Biceps mi? Triceps mi?

Biceps mi? Triceps mi?

• Total voters
    31
  • Poll closed .

wolf13

Üye
Sizin için hangisi daha ön planda Biceps mi? Triceps mi?

Dışarıdan bakan , bu spor ile uğraşmayan herkes genelde vücutta ilk biceps lere bakar..

Ama bence Triceps ler daha önemli..

evet çok karizmaa oluyoo

Her ikiside ayni önemi taşır,bicepse önem verip tricepse vermemek olmaz yada tam tersi...Bicepsi küçük tricepsi büyük,veya tricepsi küçük bicepsi buyük..her ikiside kötü görünür...

peki kolu en çok destekleyen güç veren hangisi ?

Yahu bence ayrim yapilamaz bu konuda, hangi gozunuzu daha çok seviyorsunuz gibi bir soru bu. Ikiside ayni önemdedir.

Soyle bır sey var kolunuz 40 cm'ı gecmedıkce bıcepsınız kolunuz salınmıs haldeyken kendını pek gostermez, ama trıcepslerınız tas gıbıyse kollar salınık ıken (kı trıceps kasmak ıcın kolu bukmek degıl tersıne uzatmak gerekır) trıcepslerınız kendını oldukca bellı eder..

Buna ılave olarak kolun yuzde 65'ının trıceps oldugunu dusunursek, bence ıkısıde aynı oneme sahıp.. :D

Nasıl bagladım ama.. :D

umur35 süper bağlamışsın :D

tabi bütün vucut bir bütün her kasın ayrı bir önemi var vs vs vs...

fakat şöyle bir durum varki tricepsim eksik kalırsa ben nasıl bench press yapayım ?
birçoğumuzun programlarındaki göğsümüze hacim veren göğsümüzü geliştiren haraketlerin %50 si tricepsle yaptığımız haraketler, şimdi triceps zayıf kalırsa göğsümüz oturup ağlamaz mı ? Şahsen ben bu acıyı yaşıyorum kollarım genetik olarak dezavantajlı fakat göğüs kafesim oldukça geniş ve göğüslerim şekillenmeye müsayit, göğüsler gelşiyor fakat bir noktadan sonra göğüsleri ileriye taşımak için ağırlık artışına gitmek gerekiyor, tricepsler zayıf kalırsa nasıl artacak ağırlıklar?
Bu ara tricepslere abanıyorum , durum kritikleşmeden kontrol altına almak lazım.

saygılar

forearms önkol ben bugüne kadar önkolu harikulade olupda kolları kötü olan adam görmedim. hmm bu bench press, pulldown gibi hareketlerdede önkolun etkisinin yukarı gruba göre orantılı olmasından fikirim hepsi beraber çalışır.yanlız soru bicepsmi tricepsmi lanet olsun biceps başlığından bile nefret eder oldum nası inatçı bir adele bendeki biceps tabiiki biceps diyorum. tricepsi geçerse iş değişir tabi burdada 2 sinin bütünlüğü ortaya çıkıyor.

bicepsleri tricepslere göre anormal kuvvetli olan biri olarak triceps derim. salona biri geldi adam kürlü 48 cm kol var. adamdan çok daha ağır girebiliyorum bicepste. ama tricepste solluyor. tricepsi daha iyi olduğu için benchte fark atıyor. tricepsin güçlü olması diğer bölgelerde çok daha etkili. biceps o kadar etkili değil.

tricepsin şeklini daha çok seviyorum.insanı daha güçlü gösteri
yor.hele o çatal var yaa :D
ama önem konusunda ikisi de eşittir.

İkiside gerçekten olmassa olmaz triceps çıktığında gerçekten standart halka şeklinde olan insan kolunu alıp son model spor arabadaki keskin kıvrımlara çeviriyor insan nasıl sevmesin :) Ama bicepste bu işin vitrini karşıdan gelenin gözünün ilk takıldığı yer bu yüzden bicepste candır :) Sonuç olarak bende sevenleri ayırmayalım taraftarıyım ;)

bence de triceps hem kolun büyük bir kısmını oluşturuyor hem de kolu saldığımızda ister istemez kasılıyor ve güzel bir görüntü ortaya çıkıyor :))

Aylarca hakkını veremediğim triceps derim bende.
gelişmiş bir tricepsin bicepsin görünümünüde direk etkilediğinide maalesef çok geç farkettim.
şimdi ki aklım olsa triceps agırlıklı çalısırdım.
güzel görüntüsünün yanında bench presteki etkiside yadsınamaz.

Back
Yukarı