BIR KAS GRUBUNU HAFTADA KAC KEZ CALISTIRIYORSUNUZ?

BIR KAS GRUBUNU HAFTADA KAC KEZ CALISTIRIYORSUNUZ?

• Total voters
    2.958
son mesajlarda genelde gogus(veya omuz)+triceps ya da kanat+biceps antremanları onerilmis ama bence bunlar yan yana calisilmamasi gereken kaslar. mesela ben kanat calıstıktan sonra bicepslerimde yogun agrı hissediyorum. bu konuda farklı gorusler de savunulabiliyor ama benim tavsiyem bunları birlikte calismayin.

son mesajlarda genelde gogus(veya omuz)+triceps ya da kanat+biceps antremanları onerilmis ama bence bunlar yan yana calisilmamasi gereken kaslar. mesela ben kanat calıstıktan sonra bicepslerimde yogun agrı hissediyorum. bu konuda farklı gorusler de savunulabiliyor ama benim tavsiyem bunları birlikte calismayin.

Bu konuda çok çeşitli görüşler var. Ancak ben şunu düşünürek bu şekilde bir öneride bulundum: Cloud isimli üye üç günlük bir programı haftada dört gün uygulamakta. Yani bir bölgeyi 2 defa diğer bölgeleri bir defa çalıştırmakta.

Benimde aslında savunduğum Göğüs-biceps, kanat-triceps gibi bir split. Yalnız bu durumda Göğüs-biceps ten bir gün sonra hem ön omuzlar hemde bicepsler recovery sürecini henüz tamamlamamış olacaklar. Kanat çalışırken de bicepslerin aktif bir rolü var ve bu da kanat idmanında performansı olumsuz etkileyecek. Keza tricepslerde göğüs idmanından dolayı yorgun olacaklar. Yani göğüs-bicepsten sonra bir gün off vermeden kanat, triceps ve omuz idmanları verimli olamayabilir. Yani cloud'un şartlarında en iyi antreman programının bu olabileceğini düşünerek böyle bir öneride bulundum.

Omuz-sırt-bacak aynı gün verimli çalışmak çok zor olur. Onun yerine
Pazartesi: Göğüs-triceps
Salı- Sırt-biceps
Çarşamba: off
Perşembe: Omuz-bacak
Cuma: off
Cumartesi: Göğüs-triceps

Bence böyle daha verimli olur. Üstelik yine bir bölgeyi haftada iki defa çalıştırmış olursun.

öneri için sagol dikkate alıcam bana hocanın verdigi program o şekildeyi ama sorarım tekrar.iyi çalışmalar bench_O.

Bende bunu sormuştum işe yaramayacağı söylenmişti :confused:

Merhabalar . Sitenize yeni üye oldum aradığım konuyu bulamadığım için güncel olan bir konuda sorumu sorayım dedim.

Boyum 190 ve kilom 105 yaşım 25 göbek problemim var kafa_kafa_
Elektrikli tense cihazlarıyla acaba bu dertten kurtulabilirmiyim.

Haftada sadece bi gün tatilim olduğu için salona gidecek zaman kalmıyor.
Kendim evde ağırlık çalışıyorum amatör olarak tabi. Kolları birazcık geliştirdim. Şu göbektende bir kurtulabilsem başka bişey istemicem.

o dediğim cihazları hiç kullanan oldumu yada bilgisi olan varmı

Ben bütün kas gruplarımı haftada beş gün ard arda çalıştırıyorum. Bunun şimdiye kadar hiç bir zararını görmedim ama yanlış mı yapıyorum acaba ?

calisma sistemi degisikligi

arkadaslar selam ,

4 5 aydir haftada 4 gun he bolgeyi bir kere calisiyorum ..

pzt : gogus 4x8 - 4 hareket
sali : omuz 4x8 - 4 hareket
carsb : off
persembe : biceps 4x8 - 4 hareket
cuma : triceps 4x8 - 4 hareket / kanat 4x83-hareket
cmts:off
pzr : yuzme

simdi hacim kazanmayi hizlandirmak icin nasil bir prg ma gecsem ? gunde 2 bolge mi yoksa super ve/veya piramit setlerle antreamani biraz zenginlestirsem mi ? tavsiyeleriniz nelerdir ?

