Bilek Güreşinde Ustalaşın

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan TEURG
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
bileğimi fazla zorladıgımda içten gelen bi 'kırt' sesi duyuyorum bırakmamak elde değil devam edersem heralde ya çıkar ya kırılır :D kolda zorlanma yorulma olmuyor bilekten gidiyorum ki zaten kolda zorlanmaya fırsatta kalmıyor dediğim gibi 5-6 saniyede bitiyor.

salmıcan öyle hemen sonuna kadar devam

eco gençleri böyle gaza getirme.amatör bilek güreşleri çok bilinçsiz yapılıyor.ısınmadan abanıyor 2 taraf.sakatlık çıkması olası.bir dirsek sakatlığı seni ömür boyu çırpındırır.

bilek güreşini ben de yapıyorum.ama haftada 3 gün bilek egzersizi ve haftada 1 2 maçla sınırlı sadece.

eco gençleri böyle gaza getirme.amatör bilek güreşleri çok bilinçsiz yapılıyor.ısınmadan abanıyor 2 taraf.sakatlık çıkması olası.bir dirsek sakatlığı seni ömür boyu çırpındırır.

bilek güreşini ben de yapıyorum.ama haftada 3 gün bilek egzersizi ve haftada 1 2 maçla sınırlı sadece.

gaza getirmiyorum tabi amatörce yapılmaması gerekir onu biliyorum yani bilek güreşini başlamadan önce biraz kolları ısındırıp ve hafif bir güçle bilek güreşi yapmak lazım ısınmak için ondan sonra abanarak yapmam zaten karşı tarafıda ısındırma yapmasını isterim hep.
ben okul çıkışına kadar yaptık arkadaşla ne tenefüse çıktık ne öğle paydosuna 2 hafta antrenmanımdan oldum ama :(

Bilek güreşi için yumruk şınavı tek geçerim.

arkadaşlar yeni konu açmak istemediğim için buraya yazıyorum

forearms-exercises-two-arm-palms-do.gif

bizim salondaki dumbellerin plakları düz bende bunları yanyana birleştirip yapıyorum ve dirseklerimi açmamaya çalışıyorum harekette maksimum zorlamak içinde 7.5 + 7.5 yapıyorum ve dumbelleri birleşik tutmak gerçekten zorluyor hem üste kaldırmaya çalışırken yanlardan kaymasını önlemek için birbirine doğru itme uyguluyorum. hareketimde bi terslik veya yanlışlık olup olmadığını merak ediyorum .

Pek bilek güreşi yapan birisi değilim fakat bilek güreşi bana kalırsa bilekten daha çok göğüs kasının kuvvetine bakıyor. Düşük tekrar yüksek ağırlıklarla Butterfly(kelebek) makinasında çalışmak sizi bilek güreşinde üstün kılacağı düşüncesindeyim

Valla lise 1 e gidiyorum. eski okulumdada yenı okulumdada kimse yenemıyo (yasıtlarım) valla doğuştanmı ne bileğim güçlü heralde :D vücudumda iri ama diğer iri arkadaşlarıda yenıyorum. ama biraz göbek var bu yaz eritcem :D :D bench_O yarında halat çekme yarışması var hadi hayırlısı :D

hareketler iyi hoşta bir şey sormak istiyorum konusunda iken. ben cidden öyle böyle değil bilek güreşinde genetik mi bilemem hayatım boyunca yenildiğim kişileri saysak 10u geçmez. lise hayatım boyunca her sene sınıfta herkesi yenip dışarıdan arkadaşlarını getiren olurdu. olayı kavramanız için anlatıyorum. ama bu spora 1.5 ay oldu başlayalı ve bundan 7-8 ay önce bilek güreşi yaptığım arkadaşı hiç zorlanmadan yeniyordum. ve şuan tam tersi durumdayım hiç zorlanmadan o yeniyor. antreman yaptığım gün arkadaşla yaptım ama ağrım, sızım yoktu antremanın böyle ters etkisi oluyor mu ? yoksa benden mi geçmiş bilek güreşi olayı :) fazla böyle şeyleri takan biri değilim ama merak ettim.
çünkü yenilince çok şaşırdım. insan sonucunu bilerek girdiği yerden istediği sonucu alamaz ya öyle bir durumla karşılaştım.

