BIR KAS GRUBUNU HAFTADA KAC KEZ CALISTIRIYORSUNUZ?

BIR KAS GRUBUNU HAFTADA KAC KEZ CALISTIRIYORSUNUZ?

• Total voters
    2.958
Şimdi senin dediğinden şunu çıkarabilir miyiz?
Mesela ben göğüste geriyim,göğsüme öncelik vermek istiyorum.Senin mantığınla haftada 7 gün göğüs çalışsam sorun olmayacak öyle mi?:D

Neyi ima etmeye çalışıyorsun pek anlayamadım.
Genede şöyle cevap vereğim, her gün göğüs çalışırsan, kas her gün çalışmaya göre kendini ayarlar. Kendini çabuk onarmaya başlar.
Ama bu dün bugün olacak şey değil.
her gün çalışacak şekilde dayanıklık, kondisyon kazanmasıda zaman alır.
Haftada 1-2 çalışan 30 tekrardan 2 gün çalışsa toplam 60 tekrar yapmış olur,
5 gün çalışan 150 tekrar.
Off günleri belirlemekte iyi değil, bölgesel çalışma bunuda kısıtlıyor.
Ööf günü olmalı veya mazeret günü.

iyi çalışmalar

Hata nedir? Tüm vücut çalışmasının avantajlarını, yararlarını yazdım.
gerekçelerle, izah ederek.
yanlış hatalı görenler gerekçe "abi kitaba uymuyor ezber bozmak oluyor, o yüzden yanlış"
tahrik meselesi gibi görülüyorsa.
ben bunu salondaki hocalarlada konuşuyorum. Noksan buldukları herşeye cevabım oluyor.
Ama salondaki hocalarında öğrendikleri ve öğrettikleri şeyleri analiz etme kapasitesine sahip değiller.
zorlamamayı, rahatı telkin ediyorlar. geniş zamana yayma peşindeler.
genel hoca profili olarak görüyorum.
işini detaylı sorgulayanları tenzih ederim.

Bazı hocaların sizin dediğiniz özellikleri taşıdığına ben de katılıyorum ancak bunu genele yaymanız haksızlık olmuş.

hergün tüm vucudu çalıştıran antremanları yapıyorum 15 dk lık ,büyük kas gruplarını çalıştırıyor.
onun haricinde spesifik kas gruplarını haftada 2 kere çalıştırıyorumweightlifter

Ben ana kas grubunda olan kaslarımı, omuz, göğüs, sırt hergün çalışıyorum. Tek hareket, 4 set, 10 tekrar yapıyorum. Gelişimim normal seviyede ilerliyor. Haftada bir vücudumu çok yorgun hissediyorum, ne zaman bunu hissedersem o gün çalışmıyorum.

arkadaşlar ben her kas bölgesine 3 gün çalışıyorum doğrusu ağar bi antremanım var mide 3 hareket göğüs (üst göğüs alt göğüs seklinde) 5 hareket sırt 3 hareket omuz 5 hareket biceps 3 hareket arkakol 3 hareket bacak 1-2 bu 1 günlük sırasıyla hareketlerim 3 gün tekrarlıyorum yoruluyorum bazı bölgelerde fayda gördüm bazı bölgelerde de istedigimi alamadım son 1 aydır bu programı uyguluorum 1 ay once 2 ay boyunca daha az hareketli ama aynı tarz yine 3 gün her bölge calıstım kafam karısık biraz sizinde görüsünüzü almak isterim gerci konusmalarda gördügüm kadarıyla 1-2 haftada diyosunz ama ben bi danısıym ıstedım sızce fazlamı abartı

Beyler ben 1 bölğeyi haftada 2 kez çalıştırıyorum programım şu

pazartesi: göğüs, ön kol, kanat(sırt)
salı : omuz, arka kol, bacak
çarşamba: dinleme
Perşembe: göğüs, ön kol, kanat(sırt)
Cuma : omuz, arka kol, bacak
Cumartesi: dinlenme
Pazar : (salon kapalı olduğu içn zorunlu dinlenme yapmak zorunda kalıyorum )

antrenman sırasında bölge geçişlerinde 20 şinav 30 mekik olarak antrenman bitene kdr 60 şinav 90 mekik çekiyorm.