tesekkurler

Bende Pazartesi Çarşamba Cuma günleri ağırlık çalışıyorum..Spor salonunda...(Düzenli)
Pazartesi : Göğüs ve Sırt
Çarşamba : Ön ve Arka Kol
Cuma : Omuz ve Bacak
Bu 3. programım spor salonunda..3 hafta sonra yine değişecek.Ben birde mesela salı günleri 30 dakika evde koşu bandı ile koşuyorum.Her pazar düzenli halı sağ maçım var..Haftanın bir günüde bazenleri yapmadığım hareketleri.. Boş olduğum birgüne sığdırıyorum.

bu hafta cumartesi gunu biceps + triceps beraber girdim ve ozellikle 2 biceps 2 triceps hareketi yaptim fakat biceps de yorulduktan sonra her zamanki yakaladigim triceps performansini yakalayamadim , bende mi bir sorun var yoksa sizlerde de ayni mi ?

Birde piramit sisteminde 12 10 8 6 seklinde giderken set arasinda dinleniyormusunuz ?

tesekkurler

selamlar;

quadriceps, hamstring ve calves gelişimi için haftada 1 kas grubunu çalıştırmaya yönelik ve 7günlük bir periyod uyguluyorum.Buna göre çalıştığım kısımlar ve günler şöyle;
1.Gün : Quads+ABS
2.Gün : Chest+Triceps
3.Gün : Back+Hams
4.Gün : Off
5.Gün : Shoulders+Calves
6.Gün : Traps+Biceps
7.Gün : Off

bu hafta cumartesi gunu biceps + triceps beraber girdim ve ozellikle 2 biceps 2 triceps hareketi yaptim fakat biceps de yorulduktan sonra her zamanki yakaladigim triceps performansini yakalayamadim , bende mi bir sorun var yoksa sizlerde de ayni mi ?

Birde piramit sisteminde 12 10 8 6 seklinde giderken set arasinda dinleniyormusunuz ?

tesekkurler

bence yanlış bir calışma biceps ve triceps aynı gün... antreman programını değiştirmeni öneririm

Benim programım şöyle:

1. gün : calf+ biceps + önkol

2. gün : omuz + triceps (artı karın)

3. gün: dinlenme

4. gün: sırt-kanat

5. gün: göğüs (artı karın)

6. gün : quads + hams (genelde 3-5 set calf da yapıyorum.)

7. gün : dinlenme

Yani calf 2 kez, karın 2 kez, diğerlerini birer kez çalıştırıyorum. Eleştirilerinizi bekliyorum..

1. gun gogus biceps kardio
2.gun sırt bilek kardio
3.gun omuz triceps kardio
4. gun dinlenme kardio
5.gun gogus biceps kardio
6.gun sırt bilek kardio
7.gun omuz triceps kardio

1 ay tum bolgelerde altyapı çalışmasından sonra bu programa basladim. bu programın 1. ayını bitirmis durumdayım. gelismeden memnunum, 12-10-8-6 setler max kiloyla. aralıksız kilo arttırıyorum.
gogusten sonra omuz girdim bugune kadar, omuz gunleri cok zorlanıyodum, simdi gogus ve omuz arasına sırtı aldım bakalım degisiklik olacakmı

Haftada 5 gün antreman yapıyorum. Büyük kasları haftada iki kez, küçük kasları ise haftada üç kez çalıştırıyorum. Sağlıklı, spor dolu günler dilerim.

benim proğramım p.tesi:gögüs -kol salı:omuz - arka kol -sırt çarşamba : bacak - karın perşembe:off cuma :gögüs - kol c.tesi :omuz - arka kol - sırt pazar : bacak - karın
bu proğram nasıl acaba 4 5 set 6 12 tekrar arası yapıyom... biyerde aynı gün gögüs ve kol çalışıldığında kol ince kalır gibi bir şey diyodu doğru mu acaba...benim bu proğramım için tavsiyede bulunacak arkadaşlar olursa sevinirim teşekkürler

Back
Yukarı