Bicepsleri Kaç Kiloyla Çalıştırıyorsunuz?

26 kg + bar 3x10 barbell curl concentration curlde 15 kg 3x 10
hammer curlde 13 kg nizami yapmaya özen göteririm son 1-2 tekrar biraz cheating olabilr ama cok az

15kg dambıl kullanıorum 6x6set 6.sette 5te kolum yarıda kalıo bu arda kollar hala sıcak 36 : ) kolları daha hacimli olup aynı setleri aynı agırlıkta cıkaramıyan arkadaslarım var hacim kazanmak için yannıs mı yapıorum acaba...(bu arda öss ye hazırlandıgım için salona gidemiorum evde calısıorum)

arkadaşlar bende yeni katıldım ailenize bende 55 kg basıyorum 2.5 sendeir yapıorum kollar soguk 40 cm bu aralar doping kullanacam da doping sayfasına konu acamıyorum çünkü inanıyorum ki bu sitede çok bilgili arkadaşlarımız var slmu aleykum hepinize

Z Bar ile 26+6 kilo bar 4x12..genelde piramit yapıyorum ama...
Hammer Curl'de 14 kg ile 4x12...

Vg'yi 5 aydır yapıyorum kollarım soğuk 37 sıcak 39..

incline curl de 17,5 kg dumbell ile çalısıorum
barbell curl de 40 kg
hammer curl de 20 kg dumbell ile maximum 6-8 tekrar arası yapıorum

30.01.1991 dogumluyum

barbel curl 30kg set=15-12-12

hammer curl 15kg set=10-12-12

Cable Biceps Curls(makinede barbel curl) 65kg set=10-12-12

şimdilik bu kadar... iddia ediyorum gelecek yıllarda türkiyeye damgamı vuracağım...amerikaya gitme planlarım var...daha 92 doğumluyum ...saygılar

hammer curl (once biri sonra digeri)
30x6
25x8
20x10
17.5x12

ayakta barbell curl
35+ olimpik zbar (unuttum barin kac kilo oldugunu) x6
30+zbar x 8
25+zbar x10
20+zbar x 12

ben dumbell curl de max 25 kg yapıyorum 3 set 10-8-6 tekrar çıkarabiliyorum barbel curlde ise 50 kg yapıyorum antreman başında yapsam 65-70 yaparım heralde scot curlde 4 tekrar 80 kg yapıyorum bu arada sol kol 41.5 sağ kol 42 cm

z barla curl en fazla toplam ağırlığı 35 kg da tutuyorum(kol ölçüsü 41 cm soğuk).eskiden kiloyu yüksek tutuyordum.sanırım guardbody nin bir mesajıydı ben 30-40 kg ile çalışıyorum 44cm kol ile demişti. ( belki başkasıydı ama bu forumda guvendiğim bir üyeden okudugum garanti ) o mesajdan sonra ağırlığı azalttım.cheatingsiz sindire sindire negatif yönde yavas ,pozitifte hızlı bir şekilde çalışıyorum.memnunum bisepslerimden.

4*8 set olarak 30 kilo ile çalışıyorum bicepslerle ama tek bi sorun bar demiri tam professiyonel demirle aynı agırlıkta deil o nedenle bi iki üç kilo oynar heralde ..............

Ben bicepsi 9kg dumbell la ayakta preacher curls 10-8-8-6-7 calısıyorum.
Ilk solu 10 sonra sagı 10 yapıyorum yanı bı sette solu max ne kadar yapabıldıysem sagıda o kadar yapıyorum cunku ılk sagı yapsam sagımla ılk basta 14 falan yapabılıyorum. 2si birbirini yakalasın dıe boyle yaptım. 1 aydır duzenlı body yapıyorum onceden duzensız 3kg sonra az duzenlı 5kg 1 aydırda duzenlı 9kg calısıyorum. Toplam 2.5 ay :D Bi kere 16kg denemıstım 4 tekrar yaptım ama ertesı gun kolumda kızarıklık olustu dırsegın ıc kısmında bende korktum ..

Edit : Bu arada boy 1.86 1993eylul dogumluyum 67 kg.

EZ-Bar Curl

115lbs (52kg) x 8
135lbs (61kb) x 6
155lbs (70kg) x 4

bunların herbirini tekrarladıktan sonra da 30kg luk bir bar ile de 10 tekrar yapıyorum. Yani 52kgx8 yapıp bırakıp hemen 30kg ile 10 tekrar sonra dinlenip diğer sete geçiyorum.

One Arm Dumbbell Preacher Curl

22kg x 10
25kg x 8
27kg x 6
30kg x 4

yapıyorum. Hummer filan denemedim henüz. Onları da program değiştirdiğim zaman denerim artık.

