BIR KAS GRUBUNU HAFTADA KAC KEZ CALISTIRIYORSUNUZ?

BIR KAS GRUBUNU HAFTADA KAC KEZ CALISTIRIYORSUNUZ?

• Total voters
    2.958
ptz; göğüs-omuz-mide

carsamba; biceps-triceps-mide

cuma ; göğüs-kanat-mide

burdanda görüldüğü gibi göğüs haftada 2defa mide 3defa biceps triceps kanat omuz 1er defa

haftada 2defa girdiğim göğüs idmanı cünkü göğüslere vücutta en cok önem verdiğim bölge
biceps triceps 1defa fakat antreman baslangıcı cünkü cok iyi dinlendirip cok ağır basmaya calısıyorum antreman baslangıcı full enerji ile :)

kanat ve omuz göğüs sonrası giriyorum cünkü 2side büyük adale olduğu için

böyle bir calışmam var işte :)

salı ;göğüs-kanat-bacak-karın
çarşamba ;rest(dinlenme)
perşembe ;omuz-biceps(kol)-triceps-karın
cuma ;dinlenme
cumartesi ;omuz-biceps(kol)-triceps-karın
pazar ;göğüs-kanat-bacak-karın
pazatesi ;dilenme

GÖRÜLDÜĞÜ GİBİ HAFTADA 4 GÜN ANTRENMAN HER KAS GRUBUNA 2 DEFA GİRİYORUM.

Pazartesi: Göğüs
Salı: Biceps, önkol
Çarşamba: Omuz-trapez
Perşembe: Bacak
Cuma: Sırt-triceps
Cumartesi: Mide
Pazar: Dinlenme

Bu programda daha az yoruluyorum. Daha önce;

pazateresi: göğüs+biceps+ön kol
salı: sırt-triceps
çarşamba: dinlenme
perşembe: omuz+bacak
cuma: karın
cumartesi: dinlenme
pazar: göğüs+biceps+ön kol (program bir öne kayarak gidiyordu) şeklindeydi; ancak iki kas grubunu birden çalışınca çok yoruluyordum idman da uzun sürüyordu. şimdi idman 1 saati geçmiyor ve az yoruluyorum.

Programı yazmışken görüş almak istediğim bir konu vardı: Haftada üç gün yapılacak kardiyo çalışmasının ilk yazdığım programda hangi günlere konması daha uygun olur acaba?

7 aydır çalışıyorum. Egzersizleri evde yapıyorum, bulunduğum yerde spor salonu yok. Kardiyo çalışması olarak da 30 dakika ip atlamayı düşünüyorum.

Son düzenleme:
haftada bir kere göğüsler ile birlikte çalıştırılan bicepsi ikinci kere sırt çalışılan günde triceps ile çalışılması overtraininge yol açar mı acaba, çünkü sonuçta sırt çalışlırken bicepsler de bir miktar da olsa çalışıyor....

Son düzenleme:
pazartesi:gögüs
salı:kanat
çarşamba:omuz
perşembe:biceps triceps
cuma: 45 dk kardiyo karın ve bacak
haftasonu: dinlenme
hacim ve kuvvetlenme amaçlı yaptıgım programım.

arkadaşlar ben bu sporda yeniyim 4. ayıma giricem. idare eder bir halim var. çok hacim kazanamadım ama gücüm kuvvetim kaldırdığım kilolar 4. aya göre gayet yerinde
ben vucudumu dinleyerek şu kanaate vardım. bi kere beslenmem çok iyi full+full protein ağırlıklı ve sık besleniyorum.
önce programımı yazıyım

p.tesi: göğüs + ön pazu
salı: omuz + arka pazu
çarşamba: kanat + sırt
perşembe: göğüs + ön pazu
cuma: omuz + arka pazu
c.tesi: kanat+sırt

şimdi ben kendi vucudumu dinleyerek şunu diyorum ki p.tesi ile perşembe arasında 3 gün süre var ve bu çok fazla. yani benim çarşamba sabahı p.tesi çalıştığım göğsün ve kolun ağrısı geçiyor. ben neden çarşamba tekrar göğüs ve ön pazu girmeyeyim. gücümde yetiyor. hatta sonra da c.tesi tekrar göğüs ve ön pazu giriyim. çünkü çarşamba dan c.tesiye kadar 3 gün var. pazar salon malesef kapalı. p.tesiye kadar nerdeyse 1 hafta geçicek ve bence bu dinlenme için büyük süre bu seferde kas hamlaşmaya başlar... umarım ne demek istediğimi anlatabildim. hee kanat nolcak diyorsanız onu perşembeye alıcam. haftada tek gün çalışcam? çok mantıklı bir program değil sanırım ama siz ne düşünüyosnuz
son olarak kafamdaki olay şu
p.tesi: göğüs + ön pazu
salı: omuz + arka pazu
çarşamba: göğüs + ön pazu (ağrılarım geçtğinde sürekli olmak zorunda değil)
perşembe: sırt + kanat
cuma: omuz + arka pazu
c.tesi: göğüs + ön pazu

