Bilek Güreşinde Ustalaşın

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan TEURG
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Bilek güreşi için güçlenmek istiyorsanız bu hareket kesinlikle programınızda olmalı.Bir kaç aya kadar sınıfta yenemediğim bazı arkadaşlarım vardı.Dumbell wrist curl ve dumbbel reverse wrist curl hareketlerini belli bir süre yapmama rağmen hala yeteri güce sahip olamamıştım.Yenilmeye devam ediyodum :) Sonra aşağıda resmini verdiğim wrist roller hareketiyle tanışınca kısa zamanda etkisini anladım.Bileklerini yakması,zaman geçtikçe ağırlık arttırabilmen gibi belirtiler den etkisini anlayabilirsiniz.Şimdi yenemediklerimi yenmeyi bırakın,bileğimi düz tutuyorum hareket bile ettiremiyolar,sıkılınca saniyede indiriyorum bileklerini :)

Wrist roller hareketi sepeti aşağıya sarkıtmaya benzer,sopanın iki ucundan tutulur,ilk başta bileklerinizi kıvıra kıvıra ağırlığı yukarı çekersiniz,sonrada tersi şekilde aşağıya.Ağırlık arttırmak önemlidir ama hareketi düzgün yapmak çok daha önemlidir.Ağırlığı ona göre ayarlayın.

Wrist roller aletini satın almak zorunda değilsiniz.Benzerini,bir sopanın ortasına sağlam bir ip bağlayıp aşağısınada ağırlık takarak yapabilirsiniz.

SoftballWristRoller-2T.jpg
[/QUOT
Bu hareket bilekleri öyle bir yakıyor ki kan dolaşımını insan acayip hissediyor.Resmen sanki kanım bir tencereye konup ısıtılmış gibi yavaş yavaş ta bu sıcaklık artıyor.Pompalama pump konusunda da en mükemmel hareket.hyper_

kesinlikle çok ama çok etkili bir hareket , ben demir bir çubuğun ortasına vida ile çamaşır ipini tutturdum :D , ipin ucuna da 5 kg lık ağırlığı bağladım thums:
off günlerde yirmi yirmi beş dakika sarıp sarıp duruyorum :D
Tam anlamıyla kanın bileklerden aşağıya doğru nasıl pompalandığını hem hissediorum hem de görüyorum (şişiyor yani bilekler) :D
kesinlikle ve kesinlikle tavsiye ederim..
ben 5 kg ile yapıyorum bu hareketi sizler kaç kilo ile yapıyorsunuz ?
kafama takılan bir başka soru , kol ant.yaptıktan sonraki gün bu hareketi yapsak zararlı olur mu sizce ?? ben kol ant.dan bir kaç gün sonra yapmaya dikkat ediyorum kafama takıldı duh

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 07:07 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 07:00 ----------

Ben bazılarını yapmaya başladım fakat hergün yapsam mı yapmasam mı bilemiyorum? 2 günde bir mi .? + Konu yararlı çok teşekkürler Yorumlar bile çok iyi ;)

hergün yapman olumlu değil olumsuz yönde etki edecektir bileklerin için, sonuçta bileklerinde de kaslar gelişiyor , ve bildiğin gibi kaslar dinlenirler gelişir thums:
tavsiyem haftada 2 kez bu hareketleri yapman ;)

kesinlikle dogru diyorsun ben bu hataya düştüm ve sag kolum yüzünden tam 15 gün body yapamadım

boşverin arkadaşlar milletin gazına gelmeyin , bırakın insanlar ne düşünürse düşünsün kimseye kendimizi kanıtlamak zorunda değiliz ;)
bize meydan okuyanlar , kendilerini bizim yanımızda güçsüz hissettikleri için kendilerini kanıtlama ihtiyacı hissediyorlar. Bizim ise böyle bir kanıtlama yapmaya ihtiyacımız yok :D