Kollar soğuk sağ 48cm sol 47cm :(

Son düzenleme:
barbell curl hareketınde 35-40 kıloyu geçmedim.dumbell ıle yapılan versıyonlarında ıse 2*14 kılo ıle calısırım.kollar soguk 46.

guardbody bu mesajınızı daha öncede okumuşdum aklımın bir köşesinde yazılıydı bu mesajınız.şimdi bunu söylememin nedeni ben 60 kg ile giriyordum son setimde 7 tekrar a barbel curl hareketinde geçenlerde 65 le girdim belimin sol tarafı çekme yaptı yine 2. defa nüksetti bu ilkinde squat yaparken soğumuşdum buda iki oldu. belden kuvvet alıyordum %40 kadar getirisnden çok götürüsü oluyor. bende hissederek yapmaya başladım. artık barbell curl u 40 kg direk bicepsden kaldırıyorum, daha faydalı oldu. kollarım 2 gün ağrıyor. birde 60 kg barbell yapmamın sebebi ayrıydı benim, negative tekrar çalışıyordum bu sistemde kollarıma gerçekden iyi hacim verdi ama sakatlanma riskide bi o kadar çok. tecrübe gerçekden paylaştıkça güzel bir kere daha anladım.

Son düzenleme:
ağır klolarla çalışmak demek cheating demek değildir, bunu lütfen anlayın artık..

agır kilo ne demektir?..bunun tekrar aralıkları nelerdir?..niçin yapılır?..gerçekten gerek var mı?

agır kilo demek; sizi zorlayan, güç kapasitenizin büyük bir kısmını kullanmanız gerektiren, spesifik amaçlar için kullanılan ve beslenmenizin yardımıyla hacminizin ve gücünüzün artmasında etkili olan çalışma şeklidir..

agır kilolar eger özellikle hacim ve güç için isteniyorsa, 4-8 tekrar, ama hacim agırlıklı düşünüp sınırlarsak, çift rakamlı olarak 6-8 , tek rakamlı olarakta 5-7 tekrar hacim çalışmaları için etkilidir..cheating ile farzedelim ki 4 tekrar yapıyorsunuz, siz onu nizami kaldırış ile 2 tekrar bile cıkarmazsınız..demek ki, cheating ile agır kilolarda nizami çalışmak aynı şeyler değil..

kapasitenizi zorlayacagınız kilolara mutlaka girin, bunu şiddetle tavsiye ediyorum..ama bunu bilinçli yapın..bu sporda belli bir aşamayı kaydetmemiş insanların agır çalışma yapmasını önermiyorum.

4-8 tekrardan fazlasını cıkaramayacagınız ve nizami kaldırdıgınız kilolar size cok şey katar, bunu size ben değil, ilerleyen zamanlarda aynalar cok acık bir şekilde söyler..

her harekette cok agır girmenize gere yok..örnegin; seated dumbell curl de 55 poundla çalışıyorsunuz ve 6 tekrardan fazlasını yapamıyorsunuz..bu iyi bir kütle oluşturabilir..diğer yandan, cable crossover gibi izolasyon mantıklı bir çalışma şeklinde tekrarların yüksek tutulması o bölgedeki liflerin daha hızlı çalışmasını saglar, liflerinize hızlı bir baskı uygulanmış olur, dolayısıyla pumping artar..agır kilolarla o bölgeyi uuşturp, orta kilolarla da orayı pompalayacaksınız..kısacası, her harekette agır girilmez, ama belli başlı hareketlerde bu kaçınılmazdır..antrenmanda agır ve orta kilolar kasların gelişimini max seviyeye cıkarır..bir antrenmanda, agır girmeden cıkıyorsanız, siz gerçek doyumu yaşamamışsınız demektir.

yeterince agır kilolarla güzel bir şekilde doyurulmuş vücut, definasyon döneminde size o kadar cok kolaylıklar sunar ki, bunu definasyon dönemini acısız bir şekilde gecirdiginizde anlarsınız..bilinçli şekilde yapılan bu çalışmalar definasyondaki kondisyonunuzu artırır çünkü gücünüz yeterince artmış ve nefes kontrolunuz artık elinizdedir..

Son düzenleme:
Yahu ya ben çok çelimsizim, ya da herkes süperman dumbelllls

3. ayımdayım, son setimi 12,5 + 12,5 yapıyorum Ez barla.

Maşallah 10 uncu gününde 30 kg'a çıkan var.

Bakalım yarın biceps antremanım var. Belimi dayıcam duvara, bi aşağı bi yukarı karın kası da çalıştırırım bar'ı çekerken:D

20 şer kilo takçam bench_O

Dün ilk defa hammer curl ile çalıştım.

3x 8 yaptım.

20, 22.5 ve en son 25kg ile yaptım. Tek elde olanlar söyleniyor değil mi? Yani toplam 50kg değilde 25kg diye. Çok hoşuma gitti güzel ve basit bir hareketmiş, sanırım 1-2 ayda 30kg üzerine rahat çıkarım.

Bu ağırlıklar nasıldır? Hafif mi, normal mi? ağır olmadığını biliyorum.

Back
Yukarı