Pazartesi:Göğüs ve Triceps+Antrenmandan sonra bilek(üst ve alt bilek ikiside)
Çarşamba:Omuz ve Biceps+Antrenmandan sonra bilek(üst ve alt bilek ikiside)
Cuma:Sırt ve Mide+Antrenmandan sonra bilek(üst ve alt bilek ikiside)
Cumartesi:Bacak ve Kalf(Baldır)+Antrenmandan sonra bilek(üst ve alt bilek ikiside)
Her bölge için 4 hareketten oluşan 3x10 lu tekrarlarla çalışıyorum.Bilek hariç onda 2 hareketim var o programıma dahil değil ama kendim çalışıyorum ve çok çabukda gelişiyor şu an 45 kg barbell ile çalışıyorum.
Çarşamba gününe Trapezde dahildir.

Son düzenleme:
Haftada 4 gün çalışıyorum.O yüzden aynı bölgeyi 2 kere girebiliyorum ama sadece bir bölgeyi 2 kere girmiş oluyorum.Programım 3 güne dağıtılmış olduğu için.
1.Göğüs + Ön Pazu
2.Koltukaltı + arka pazu
3.Omuz + Bacak

Programım bu şekilde...

2 aydan beri haftada 7 güm çalışıyorum gelişimden çok memnunum haftada 2 kere bacak 2 kere göğüs diğer bölgeler haftada bir gün

benim programımda 2 günlük bir program
ama 1. gün göğüs, kanat, omuz
2. gün kol, arka kol, bacak

acaba bu program nasıl bir program şu ana kadar okuduklarımdan farklı olduğu için sordum

Ben bir kas gurubunu haftada iki kez çalıştırmanın sadece belirli bir süre olması tarftarıyım,yani vücudu şaşırtma amaçlı olmalı,
Her kas gurubunu haftada bir kez çalıştırırken son üç haftadır farklı bir programla iki kez çalıştırmaya başladım ve olumlu etkilerini görüyorum,ama bir süre sonra inanıyorumki vücudum buna daha fazla tepki vermeyecektir ve ben yine farklı bir pogramla(bölge başına daha fazla egzersiz ve set sayısı,bir bölge bir kez) değiştiririm,Uzun lafın kısası haftada bir kez yada iki kez sürekli uygulandığında etkileri azalıyor inancındayım,o yüzden sadece 3 hafta yada bir ay olmak üzere programlarımı değiştiririm...Örneğin geçen ay ve bu ayki programlarım https://www.bodyforumtr.com/vbforum/hakan-mass-gain-log-t23782.html

Aynı gün hem biceps hem de triceps çalışmak doğru bir hareket midir? Çalışılmasında bir zarar yoksa hangisine daha ağırlık verilmelidir?

aynı gün biceps ve triceps çalışabilirsin fakat aynı gün diğer antrenmanların biceps ve tricepsi yormasın.yani kol çalıştığın gün sırt ve göğüs çalışmazsan daha iyi olur.

Şu anda
pazartesı
omuz
bıceps
trıceps

salı
gogus
sırt
bacak

carsamba
off

persembe
omuz
bıceps
trıceps

cuma
gogus
sırt
bacak

cumartesı-pazar
off

şuan bunu yapıyorum ama şu şekilde degıstırmeyı planlıyorum,
pazartesı
gogus bıceps
salı
omuz trıceps
carsamba
off
persembe
sırt bacak
cuma
bıceps trıceps

hangısi daha iyı olur yorumlarsanız memnun olurum..

ben haftada 5 gün gidiyorum ve günde 1 kas grubunu çalışıyorum. ama öyle olunca bir kası 6 günde bir çalıştırmış oluyorum. diğer bölgelerden memnunum ama hocaya sordum biceps in dinlenme süresi olarak 6 gün çok dedi kanat çalıştığım gün sadece biceps çalışıcam kısa sürüyo zaten antremanlar.

neyseki triceps im iyi. biceps te sorun var ama.

uzun araştırmalar sonucu karar verdigim bir program oldu,paylaşıyorum :

1.gün : omuz-biceps
2.gün : göğüs-triceps
3.gün dinlenme
4.gün : omuz-biceps
5.gün : göğüs-triceps
6-7. gün : dinlenme

haftanın bir günü artık hangisinde istersem bacak..

Back
Yukarı