Bilek güreşi tam anlamıyla sidik yarışıdır. İnsanın gerçek gücünü bile ölçmez çünkü bilek güreşinde her kimin kasları daha kısa sürede kasılır ve sertleşirse o kişi hemen karşısındakini indirebilir. Ayrıca özel taktikleri de mevcut. Bileği kolun ortasından (kolun ağırlık merkezinden) giderek mesafeyi açarak uzaklaştırmak suretiyle rakip daha kolay yatırılabilir çünkü bilek, kolun ağırlık merkezinden uzaklaştıkça daha zayıf bir konuma geliyor, kuvvet uygulayamıyorsunuz.

arkadaşlar benim bu bilak güreşi işlerini aklım almıyo nice çöp gibi adamların dağ gibi adamları devirdiğini gördüm bilak güreşinde bu işin sırrı nedir? bilen varmı mesela ben 4 yıldır body yapıyorum vücudumda iyi sayılır kollar falan iyi ama göbekli sporla işi olmayan benim kaldırdığım ağırlığın zerresini kaldıramayan adam beni yenebiliyor

arkadaşım 4 ay önce benle bilek güreşinde dalga geçiyordu ama ne dalga başlayınca hemen tekliyordu bu hareketleri 4 ay çalıştım ve şimdi zor da olsa yeniyorum kendisini harbiden süper paylaşım teşekkür herkese tavsiye ederim

ön kol kası yapmak bilek güreşinde kazanacağınız anlamına gelmez.öncelikle taktik öğrenin derim ben.

Bilek güreşinde çoğu kişi rakibin elini masaya doğru itmeye çalışır doğru olan göğsünüze doğru çekmektir.
Niye zayıf adamlar kaslıları yeniyo denmiş bilek güreşi aslında tendonlarla ilgilidir herşeyde olduğu gibi burda da iyi genetiği olan kazanıyor.

Son düzenleme:
Antrenman bölümünde konu açıp da sordum ama burada da hali hazırda tartışıldığı için ekleyeyim;

Biceps antrenmanından sonra forearms çalışmanın, kanın kolun daha çok aşağı bölgesine pompalanmasına sebebiyet verip bicepsleri mahrum bıraktığı gibi bir şey duydum.
Böyle bir şey var mıdır?

Diğer bir soru ise;
Ne kadar hareket yapmanın uygun olduğu?
barbell curls+hummer+concentration'lu biceps antrenmanlarımdan sonra forearms için şu şekilde çalışıyorum;
dumbbell wrist curls(ısınma seti+3 set)
forearms-exercises-palms-up-dumbbell-wrist-curls-over-bench.gif

reverse dumbbell wrist curls (ısınma seti+3 set)
forearms-exercises-palms-down-dumbbell-wrist-curls-bench.gif

adını bilmiyorum bu hareket; (3 set)
bkNUp.jpg

ve wrist roller hareketi( ben tahta sopaya bağlayıp hallettim (3 set))
forearms-exercises-wrist-rollers.gif

Toplamda 4 hareket yapıyor.Forearms'ı biceps ve triceps gibi düşündüm yani alt ve üst kısım olarak.O sebeple bu şeklilde çalışıyorum ama derseniz ki az hareket daha verimli olur.O zaman sadece ilk 2 hareketi yapıp bırakacağım.
Tavsiyelerinizi bekliyorum.

ön kol kasları ne kadar gelişirse ttuşta o kadar gelişir ki bu da bicepslerinin dahaverimli gelişmesini sağlarama ön kol çalışmalarını bicepsten önce yapmalısın çüknü biceps ve triceps kasları ön kl kaslarından daha büyüktür ve kas çalışmaları küçükten büyüğe doğru sıralanıp çalışıtırılırsa daha verimli olur

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 12:36 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 12:33 ----------

BİLEK GÜREŞİNDE USTALAŞIN

Sizi her seferinde bilek güreşinde alt eden bir arkadaşınız mı var? Artık makus
talihinize son vermenin zamanı geldi.
Men’s Health’in mart sayısında bilek güreşinde rakiplerinizi alt etmeniz için
yapabileceğiniz hareketleri bizlerle paylaşan ‘Bilek Güreşi’ kitabının tavsiyeleriyle bilek güreşi
performansınızı üst seviyelere çıkarmak elinizde.

