BIR KAS GRUBUNU HAFTADA KAC KEZ CALISTIRIYORSUNUZ?

BIR KAS GRUBUNU HAFTADA KAC KEZ CALISTIRIYORSUNUZ?

• Total voters
    2.958
kası uyarırsan devamlı.'' ama bu uyarım uygun dozda olmalı.'' kas buyumek zorunda kalıyor diyebilirim. ama yinede haftada 2 ideal. bu 3 olayınıda soklamak amacıyla 2-3 haftada bir uyguluyorum. ondan sonra yine bnormal rutinime donuyorum.

5-6 Ay boyunca 2 programı haftada 2 kez uyguluyordum. Yani haftada 4 gün antrenman yapıyordum. Tüm hareketleri 4*8 yapıyordum.

Daha sonra 3 ayrı programa ayırdım (Bacak ve kanat'ı birleştirdim) haftada 3 güne düşürdüm. Bu şekilde daha verimli çalışabiliyorum gibi geliyor. Hareketleri daha nizami yapabiliyorum.

Fakat bunların hangisinin daha etkin yöntem olduğu konusunda çok kararsızım.

haftada 3 çalıştırdığım oluyor. 2 ideal bence. 3 te yapabiliyorum. işin enteresanı 5 aydır haftada 1 çalıştırarak zaman kaybetmişim. gerçektende kısa ve hızlı çalışmalar bana daha cok yarıyor. cok hızlı gelişim gostermeye başladık dur bakalım hayırlısı. bu aralar extra bcaa alıyorum ondanda olabilir mi acaba diye dusunuyorum ???

prolar dahil haftada 1 kez diyorlar genelde.ama 1kez yapınca kaslarım gelişmiyor benmde,ağırlığımda artmıyor mesela şöyle yaptım son hafta biraz yogun olsun diye
gögs-pazu
kanat-arka kol
-
omuz-bacak
biceps
triceps
-

böyle yaptım son hafta.büyük kasları haftada 2 kez yapmiim die yaptım bunu...son iki güne gögs kanat ve omuzu fln eklesemmiki

zaten gogus yaparken arka kol calısıyor sırt yaparkende on kol calısıyor mantıgını dusunurske hafta da 2 gun calısıyorum
1. gun Gogus On kol ( Karın )
DInlenme
2.Gun Sırt Arka Kol( Karın )
Dınlenme
3.Gun Omuz( Karın )
4.Gun Cardio + Karın

5 gün çalıştıran arkadaşları tebrik ediyorum gerçekten :)

olaya şöyle bakabiliriz ben karın içi mekiği haftada 4 gün yapıyorum:lol: . olay karın olunca :))
yada yeni başlayan bir kişidir haftada 3 4 gün sabit makinalı program vermişlerdir. bir çok kişiyi öyle başlatıyolar ilk 2 ay haftanın her günü aynı hareket.

1. gün - göğüs + bacak

2. gün - omuz + ön kol + arka kol

haftada 4 gün gidiyorum spor salonuna her gün karın 'da çalışıyorum bir kas grubunu haftada 2 kere çalıştırıyorum .

1.gün göğüs

2.gün sırt

3.gün omuz

4.gün kol

ayrıca çalıştığım her gün karın çalışıyorum, bacak ve bileği de 2 gün yapıyorum, sizce nasıl arkadaşlar?

1. gün biceps-quadriceps-karın
2. gün göğüs-triceps-karın
3. gün sırt-bilek-alt sırt
4. gün omuz-hamstrings-trapez

bu program epey faydalı olmuştu zamanında, hafta da 5 gün çalışıyordum o aralar, bu programa göre de her kas dönüşümlü olarak haftada 2 kere çalışılmış oluyordu.

Zaten mesela press hareketlerinde de triceps çalıştığı için her kas 1 kere çalıştırmalıdır . En fazla 2 kez olmalıdır . Diğer türlü zaten overtraining olmaması mümkün değil.

1. gün biceps-quadriceps-karın
2. gün göğüs-triceps-karın
3. gün sırt-bilek-alt sırt
4. gün omuz-hamstrings-trapez

bu program epey faydalı olmuştu zamanında, hafta da 5 gün çalışıyordum o aralar, bu programa göre de her kas dönüşümlü olarak haftada 2 kere çalışılmış oluyordu.

Şu göğüs ile birlikte girilmesi gereken kol kasının biceps mi yoksa triceps mi olması gerektiği konusu hala muamma. Zaten press hareketlerinde triceps çalışıyor diye biceps girmek mantıklı diye düşünüyorum şu anda. Fakat bunun doğru bir açıklaması var mı? Hangisi daha efektif bir çalışma şekli olur?

weightlifter

Şu göğüs ile birlikte girilmesi gereken kol kasının biceps mi yoksa triceps mi olması gerektiği konusu hala muamma. Zaten press hareketlerinde triceps çalışıyor diye biceps girmek mantıklı diye düşünüyorum şu anda. Fakat bunun doğru bir açıklaması var mı? Hangisi daha efektif bir çalışma şekli olur?

weightlifter

Bana sorarsan göğüs ile triceps girilmesi imkansız :) Ben şuan göğüse 3 press yapmaktayım toplamda . Son presim dumbell press ve çok hafif kiloyla yapmama rağmen çok zor çıkartıyorum 10 tekrarı bazen . Hem antreman çıkmaz hem overtraining olma ihtimali yüksektir. Ben göğüsle sırt girmekteyim.

weightlifter

bence iş basit, göğüs için press ağırlıklı bir çalışma izleniyor ise aynı gün biceps çalışılabilir, yok eğer fly, crossover, pullover vs gibi açış kapatış hareketleri ağırlıklıysa göğüs gününde, o zaman da triceps çalışılabilir. ama her halükarda tricepsler yorgun ise zorlamamak gerekir. aynı şekilde sırt-biceps yaparken de öyle, bicepsler aşırı yorulmadığı müddetçe devam edilebilir.

bence iş basit, göğüs için press ağırlıklı bir çalışma izleniyor ise aynı gün biceps çalışılabilir, yok eğer fly, crossover, pullover vs gibi açış kapatış hareketleri ağırlıklıysa göğüs gününde, o zaman da triceps çalışılabilir. ama her halükarda tricepsler yorgun ise zorlamamak gerekir. aynı şekilde sırt-biceps yaparken de öyle, bicepsler aşırı yorulmadığı müddetçe devam edilebilir.

Ben Omuz-Triceps giriyorum. Omuz yerine Sırt girmek daha verimli olabilir mi?

Ben Omuz-Triceps giriyorum. Omuz yerine Sırt girmek daha verimli olabilir mi?

daha önce hangi tür program izlediğine, vg geçmişine ve vücudundaki eksikliğe göre bu soru cevaplanabilir. sırt-triceps güzeldir bir bakıma çünkü bicepsi aşırı zorlama ihtimali ortadan kalkar

Back
Yukarı