haftada 3 çalıştırdığım oluyor. 2 ideal bence. 3 te yapabiliyorum. işin enteresanı 5 aydır haftada 1 çalıştırarak zaman kaybetmişim. gerçektende kısa ve hızlı çalışmalar bana daha cok yarıyor. cok hızlı gelişim gostermeye başladık dur bakalım hayırlısı. bu aralar extra bcaa alıyorum ondanda olabilir mi acaba diye dusunuyorum ???
5 gün çalıştıran arkadaşları tebrik ediyorum gerçekten![]()
1. gün - göğüs + bacak
2. gün - omuz + ön kol + arka kol
haftada 4 gün gidiyorum spor salonuna her gün karın 'da çalışıyorum bir kas grubunu haftada 2 kere çalıştırıyorum .
Sırt yapmıyor musunuz?
1.gün göğüs
2.gün sırt
3.gün omuz
4.gün kol
ayrıca çalıştığım her gün karın çalışıyorum, bacak ve bileği de 2 gün yapıyorum, sizce nasıl arkadaşlar?
Göğüs ile kolu birleştirebilirsin. Yersiz yere gün kaybı yapmana gerek yok thums:
haftada 3 gün çalışmak az geliyor bana, ben de kolu ayrı bir gün çalışıyorum
1. gün biceps-quadriceps-karın
2. gün göğüs-triceps-karın
3. gün sırt-bilek-alt sırt
4. gün omuz-hamstrings-trapez
bu program epey faydalı olmuştu zamanında, hafta da 5 gün çalışıyordum o aralar, bu programa göre de her kas dönüşümlü olarak haftada 2 kere çalışılmış oluyordu.
Şu göğüs ile birlikte girilmesi gereken kol kasının biceps mi yoksa triceps mi olması gerektiği konusu hala muamma. Zaten press hareketlerinde triceps çalışıyor diye biceps girmek mantıklı diye düşünüyorum şu anda. Fakat bunun doğru bir açıklaması var mı? Hangisi daha efektif bir çalışma şekli olur?
weightlifter
Şu göğüs ile birlikte girilmesi gereken kol kasının biceps mi yoksa triceps mi olması gerektiği konusu hala muamma. Zaten press hareketlerinde triceps çalışıyor diye biceps girmek mantıklı diye düşünüyorum şu anda. Fakat bunun doğru bir açıklaması var mı? Hangisi daha efektif bir çalışma şekli olur?
weightlifter
bence iş basit, göğüs için press ağırlıklı bir çalışma izleniyor ise aynı gün biceps çalışılabilir, yok eğer fly, crossover, pullover vs gibi açış kapatış hareketleri ağırlıklıysa göğüs gününde, o zaman da triceps çalışılabilir. ama her halükarda tricepsler yorgun ise zorlamamak gerekir. aynı şekilde sırt-biceps yaparken de öyle, bicepsler aşırı yorulmadığı müddetçe devam edilebilir.
Ben Omuz-Triceps giriyorum. Omuz yerine Sırt girmek daha verimli olabilir mi?