ANTRENMAN

i)

Palms-up barbell wrist curl over a bench
Elinize bir halter alın ve düz bir sehpaya oturun. Halteri omuz genişliğinden
biraz daha dar bir aralıkla ve avuç içleriniz yukarıya bakacak şekilde iki
elinizle kavrayın. Kollarınızın alt bölümünü sehpaya dayayın. Elleriniz ve
bilekleriniz sehpaya temas etmemeli. Şimdi nefes verirlen bileklerinizi aşağı
doğru çevirin ve tekrar nefes alarak sadece bileğinizi kullanarak
(dirseklerinizin sabit olmalı) başlangıç pozisyonuna dönün. Aynı hareketi iki
elinizde birer dambıl varken de yapabilirsiniz.

ii)

Seated dumbbell palms-up wrist curl

Bench'in kenarına oturun ve bir elinize avuç içi yukarıya bakacak şekilde bir
dambıl alın. Dambılı bileğiniz dizinizin üstünden dışarıya sarkacak şekilde
sabit ve hareketsiz tutun. Kolunuzun alt bölümü de dizinizin üzerinde olsun.
Dambılı sadece bileğinizi kullanarak yukarıya doğru kaldırın ve tekrar aşağı
indirin. Bunu mümkün olduğu kadar yavaş ve kontrollü şekilde yapmaya çalışın.
Hareket esnasında kolunuzun alt bölümünü hiç hareket ettirmemelisiniz. Bir
elinizle tüm tekrarları tamamladıktan sonra diğer elinizle hareketi tekrarlayın.

iii)

Radial flexion

Bu egzersiz hem bilek hem de önkolun “ Brachioradialis” denilen ve önkol gücünü
sağlayan büyük kas gurubunu çok etkili çalıştırır. Tek tarafında ağırlık
plakaları olan bir dambıl barını, ayaktayken tek el ile kavrayın. Bu durumda
ağırlık, kol ve dirsek sabit kalmak koşuluyla, elinizi bilekten öne ve arkaya
yavaşça hareket ettirin. Hareketin en üst noktasında bar yere paralel gelmeli.

iiii)

Ulnar flexion
Bu hareket daha çok iç önkol ve bilekleri çalıştırır. Tek tarafında ağırlık
plakaları olan bir dambıl barı, ayakta normal duruş pozisyonunda tek elinizle
kalçanızın arkasında tutun. Ağırlığı, kol ve dirsek sabit kalmak koşuluyla,
elinizi bilekten arkaya doğru yükseltilerek ve yavaşça, bilek ve iç önkol
kasları tam konsantrasyon halinde tekrar başlangıç noktasına indirin

iiiii)

Reverse barbell curl
Bu egzersiz kesinlikle önkollarınızda patlayıcı kuvvet kazandıracak olan bir
egzersizdir. Bir halteri, ayakta normal duruş pozisyonunda, iki eliniz ile avuç
içleriniz yere bakacak şekilde omuz genişliğinde tutun. Dirsekler vücut yanında
sabit olmalı. Bu durumdayken halteri, nefes verilerek omuz yönüne doğru
kaldırın. Bunu yaparken öne ve arkaya eğilmeden sadece ön kolların gücünü
kullanmalısınız. Daha sonra halteri kontrollü ve yavaşça aşağıya indirin.
Hareketi yaparken dirseklerin vücuda dayalı olması gerekir. Halteri kolunuzun
alt bölümündeki kaslarda bir gerginlik oluncaya kadar kaldırmalısınız.

iiiiii)

