, 2.5'ar kg daha ekleyerek çalışıyorum.

kardeş 140 kg iyi bir ağırlık ama bikaç yanlısın var sanki tutuşun ve indirişin yani parmakları sarmak sana daha fazla kilo kaldırtır ve tam indirmiyosun ağırlığı göğüslerine vurduğnu sanmıyorum ben max 145kg 2tekrar yapabiliyorum ama agırlığı tam indirerek ve parmak sarmadan ayrıca destek olarak dirseklik bileklik filanda kullanmadan:) bide öyle dene bakalım

kardeş 140 kg iyi bir ağırlık ama bikaç yanlısın var sanki tutuşun ve indirişin yani parmakları sarmak sana daha fazla kilo kaldırtır ve tam indirmiyosun ağırlığı göğüslerine vurduğnu sanmıyorum ben max 145kg 2tekrar yapabiliyorum ama agırlığı tam indirerek ve parmak sarmadan ayrıca destek olarak dirseklik bileklik filanda kullanmadan:) bide öyle dene bakalım

Zaten flat bench press çalışırken bar göğse değdirilmez. Göğse değdiği an gerilim göğüslerden omuzlara geçer ve omuz sakatlıklarına sebebiyet verebilir. Daha ayrıntılı bilgiye buradan ulaşabilirsin. Videonun açısı nedeniyle tüm ayrıntılar gözükmüyor (barı nereye indirdiği gibi) ama oldukça nizami yapmış Wolf_Kanuni egzersizi.

kingxxxarthur, konuyla ilgili bence biraz daha araştırma yapmalısın. Benchpress'te parmakları tamamen sarmak çok büyük bir yanlış... Youtube'a girip bench accident diye yazarsan, başparmak faktörünün ne kadar önemli olduğunu ve onca ağırlığın nasıl göğse düşürüldüğünü görebilirsin...

Ayrıca videonun çekim açısından da görünmesi lazım, ben göğse 2-3 parmak kalana kadar indiriyorum ve hareketin tam nizami olması konusunda herzaman azami gayret gösteriyorum... Artık, bu nizamiliğe bile laf ediliyorsa pes doğrusu diyorum. :) O barı, birkaç santim daha indirsem de, o ağırlıkta zorlanmam ama MT'nin de dediği gibi, omuzu daha büyük stres altına sokarsın ve o zaman da insanlar "göğüsten hoplatarak cheat yapıyorsun" diyebilirler. ;) Dirseklik de biraz olsun eklemleri koruyabilmek için kullandığım birşey, powerlifter'ların kullandığı gibi aşırı sıkan birşey değil, voleybol dirsekliği gibi neredeyse... Sence çok mu farkettiriyor bastığım ağırlığı? :)

Son düzenleme:
:)

hadi bakalım siz böle sanın ayrıca ben zaten parmak sarma dedim sar demedim eğer nizami yapıyo olsaydı emin ol vücudunun sekli ve göğüslerin bu kiloya girebildiğinegöre cok iyi olmalıydı ama bn göremedim nese yakında resmlerimi ve vidyomu koyarım doğruya bakarsınız hadi kolay gelsin size arkadaslar iyi günler:)

dumbbell presste bende 40kg ile 8-10 tekrar arası çıkarıyorum son sette..

kür yapanlarda 20kg.a kadar barbell press artabiliyor umarım yazarken bunu hesaba katıp yazıyorlardır..

Son düzenleme:
ara vermeden önce 110 liko ile 3 tekrar çıkarıyodum yardımla birlikte 6 tekrarda bırakabiliyodum şu anda tekrar bb ye başladım 5.günüm ve sadece 70 kilo ile 8 tekrar yapabiliyorum :)

arkadaşlar ben şu an 90 kg yardımsız 2 tekrar yapıyorum bir sakatlık geçirmiştim yazın 6 ay benç çalışmamıştım yani hafif kilo kaçalıştım 2.5 tamamen bıraktım sakatlık olmasaydı tahminen 100 kg basardım malesef sadece 90 kg hayırlısı yaza hedefim 110 kg inş başarırım

şu an çalıştıgım salondada olimpik var ve taze kuvvet gögüs idmanımda biraz yardımlada olsa 47.5 47.5 girdim olimpik bar ile maximum tek kaldırısda
boy 181
kilo 75.5 civari su anda

Benchpress çalışırken şu anda bu sıra ile çalışıyorum

185lbs (84kg) x 12
225lbs (102kg) x 10
275lbs (124kg) x 8
315lbs (143kg) x 6
225lbs (102kg) x 10

sonra bırakıyorum. 4-6 hafta sonra 350lbs (160kg) civarına çıkmayı planlıyorum.

bench preste 5 set gırıyorum kılolar

1.set:60kg*10
2.set:80kg*8
3.set:100kg*6
4.set:115kg*6
5.set:60KG*15
bu arada kılom 95 ve bulk donemındeyım bu sporu 1 yıldır yapıyorum

vay be herkes herkulmus de haberimiz yokmus..

bar dahil 50kg x 10
70kg x 8
90kg x 6 (yardimli)
100kg x 4 (barin altinda ecel terleri doke doke, yardimli)

5 senedir bu sporu duzenli olarak yapiyorum, 2. senemde ulastigim bu kilolarla halen devam ediyorum. Arttirma geregi hissettigim donemlerde arttiramadim, artik biraktim kilolarla ugrasmayi. Her antrenman sonrasi da mutlak agri oluyor goguslerimde.

Bence kilo isine takilmaktan ziyade, onumuzde daha bu sporu yapacak 15-20 yil oldugu gercegini hatirlayalim. Zira simdi pik yaparsak, 5 sene sonra bizi motive edecek ne olacak?

Saygilarimla

ben 120 artı bar 6 takrar yardımsız ben yardımı sevmiyorum bir hocama yardım edeyimmi demiştim ne yardımı dedi 15 yıldır kaldırdıgım kılo benimdir kimseden yardım almam ben ogun bugunden bende yardımsız basıyorum:D

Back
Yukarı