Biceps Antrenmanı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan FleXoR
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
hocalarım bişey sorucam scot sehpasında ez bar curl ardından seated dumbell curl en son olarak da consantrasyon curl yaparsam güzel olurmu geçen ay hammer yaptıgım için hocam bu ay hammer yerine seated dumbell curl vermiş bu hareket scot (ez bar) curl le aynı yeremi vuruyor

Arkadaşlar alt. dum.curl ile alt.arm dum curl hareketlerini ayakta değilde 75 derecelik sehpada oturarak yapmak kas için daha iyi mi olur yoksa hareketi yanlış mı yapmış oluruz.Ben denedim .Oturarak daha az ağırlık kaldırabildim ve çok ağrı oldu.Acaba böyle yapmamalı mıyım.

flexsor hocam size zahmet bide triceps örnek bi program yazsanız biceps için verdiğiniz gerçekten etkili

merhaba arkdaşlar bu spora geçen temmuz ayında başladım ilk 4 5 ay haftanın 3 günü gidebiliyordum sonra pazar günleri de açtı salon haftanın 4 günü gidiyorum protein tozu whey optimum kullanıyorum ancak pazularım 4 aydır 35,5 36 arası kollarım güçlü ama bi türlü ölçü almıyor benim kafama takılan bir nokta salonda bi arkdaş gücün var fakat pazuların küçük ağır kaldırıyorsun demişti barbel curl antremanını barın ağırlığı sanıırım 10 kilo bende 15 er takıyorum son set 17,5 yani 40 45 arası şuan çalıştığım ama bakıyorum pazusu 42 olan benim kaldırdığımı zor kaldırıyor sizce ağırlıkmıu düşürmeliyim diğer bölgelerde gelişim normal

flexor hocam bu hareketleri yapıyordum

barbell curl
hammer curl
contraction curl

programı böyleye çevirsem verim alınır mı :
preacher curl
hammer curl
inciline hammer curl

bence bicepsler için genel bir yanlış var.. bunu kendi üzerimde deneyerek bizzat test ettim ilk 1 ay az tekar yüksek ağırlık ile çalıştım sonraki ay ise 12 tekrarlara çıktıım ama hafif kilo ile değil gene maksimum 12 yapabileceğim bir ağırlık seçtim ve sonuç inanılmaz oldu beslenme düzenimde aynı idi yani 4-6 tekrarlar bicepsi yeterince etkilemiyor kişiden kişiye değişebilir tabi..

biceps için farklı antrenmanlar denedim, en son aldıgım sonuçsa, bicepslere çok fazla baskı UYGULAMAMAK. yani set aralarında 1 dakıka falan dinlenip 2 hareket 3er setten yapmak en makbulu. en azından bende öyle. ve halterden çok dambıl kullanılmasından yanayım biceps için.
yani 3 hareket 4er set yapmak vs. bicepsi çok yoruyor. kucucuk kas grubu sonuçta

Bir türlü geliştiremiyorum kollarımı ne bicepste nede tricepste istediğim düzeydeyim.Spora başlıyalı 1 yıl oldu ama olmuyor bir çok varyasyon denedim olmadı, eskiden bacak çok çalışmıyordum 3 haftadır haftada ikiye çıkardım sırtıda eskiye nazaran daha ağır çalışıyorum ama nedense olmuyor.Yardımcı olursanız sevinirim.

selamlar yardımcı olursanız sevinirim başlayalı 5 ay oldu yeni bi salona geçtim dolayısıyla yeni bi hoca var verdiği programı nasıl değerlendiriyosunuz

barbel curl - scot dum -scot humme-r makine curls (scot dum ve scot hummer arkaya arakaya bi o bi o şeklinde ve hepsi 4*8)

merhaba arkadaslar benim vg de 4.ayım ve hocamın bana verdiği biceps programı aklıma takıldı
barbell curl,incline 45 derecelik dumbellerla ic pazu,barla scott curl,hummer curl sizce bu programda yanlıslık var mı ?