Bilekler kalinlasmaz ... O bölgede kas çok azdır falan gibi birçok terane duydum. Ama hayatta bunu tersyüz edecek o kadar şeyle karşılaştım ki bu teorilerle umidimi kirmadim. Şu an bileklerim iyi 18-18.5 on kollarim gayet hacimli falan ama niyetim bir şekilde 20 'nin üstüne çıkmak. Tamircilere bakın insaatcilara tornacilara çoğunun bileği 23-24 cm. Hepsi genetik mi ? Hepsi çocukluktan başlamış bu yüzden mi olmuş ? Ben bunlara inanmıyorum. Etki tepki diyorum. Eğer gerekli önemi verirsek bu bölgeyi de kalinlastirmak mümkün olmalı. Arnold 18li yaslarda iken ince bilekliymis ama şimdi herifin bileği çoğunuzun biceps kasiyla yarışır. Ve bu konudaki görüşlerinizi merak ediyorum. Herkes tecrübesini paylasirsa bir yerde doğruyu yakalayacagimiza inanıyorum.

Resmen bu sporun bilek güreşine etkisi var. bu yenildiğim arkadaş ile tekrar yaptık o spora başladıktan 2-3 hafta sonra ve arkadaşı yendim. gerçekten bu spor güç mü alıyor yoksa katıyor anlayamadım gitti.

Resmen bu sporun bilek güreşine etkisi var. bu yenildiğim arkadaş ile tekrar yaptık o spora başladıktan 2-3 hafta sonra ve arkadaşı yendim. gerçekten bu spor güç mü alıyor yoksa katıyor anlayamadım gitti.

yorgun ve güçsüz düşüyor kaslar bunda ne varki tam gücünü toplayacağı zaman antreman yapıyorsun gene yoruluyorlar tabi gelişiyorlar da

misal ben normalde 10-15 şınav çekerim ama antremandan sonra bu sayı çok azalır herkesde de böyledir.

bu konu başlığını ve forumdaki diğer bilek konulu araştırmaya baktımda bir çok hareket gösterilmiş . birisi bilek antremanı için sağlam bir program hazırlasa çok iyi olacak

Bilekler kalinlasmaz ... O bölgede kas çok azdır falan gibi birçok terane duydum. Ama hayatta bunu tersyüz edecek o kadar şeyle karşılaştım ki bu teorilerle umidimi kirmadim. Şu an bileklerim iyi 18-18.5 on kollarim gayet hacimli falan ama niyetim bir şekilde 20 'nin üstüne çıkmak. Tamircilere bakın insaatcilara tornacilara çoğunun bileği 23-24 cm. Hepsi genetik mi ? Hepsi çocukluktan başlamış bu yüzden mi olmuş ? Ben bunlara inanmıyorum. Etki tepki diyorum. Eğer gerekli önemi verirsek bu bölgeyi de kalinlastirmak mümkün olmalı. Arnold 18li yaslarda iken ince bilekliymis ama şimdi herifin bileği çoğunuzun biceps kasiyla yarışır. Ve bu konudaki görüşlerinizi merak ediyorum. Herkes tecrübesini paylasirsa bir yerde doğruyu yakalayacagimiza inanıyorum.
Bilek derken extensors flexors ve brachioradialis ten bahsediyorsan eğer evet çok rahat gelişir. Bizim eski salonda bi bilek güreşçisi vardı adamın bilekler 39 falandı ama yağsızdı adam baya tam bulk değilken yani. Eğer kemik olan yeri söylüyorsan orası gelişmez. Sabah sabah yanlış anlamış olabilirim yeni kalktık şimideden kusura bakma :D

Onu aylar önce yazmışım evet doğru bilek kemiğinin olduğu kısım kalinlasmiyor diğer kısım gerçekten kalinlasiyor ki bu süre zarfında ben de çok uğraştım bu konuda benim de ön kol (forearms) 34 cm.

Back
Yukarı