BIR KAS GRUBUNU HAFTADA KAC KEZ CALISTIRIYORSUNUZ?

BIR KAS GRUBUNU HAFTADA KAC KEZ CALISTIRIYORSUNUZ?

• Total voters
    2.958
tam olarak karar verdım.omuz bıceps trıceps im gerı kaldıgı ıcın-
pzts
gogus-4 hareket
bıceps 4 hareket
salı
omuz-4 hareket
trıceps-4 hareket
crsamba off
persembe
sırt- 3 hareket
bacak- 4 hareket
cuma
omuz-2 hareket
bıceps-3 hareket
trıceps-2 hareket
cumartesı off
pazar off

bu sekılde ıyımıdır,cok calısmıs olmam degılmı yanı overtraınıng falan olmayayımda.

pazar - çarşamba : göğüs + biceps

pazartesi - perşembe : bacak + sırt

salı - cuma : omuz + triceps

cumartesi : off

haftada 6 gün çalışıyorum , 45 - 50 dakika sürüyor. bu programdan şimdilik memnunum. 2 ay dolunca biraz değişiklik yapacağım. ( spora ara vermiştim. 2 hafta adaptasyon yaptım. 5 hafta kadar da bu programı uyguluyorum. bu haftaya kadar sırt ,göğüs günündeydi. sırtı bacak gününe kaydırdım.

çalıştığım kas gruplarına , çalışmadan itibaren 72 saat sonra sıra geliyor. buda yeterlidir sanırım. eskiden salona gidiyordum haftada 3 günlük programım vardı. fakat bende şöyle bir sorun var , 1 saati geçince isteksizleşiyorum ve dikkatim dağılıyor. onun için 6 gün olsun çalışma süresi kısa olsun benim için en iyisi bu.

2 ay dolunca programda modifiye yapmak için flexor'dan yardım isteyeceğim.

pzt: göğüs
salı: biceps, forearm
çarşamba: omuz
perşembe:triceps
cuma:sırt
c.tesi: bacak
pazar: off
her 2-3 antrenmana karın (sadece mekik), en fazla 35-40 dakika sürüyor, salona girmemle çıkmam genelde 25-30 dakika
yağlandıkça da sabahları kardio + diyet ekleniyor

haftada 4 gün gidiyorum.
pzrt
salı
prş
cuma

bazen bir günde göğüs hareketlerinin 1-2 tanesi yetişmiyor mesela, ertesi gün bu 1-2 hareket girilebilir mi, mahsuru var mı?

ben haftada 5 gün gidiyorum programım 3e bölünmüş halde

ptesi göğüs biceps
salı ----------------
çarşamba sırt triceps
perşembe ------------
cuma omuz bacak
cumartesi göğüs biceps
pazar sırt triceps

yani haftada 2 göğüs ve biceps , 2 sırt ve triceps , 1 omuz bacak oluyor

Kendi görüşüm haftada 3 gün çalışılmasıdır ve her bölgenin bir kez çalıştırılmasıdır.5 gün yada 6 diyenler abartıya kaçtığını düşünüyorum.Ama, ben haftanın 7 günü de çalışıyorum fakat her gün bir bölgeyi çalıştırıyorum diyen varsa onlara diyeceğim yok.Çünkü mantıklı bir çalışma bence.

Zaten kütle yapmak isteyen birisi hafta içinde, her kas bölgesini 1 kez çalıştırmalıdır.

haftada iki kere oda ön kol ve arka kol oluyor. çalışma sistemim böyle

pazartesi : göğüs
salı : ön kol
çarşamba : arka kol
perşembe : omuz
cuma : sırt
cumartesi ön kol arka kol aşırı yüklenmeden.

genelde aksatmadığım sürece 4 gün gidiyorum.

pazartesi : göğüs-triceps
salı : omuz-biceps
çarş : off
perş : sırt-bacak
cuma : göğüs-triceps

bir kas grubunu 3 günden fazla çalıştırmassak ne olur?bunu bilmek istiyorum.en son salı günü gittim hasta olduğum için 3 gündür gidemiyorum kücülme olurmu biceps- omuzlarda..

3 günlük programı 4 gün olarak uyguluyorum
mesela

pzartesi
göğüs-kanat

salı
biseps-triseps

çarşamba
off

perşembe
omuz-bacak

cuma
göğüs kanat

ondan sonra ikinci hafta bu sefer kol ile başlıyorsam kol ile bitiriyorum
ondan sonraki haftada omuz-bacak ile başlıyıp omuz-bacak ile bitiriyorum.

Haftanın 4 günü antrenman yaptığım için her bölgeyi 1 kere çalıştırıyorum.

Göğüs-Biceps , Sırt-Triceps , Omuz-Bacak , Bilek-Mide-Calf...

haftada bir kez çalistiriyorum bende.
Salona haftada 3 gün gidiyorum pazartesi,çarşamba,cuma

1.GÜN : biceps - göğüs
2.GÜN : triceps - omuz
3.GÜN : dinlenme
4.GÜN : sırt - kanat
5.GÜN : karın
6.GÜN : dinlenme
7.GÜN : dinlenme

başlayalı nerdeyse 2 ay oldu bu programı uyguluyorum sizce doğrumu yapıyorum ?

genelde koştuğum için gerek duymadım ama dumbellerle bacak çalışma yöntemi varsa çalışırım ama bulamadığım ve koşan bi kişi olduğum için pek gerek duymadım ama dediğim gibi dumbellerle çalışma tekniği varsa çalışırım.

Ben arada programımı değiştiriyorum. 4 aydır evde çalışıyorum.

1. Gün: Göğüs - Triceps - Ön bacak tek hareket - Kalf tek hareket
2. Gün: Omuz - Biceps - Arka bacak tek hareket - Kalf tek hareket
3. Gün: Pull Up, Kanat, Sırt hareketleri (Bazen karın ekleyebiliyorum)
4: OFF
5: 1.gün vs.. tekrar olarak gidiyorum. Hafta sonlarında bazen 2 gün ara da verebiliyorum. Pazaretesi kaldığım yerden devam ediyorum.

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 15:29 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 15:23 ----------

genelde koştuğum için gerek duymadım ama dumbellerle bacak çalışma yöntemi varsa çalışırım ama bulamadığım ve koşan bi kişi olduğum için pek gerek duymadım ama dediğim gibi dumbellerle çalışma tekniği varsa çalışırım.

Dumbellarla süper bir hareket var. Dumbbell Lunges. Çok basit gibi görünmesine rağmen inanılmaz bacakları yorar. 2 dk yaptığımda kalbim deli gibi atmaya başlıyor durduğum yerde. Sanki koşudan gelmişim gibi oluyor, çok sevdim ben bu hareketi.
Bunların haricinde Dumbbell Rear Lunges, Dumbbell Side Lunges ve Dumbbell Squat da yapabilirsin. Dumbbellsız Jump Squad da fena olmaz.

Ben 1ay cardio yaptım.Şu an 2.aydayım ve 2 hafta bitti.Haftada 4 gün yapıyorum ve tek program var yani haftada 4 gün çalıştıyorum bütün kas gruplarını.Göğüs 4 hareket.
Bench Press
Üst Göğüs
Butterfly
Makina Göğüs

Sizce fazla mı ?

Back
Yukarı