BIR KAS GRUBUNU HAFTADA KAC KEZ CALISTIRIYORSUNUZ?

BIR KAS GRUBUNU HAFTADA KAC KEZ CALISTIRIYORSUNUZ?

• Total voters
    2.958
1.gün:göğüs-biceps-bacak
2.gün:omuz-triceps-sırt
3.gün:1.günün aynı

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 14:00 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 13:57 ----------

1.gün:göğüs-biceps-bacak
2.gün:omuz-triceps-sırt
3.gün:1.günün aynı

4.günde 2. günün aynı yapıyorum bi ay kadar sonra her bolgeyı haftada bır gune ındırıcem

dostlar ben haftada 5 gun calısıyorm ancak her bolgeyı 2 kez calıstırma sansım olmuyor programım soyle

her gun 460 mekik 3 farklı mekik 200 200 60 olarak ilki belden ustu l seklınde sehpaya koyuorz ondan 2.sici dumduz yatp 3.cusu dumduz yatıp sadece bacak kaldırma
1.gun goğüs + mekik
2.gun onkol +mekik
3.gun omuz+^mekik
4.gun arka kol+mekik
5.gun bacak + mekik yaklasık 4 aydır bu programı uyguluyorum sırt calısmıyorum salona gıtme sansım olmadıgı ıcın evde calısıyorum evde sırt calısma ımkanım olmyor ama 1 hafta tekrar salona baslıcam ozaman programım deiscek benm su noktada aslında sormak istedigim hergun tek bolge calısmam sizce dogrumudur? bole calısmamın sebebi hala istedigim fit vucuda tam ulasamadım karın bolgesindeki yağlardan gobekten tam kurtulmadan tam anlamıyla VG gırmek ıstemiyorum alt yapımın olustuna emınım ancak hala istedim kıloda deılm hala 5 kılo fazlam var benm dusunceme gore boy 1.78 kilo 83 hergun tek bolge calısmamın sebebide cok ağır mide calısmam hergun nerdeyse 25 30 dk mekik calısıyorum

Son düzenleme:
dostlar ben haftada 5 gun calısıyorm ancak her bolgeyı 2 kez calıstırma sansım olmuyor programım soyle

her gun 460 mekik 3 farklı mekik 200 200 60 olarak ilki belden ustu l seklınde sehpaya koyuorz ondan 2.sici dumduz yatp 3.cusu dumduz yatıp sadece bacak kaldırma
1.gun goğüs + mekik
2.gun onkol +mekik
3.gun omuz+^mekik
4.gun arka kol+mekik
5.gun bacak + mekik yaklasık 4 aydır bu programı uyguluyorum sırt calısmıyorum salona gıtme sansım olmadıgı ıcın evde calısıyorum evde sırt calısma ımkanım olmyor ama 1 hafta tekrar salona baslıcam ozaman programım deiscek benm su noktada aslında sormak istedigim hergun tek bolge calısmam sizce dogrumudur? bole calısmamın sebebi hala istedigim fit vucuda tam ulasamadım karın bolgesindeki yağlardan gobekten tam kurtulmadan tam anlamıyla VG gırmek ıstemiyorum alt yapımın olustuna emınım ancak hala istedim kıloda deılm hala 5 kılo fazlam var benm dusunceme gore boy 1.78 kilo 83 hergun tek bolge calısmamın sebebide cok ağır mide calısmam hergun nerdeyse 25 30 dk mekik calısıyorum

yanlış çalışıyosunn ıdemenk 460 mekik hergün bide mide çıkarabilecekmisin?
onkol gibi ufacık bir kası 1 gün tek çalışmak mantıklımı sence?
basdan assagı yanlış bir program.

1.gun goğüs + mekik
2.gun onkol +mekik
3.gun omuz+^mekik
4.gun arka kol+mekik

-Önkol dediğin biceps sanırım.Yanlış yazmışsın.1 günü sadece biceps ile veya triceps ile geçirme.Ya birleştirip çalış,yada büyük bir bölge ile beraber çalış.göğüs+biceps veya omuz+triceps gibi.

