ağır klolarla çalışmak demek cheating demek değildir, bunu lütfen anlayın artık..
agır kilo ne demektir?..bunun tekrar aralıkları nelerdir?..niçin yapılır?..gerçekten gerek var mı?
agır kilo demek; sizi zorlayan, güç kapasitenizin büyük bir kısmını kullanmanız gerektiren, spesifik amaçlar için kullanılan ve beslenmenizin yardımıyla hacminizin ve gücünüzün artmasında etkili olan çalışma şeklidir..
agır kilolar eger özellikle hacim ve güç için isteniyorsa, 4-8 tekrar, ama hacim agırlıklı düşünüp sınırlarsak, çift rakamlı olarak 6-8 , tek rakamlı olarakta 5-7 tekrar hacim çalışmaları için etkilidir..cheating ile farzedelim ki 4 tekrar yapıyorsunuz, siz onu nizami kaldırış ile 2 tekrar bile cıkarmazsınız..demek ki, cheating ile agır kilolarda nizami çalışmak aynı şeyler değil..
kapasitenizi zorlayacagınız kilolara mutlaka girin, bunu şiddetle tavsiye ediyorum..ama bunu bilinçli yapın..bu sporda belli bir aşamayı kaydetmemiş insanların agır çalışma yapmasını önermiyorum.
4-8 tekrardan fazlasını cıkaramayacagınız ve nizami kaldırdıgınız kilolar size cok şey katar, bunu size ben değil, ilerleyen zamanlarda aynalar cok acık bir şekilde söyler..
her harekette cok agır girmenize gere yok..örnegin; seated dumbell curl de 55 poundla çalışıyorsunuz ve 6 tekrardan fazlasını yapamıyorsunuz..bu iyi bir kütle oluşturabilir..diğer yandan, cable crossover gibi izolasyon mantıklı bir çalışma şeklinde tekrarların yüksek tutulması o bölgedeki liflerin daha hızlı çalışmasını saglar, liflerinize hızlı bir baskı uygulanmış olur, dolayısıyla pumping artar..agır kilolarla o bölgeyi uuşturp, orta kilolarla da orayı pompalayacaksınız..kısacası, her harekette agır girilmez, ama belli başlı hareketlerde bu kaçınılmazdır..antrenmanda agır ve orta kilolar kasların gelişimini max seviyeye cıkarır..bir antrenmanda, agır girmeden cıkıyorsanız, siz gerçek doyumu yaşamamışsınız demektir.
yeterince agır kilolarla güzel bir şekilde doyurulmuş vücut, definasyon döneminde size o kadar cok kolaylıklar sunar ki, bunu definasyon dönemini acısız bir şekilde gecirdiginizde anlarsınız..bilinçli şekilde yapılan bu çalışmalar definasyondaki kondisyonunuzu artırır çünkü gücünüz yeterince artmış ve nefes kontrolunuz artık elinizdedir..