okadar harekete gerek yok
4. aydasın
barbel curl ve hummer curlyeter
ama beslenmen ve dinlenmen iyiyse 3. bir hareket scut curl ekleyebilirsin

Merak ettiğim konu z-bar ile nasıl fayda sağlayabiliriz hacim konusunda barbell curl temel bi hareket hacim için çok iyi zaten ben adeleyi şaşırtmak için z-bar kullanıyorum 1 haftadır 1 ay uygulamayı düşünüyorum hacim konusunda ilerleme kaydedebilir miyim ? ayrıca en iyi tutuş nasıl olmalı dar veya geniş ? bide ayakta veya sehpada farkı ?

Biceps Programım:

Z-Bar Curl 4x10
Hammer Curl 3x10
Cable Curl 3x10

Son düzenleme:
Bu terimlere alışmak cidden zor geliyor bana.
Şimdi sormak istediğim şu
Barbell Curl ile dumbell Curl ikiside aynı bölgeyi çalıştırmıyor mu.Ayrıca Hammer Curl da Dambıl Dik olarak mı kalkıyor yani çevirmeden.Hammer curl ile dambıl curl farkı nedir.Umarım anlatabildim.

Benim çalışmama son eklenen ise zbar Curll ve dambıl curl.

Bu terimlere alışmak cidden zor geliyor bana.
Şimdi sormak istediğim şu
Barbell Curl ile dumbell Curl ikiside aynı bölgeyi çalıştırmıyor mu.Ayrıca Hammer Curl da Dambıl Dik olarak mı kalkıyor yani çevirmeden.Hammer curl ile dambıl curl farkı nedir.Umarım anlatabildim.

Benim çalışmama son eklenen ise zbar Curll ve dambıl curl.

kardeşim sen onu bana sor dün üstteki mesajı atarken googleden isimlerine baktım ögrendim öyle yazdım 15 dk aldı o terimleri öğrenmek yazmak

Merak ettiğim konu z-bar ile nasıl fayda sağlayabiliriz hacim konusunda barbell curl temel bi hareket hacim için çok iyi zaten ben adeleyi şaşırtmak için z-bar kullanıyorum 1 haftadır 1 ay uygulamayı düşünüyorum hacim konusunda ilerleme kaydedebilir miyim ? ayrıca en iyi tutuş nasıl olmalı dar veya geniş ? bide ayakta veya sehpada farkı ?

Biceps Programım:

Z-Bar Curl 4x10
Hammer Curl 3x10
Cable Curl 3x10

sürekli duyarız bu serzenişi :) daha sert gir roll.biceps sıkı çalıştırıldığında inanılmaz şekillere giren çalışılmaktanda keyif duyulan bir bölge.her sette ve tekrarda hissetmelisin o acıyı.durumunu bilmiyorum ama hammer yerine oturarak altarnate db curl yapabilirsin.bana faydasını dokundu

sürekli duyarız bu serzenişi :) daha sert gir roll.biceps sıkı çalıştırıldığında inanılmaz şekillere giren çalışılmaktanda keyif duyulan bir bölge.her sette ve tekrarda hissetmelisin o acıyı.durumunu bilmiyorum ama hammer yerine oturarak altarnate db curl yapabilirsin.bana faydasını dokundu

Öncellikle sağol dediğim gibi 1 ay uygulamayı düşünüyorum antrenman sonrası kollarım gerçekten ağrıyor cable curl son hareketim ve diğerlerine göre yüksek kilo girebiliyorum.1 ay sonra biceps programımı değiştireceğim dumbell curl dediğin gibi olmalı kesinlikle.

Benim 1. ay ısınma programı şu şekilde;
EZ-Bar curl
dumbell curl
EZ bar scott curl
Sorum şu; pump dumbell curl de geliyor çok güzel, ama scott curl de agır girsem hareketin formu bozuluyor hafif kalınca da pump ı kaybediyorum tavsiyesi olan varmı ?

Back
Yukarı