-3.gün omuz çalışırken triceps i de oldukça zorlarız.Bu nedenle hemen arkasına 4.gün triceps çalşmak iyi değil.48 saat ara ver.

-Evde sırt çalışmak çok da zor değil.20 Tl te kapı barfiksi alabilirsin veya sadece bar veya dumbell ile bazı sırt hareketleri yapılır.Gene 20 tl ye bar alsan tüm sırt hareketlerini ecvde yapabilirsin.

-Hergün karın çalışmanın hiç bir anlamı yok.Ne kilo vermeni sağlar, ne o bölgeyi yağlardan arındırır ne de her gün çalışmak süper karın kası yapar.Sadece zaman kaybı yapıyorsun ve enerjini boşa harcıyorsun.

-Bence her gün 1 bölge yerine göğüs+biceps , omuz +triceps gibi bir program yap.

arkadaşlar ptesi salona başlıyorum tekrar kışlığa döndüğüm için salonda calısırken tabiki goğus biceps , omuz triceps , sırt , bacak 4 gunluk program uyguluyodum eskiden smdide yıne bu yazdıgım programı uygulıcam ancak mide hiç çalışmıyıyordum mideyi kafaya takms vaziyetteyim nasıl bir program izlemeleyim diğer bolgelerimi gelistirirken midemin de erimiesini ve sekıl kazanmasını sağlamak için?

sırt ve bacak aynı gun gırılemezmi?

Orta ve ileri düzeyde programı klasik olarak 3 'e böldüğümüzde (göğüs-bicpes, omuz-triceps,sırt vb) ve arada 1 gün dinlenme yaptığımızda aynı kas grubunu nasıl olurda haftada 2 kez çalıştırırız ?

Benim yeni programda

Pzts: göğüs + karın
Salı: off
Çarş: sırt
Perş: off
Cuma: omuz + bacak
Ctesi: biceps + triceps
Pzr: off

şeklinde, bu durumda her kas haftada 1 kez çalışıyor.

Klasik bir 3 bölünmüş programda:
1.gün: Göğüs + Biceps
2.gün: off
3.gün: Omuz+tricpes
4.gün:off
5.gün: Sırt+bacak
6.gün off

yine bir grup haftada 1 kez çalışıyor.

Haftada 2 kez aynı grubu çalıştırmak için sanırım 2 ye ayrılmış şu program kullanılabilir:
1.Gün: Göğüs+Sırt
2.gün: off
3.Gün: Omuz+Triceps+Biceps
4.gün: off
5.Gün: Göğüs+Sırt
6.gün: off
7.gün: Omuz+Triceps+Biceps

bu şekilde olsa dahi 7.gün ile diğer haftanın ilk günü üst üste antreman oluyor. Artı bu programda günde 1 den fazla bölgeye girildiği için (örneğin göğüsten sonra sırt gibi) sona kalan bölgeyi %100 verimle çalışmak çok zor oluyor

Şimdi ki programım imzada mevcut. 16 Ocak'tan sonra uygulamaya başlayacağım program ise şu:

Pazt: Göğüs-Biceps

Salı: Cardio

Çarşamba: Omuz-Triceps

Perşembe: Cardio

Cuma: Sırt-Biceps

C.tesi: Cardio

Pazar: Bacak-Triceps

Hem her kas yeterince dinlenebiliyo, hem ağır çalışma imkanı tanıyor. Her ağırlık antremanından önce 15 dk İnterval Cardio var 6-12 aralığında.