Pronation – Supination

Tek tarafında ağırlık plakaları olan bir dambıl barı kavrayın ve bir sehpaya
oturun.
Kol ve dirseğinizi bech'in üzerinde dayayarak bileğinizi her iki tarafa yavaşça
hareket ettirin. Önce ağırlıksız ve çok tekrarlı setler, daha sonra güçlendikçe
10 tekrarı ancak çıkarabileceğiniz ağırlıkları kullanarak çalışmalarınızı
sürdürmeniz çok fayda sağlayacaktır.

iiiiiii)

Towel Pullups
Barfiks barına bir havlu asın ve havlunun kenarlarından tutarak barfiks çekin.
Havluyu parmaklarınızla sıkıca kavrayarak kendinizi yukarıya çekmeniz oldukça
zor bir harekettir. Önce normal barfiks demirini kavrayarak parmak ve
kollarınızı kendinizi hafifçe çekiyormuşsunuz gibi yaparak çekmeye çalışmanız ve
eklem yerlerinizi iyice ısıtmanız gerekir. Daha sonra, havlu sistemine
geçebilirsiniz. Bir süre sonra vücut ağırlığınızı, havlunun kenarlarından
tutarak 8-10 tekrar çekmeye başladığınızda, belinize ilave ağırlık plakası da
takarak çalışmalarınızı sürdürüp daha yüksek bir tutma ve çekme gücüne sahip
olabilirsiniz.

Alıntıdır.

Bu hareketleri kaç set ve kaç tekrar yapmalıyız ?

şuan halter barı ile olanları yapdım fakat dierlerini yapmaya üşeniyorum. halteri sökde dambıla takda :) uzun iş. inş. yakında halter için ağırlık alcam

bilek güreşi hiçbirşeyi ifade etmez,güç ile alakası yoktur.Güç Halterdir,Powerlifting ve Halterizmdir.
üstteki arkadaş yazmış bilek güreşinde yenebilecek varsa gelsin diye daha yaşı 18 adamın :)
kardeşim gel de bi squat basalım bi power clean bench press basalım kim güçlü görelim,benim bilek güreşind ebeni deviren onlarca arkadaşım var ama benim bastığım ağırlıkların yarısını bile zorlanarak basıyorlar.kimi basamıyor bile.

bilek güreşi hiçbirşeyi ifade etmez,güç ile alakası yoktur.Güç Halterdir,Powerlifting ve Halterizmdir.
üstteki arkadaş yazmış bilek güreşinde yenebilecek varsa gelsin diye daha yaşı 18 adamın
kardeşim gel de bi squat basalım bi power clean bench press basalım kim güçlü görelim,benim bilek güreşind ebeni deviren onlarca arkadaşım var ama benim bastığım ağırlıkların yarısını bile zorlanarak basıyorlar.kimi basamıyor bile.
doğru demişsin ancak benim boyum 186 olduğu için kollar biraz uzun o bakımdan ağırlık kaldırma sporlarında çok fazla etkili diyemem kendime
ayrıca o dediklerin antremanla olabilecek ve arttırılabilecek şeyler bunu hepimiz biliyoruz mesela ben bodye ilk başladığımda benchde 20kg da zorlanırdım (bayağı uzun zaman önce :D )şimdi bastıklarım o kilolarla ölçüşemez
bu arada benchde kaç basıyorsun merak ettim
ve yaşın da çok fazla sayılmaz dostum 22 seninki de 18 i ezme :D

çok fazla değil aslında ama gene de benle aynı süredir bu sporu yapanlara göre ilerdeyim çünkü hergün et yiyorum
benchde 110
deadliftte 150
squat tek basış bayadır denemedim ama 75 kilo ile çok rahat 20 tekrar yapıyorum
bu sporu ne akdar süredir yapıyosan o kadar iyidir elbette bu sporu 3 senedir 2 senedir yapan birisi benden öndedir ama kudretliyim :)

Back
Yukarı