5 yıldır bb yapıyorum. ılk 4 yıl 3 gun ust uste gıdıp 1 gun dınlendım. son bır yıldır gun asırı( 1 gun calıs 1 gun ara) gıdıyorum. ve suanda ılk 4 yıl yaptıgımın yanlıs oldugunu dusunuyorum. gereksız yere cok yormusum kendımı vucut cıdden cok halsız duştu zaman zaman. hacım desen ıstedıgım gıbı olmadı hıc. suan kı programdan memnunum. hacım olayına aman aman bı katkısı olmadı ama hacımımdede bısey kaybetmedım demekkı onemlı olan fazla calısmak degıl kası gercekten caklıstırmak + yemek + dınlenmesı ve yenılenmesı ıcın yeterlı zamanı vermek. olay budur.......
Ben her bölgeyi haftada bir kez çalıştırıyorum 6.ayıma giricem ama kafama takılan şeyler var birine çözüm buldum, oda omuz ve bacağı aynı gün giriyordum flexor hocanın tavsiyesi üzerine sırt ve bacağı aynı gün giricem ama sanırım bu çalışmada öncelikli olarak bacak çalışmak gerekli.Tabii başlangıç aşamasındada yanlışlarım var oda iki gün adaptasyondan sonra hocanın program vermesini bekledim oda bana belli bir gelişim var sende o yüzden her bölgeyi haftada bir gün çalıştır benim gibi dedi.
Burda ''benim gibi'' demesinde aynı benim gibi olursun gibi bir anlam yüklemesi vardı her söylenene inanmıyacak yaşı geçtiğimden sürekli araştırma içerisinideyim spora başlamadan evvelinden beri forumu sıkı sıkıya takip ediyorum hergün birşeyler öğreniyorum araştırırken öğrendiğim en önemli şeyde sürekli araştırmak gerektiği oldu
Şimde salonda yapılan yanlışları gördükçe yeni başlıyanlara verilen gereksiz hareketleri gördükçe içim sızlıyor inanın ki, belki başlıyanlar aylık sporcu belki salonumuz ucuz bir salon ama olay bu kadar mı basit yazık değilmi bu gençlere hatta orta yaşlılara.Seneler önce altıyolda atletik spor salonu vardı oraya gidiyordum ilk iki ay çalıştık hoca soyunduruyordu program yazıyordu ve her ay bu böyle takip ediyordu bir ilgi alaka vardı biz bize verilmeyen hareketlerin yanına bile uğramıyorduk şimdiki zamanla karşılaştırınca ben ileri değilde çok çok geri gittiğimizi görüyorum her spor salonu sahibini ve antrenörü duyarlı olmaya davet ediyorum.
Konuyu çok fazla uzatmıyayım ayrı bir başlık açmak istiyordum ama buraya yazmayı uygun gördüm.Birde kendimle alakalı bir sorum olucak antreman şeklimi bir hafta değiştirdim hareketleri ve setleri 3 e indirdim göğüs biceps aynı gün girdim ama göğüsten sonra biceps çalışacak gücü bulamadım kendimde bu yüzden yaza kadar yine haftada her bölgeyi bir sefer çalıştırmaya karar verdim bu doğrumu olur antrenman esnasındada temel hareketlerin yanında yaptığım hareketleri değiştiriyorum her seferinde mesela bench press sabit yana açışları bir hafta üst göğüs bir hafta normal yapıyorum, bicepste barbell curl sabit iki biceps hareketini değiştiriyorum bu sistem doğru olurmu yoksa 1 ay boyunca aynı hareketlermi devam etmeli.
Biraz uzun yazdım paylaşımlar için herkese teşekkür ederim.
haftada 5 kez çalıştıran arkadaşları kimi arkadaşlar tebrik etmiş. ama benim kafam karıştı bu noktada..
haftada 5 kez antrenman yapmak bişey değil. hatta ben günde sabah-akşam da maksimum çalışabilirim ama forumda yazmıyor mu dinlenmek şart diye. o yüzden haftada 5 kez çalışmanın faydası ne ki. ha eğer fit görünüme sahip olmak için değil haftada aynı yeri 5 kez çalıştırmak; günde 5 kez çalıştırmak gerekiyorsa yapmaya hazırım. yeter ki en kısa zamanda sonuca ulaşayım. şimdi biz gün aşırı dinlenecez mi dinlenmicez mi? eğer dinleneceksek bu 5 gün aynı yeri çalıştırma olayı neden başarı olarak görülmekte..
bu sitedeki hocalarıma tekrar soruyorum soruma cvp alamadım ilgilenen olrsa çok mutlu olrm simdiden tesekkürler....
sorum bu sayfanın ust tarafında pitbull star .....
samsunlee haftada 5 kez çalışma olayı başarı olarak görülmüyor, nükteli sözler bunlar... abartı olduğu için forum kullanıcıları ince espriler yapmışlar sadece... siz gün aşırı dinlenerek çalışmaya devam ediniz...
saygılar...
sağolasın hocam.
bakın biz yeniyiz espri yapmayın yanımızda![]()
slm arkadaslar benim programım su
1.gun= göğüs - biceps
2.gun= off
3.gun= omuz - triceps
4.gun=off
5.gun=kanat - kol
6.gun=off
7.gun=off
bu programda aralar bana çok uzun geliyor ltfn hocalarımız bu işi gerçek anlamda yapan bilgili arkadaslarımız mantıklı bi cvp yazarsa sevinirim (bana az geldigi için ben bu programı uyguluyorum)
1.gun=göğüs - biceps
2.gun=omuz - triceps
3.gun=kanat - kol
4.gun=göğüs - biceps
5.gun=omuz - triceps
6.gun=kanat - kol
7.gun=off
mantıklımı sizce flexor hocaM sizdende cvp beklyrm ltfn basarılar.......
5 kez yapanlar bence ya soruyu yanlış anladılar ya da çok iştahlı yeni başlayanlar, her gün bütün vücudu çalıştırıyorlar.
Bu arada yeni programda her kas grubunu haftada 2 kere çalıştırıyorum, bundan önce adaptasyon dönemi hariç hep haftada 1 kere çalıştırırdım, bakalım vücut ne tepki verecek.