Son düzenleme:
Beyler cevap verebilecek varmı

S.a Hocam Yasım 17 Kilom 65 BOYUM 1.65 pzt göğüs+biceps+karın
salı ara
çarş. omuz+triceps+karın
perş. ara
cuma göğüs+kanat+karın
cmt. omuz+triceps+biceps
pzr. ara BÖYLE bir programda calısmam mümkünmü
not:Önceden Kas gelistiriyordum fakat fazla deil Aşırı Kacmadm Şimdi 2011 De Baslıcam İns Sizce Bu Program Dogrumu?
Evde Geliştirmek istiyorum. AZimliyim Kararlıyım Sabırlıyım.çift Dumbell Ve Yayım VaR.dumbellerim Kilo Ayarlamalı istedgm kiloya ayarlayablyrm.
Hocam Bu program UYGUNMU sizce Uygun deilse nasıl bir program tavsiye edersiniz?

M&F nin bir sayısında bolgeye verilen 48 saatlik dinlenme yeterlidir onun dışında hafif ağrıda olsa çalışılabilir diyordu. hatta haftada 2kez çalışanların hafatada 1 çalışanlarla zaman zaman aynı zaman zaman da daha fazla ilerleme aldıları görülmüş yapılan aaraştırmalarda. tamamıyla kişisel tercih. iki ssitemdede ilerleme olabilir ama kişin yapısında etkiler bence ona gore ikisinide yapıp gozlemlemek lazım.ağrıyan kas çalışılırmı çalışılmazmı bunu sormak lazım aslında. yani 48-60 saatlik dinlenmeye rağmen kasta sızı yada ağrı varsa bu kas çalışılırmı çalışılmazmıyı tartışsak sonuca daha çabuk varabiliriz diye düşünüyorum. bnirçok yerde artık haftada 1 tavsiye ediliyorsada buda ayda 4 yılda 48 bmlgesel idman demektir. acaba bu rakamlar gelişmek için yeterlimidir deilmidir.bence bölgeler bölünerek bu rakam 2 ye çıkabilir. mesela bir gun sadece ust gogus ; diğer bir gunde sadce alt gogus hareketleri yaparak. kısmen birbirlerini etkileselerde yinede birebir çalışma gibi olmayacağından bence bu mantıklı gibi duruyor.

Pazartesi: Göğüs-Biceps
Sali: Sirt-triceps
Çarşamba: Omuz-Bacak
Perşembe: Off
Cuma: Göğüs-Biceps
Cumartesi:Sirt-Triceps
Pazar: Off
bu program nasil acaba? daha önceden haftada 1 kez çaliştiriyodum bir kas grubunu ve hiç hacim alamadim açıkcası. Bide bu programimi denesem diyorum. Değişik önerisi olan varsa duymak isterim. Şimdiden teşekkürler.

öncelikle ben bu spor ile sayısız bilgi edindim yıllar sürdü
senin soruna gelince haftada iki çalışmak kaslarını geliştirir ama beslenirsen günkük ortalama 150 gr protein alman gerek öncelikle ona bakmak gerek eğer onu alamıyorsan istersen hergün çalış birşey olmaz
şimdi kasları ne zaman çalıştırırsan kasların reaksiyona girer ve o andan itibaren kas ya gelişir yada geriler nası geriler biliyormusun spordan sonra öğün ve 2 saat sonra tekrar bir öğün daha almazsan kasın kendini yer ve gelişemezsin bence senin çok eksiğin var haftada herkez bir kez çalışır neden bilihyormusun daha rahat diye bu işi çok ciddi yapmıyorsan haftada bir sabahları bir kondisyon bisikleti al erkan kalk vucudundaki yağları erit karın kaslarını çıkart bu spordan daha çok zevk almaya başlarsın hıı unutmadan sabahları aç karnına bir bardağın içine iki yemek karşığı elma sirkesi içmeyi unutma bir hafta dene yağlarında yumuşama olur sonra onları yakmak daha kolaylaşır midenin şişkinliğini alır tüm profesyonel sporcular yarışmaya böyle hazırlanır. merak ettiğin başka konu varsa konuşalım tekrar

Back
Yukarı