Haftada 4 gün çalışıyorum 3 günlük bi programım var onları sırayla uyguluyorum her gidişimde yani yani her bölgeyi 3 haftada bir 2 kere , 3 haftanın 2 hafatası da 1 kere çalıştırmış oluyorum

ben normalde günde iki bölge çalışarak haftada 3 gün yani her bölgeyi haftada 1 gün çalıştırmakl üzere antrenmanlarımı yapıyordum. ama bu son zamanlarda yaptığımız iş prof. olmadığı için çalışılan bölgenin üzerinden 7 gün geçmesi tabi diğer bölgeleride çalışırken mutlaka başka bölgelerede nüfus ediyor ama aradaki mesafenin çok uzun olduğunu düşünüyorum. acaba yanlış düşüncelerdemiyim. bir bölgeye 4-5 farklı hareket uygulayıp üzerinden bir hafta geçmesi o bölge için yeterli bir çalışmamı.

birde ben şöyle bir program yaptım. 7 gün beklemenin çok olduğunu düşündükten sonra her bölge için 2 hareket yaparak haftanın 3 günü tüm bölgeyi çalışmak üzerine böyle bir çalışmanın eksi veya artı bir yanı olabilirmi ?

ben vücudu 5 güne bölerek çalıştırıyorum. pzt göğüs sırt ve karın. salı günü omuz başları. çarşamba günü triceps. perşembe günü biceps ve karın çalışyorum. cuma günü ise salt kardiyo yapıyorum ayrıca squat deadlift ve bilek egzersizi yapıyorum. cumartesi pazar full dinleniyorum. programda hatalı gördüğünüz yer varsa hocalarıma sesleniyorum beni düzeltsinler. programı tamamen kendim hazırladım. salona gitmiyorum evde ağırlık çalışıyorum.

antreman

arkadaşlar bne haftada 4 gün gidebiliyorum salon o mzanlar açık oluyor erkekler için pazartesi çarşamba cuma pazar sorum pazartesi kanat göğüs ön kol çarşamba bacak arka kol omuz çalışıyorum amino üniversal 3000 aldım şuan 4 tablet antreman öncesi 4 tablet sonrası alıyorum sizce bu programı 3 e bölsem daha mı iyi olur

3 e böl göğüs-biceps,kanat-triceps,omuz-bacak gir.1 er gün dinlenerek tekrarla.Şahsen ben öyle yapıyorum.

ben yıllarca günde tek bölge çalıştırdım ama hiç bir zaman çit bölge + Cardio (veya mide) kadar etki alamadım... Eğer steroid kullanmıyorsanız; birbirleri ile bağımsız bir major bir minor kas çalıştırın...
en iyi sonuç aldığım program
1. gün
gögüs + biceps + mide
2. gün
sırt + triceps + cardio
3. gün
omuz + bacak + bel&trapez
4. gün
off...
5. gün (başa döner)

Benim çalışma programım 2 gün çalışma 1 gün dinlenme şeklinde,
Pazartesi:Bacak
Salı:Omuz,Kalf ve Karın
Çarşamba:45 dk yürüyüş veya yüzme
Perşembe:Sırt,Önkol
Cuma:Göğüs,Arka kol
ve hafta sonunu boş bırakıyorum haftasonu da kardiyo yapıyorum fırsat buldukça.Ben çok güzel sonuç aldım bu programdan 2 yıldır uyguluyorum.Bana kalırsa haftada bir kez kası çalıştırmak yeterli kesinlikle.Herkese iyi çalışmalar

1.gün: göğüs+triceps
2.gün: omuz+trapez+karın
3.gün: biceps+önkol
4.gün: bel+bacak+karın
5.gün: sırt+kanat

off günüm yok gittiği yere kadar yapıyorum bu programı, ama zaten illa bir şey çıkıyor arada off gün olmuş oluyor haftada 1... antrenman ilk başta ağır gibi gelior fakat tek bölge tarzı olduğu için yavaş yavaş alışılıyor. şu an çok memmunum bakalım

Back
Yukarı