Kitap basliklarimiz var aslinda, ornegin
https://www.bodyforumtr.com/vbforum/sizi-en-cok-etkileyen-kitaplar-t13186.html
Yeterince ilgi gormuyor maalesef bu basliklar. Ama kitaba da gercekten ilgi duyanlarin bu zevklerini doyurabilecekleri sosyal aglar eminim mevcuttur. Ne de olsa artik Web 2.0 doneminde yasiyoruz.
Ben bugun masumiyet muzesini bitirmeye calisiyorum. Sabah nisanlima kucuk cocuk gibi hasta numarasi yapip evde kaldim sirf bu kitabi bitirebilmek icin. Orhan Pamuk'un butun kitaplarini buyuk bir zevkle okudum ama masumiyet muzesinin bazi bolumlerinde gereginden uzun cekilmis bir aksiyon filmi tadi aldim. Psikanaliz/ introspective bunlar guzel seyler ama 600 kusur sayfa "Fusun da Fusun" diye inleyince karakterimiz acikcasi biraz baydim. Bir de bazi bolumleri okurken sanki adam kitabi ingilizce yazmis da turkceye cevrilmis hissi uyandi bende, muhtemelen sacmaliyorum. Boyle dememin sebebi bizim bildigimiz bazi konseptlerin yabanci okurlarca daha iyi anlasilmasi bakimindan uzun ve detayli aciklamalara yer verilmesi. Haliyle, avrupa kupasi macinda kendini gostermeye calisan ve Turkiye'den kacmak isteyen yabanci oyuncu havasi sezdim bu romaninda. Ihtiyaci olsa anlayacagim, almissin Nobel'i daha niye tribunlere oynuyorsun?
![]()
Wladimir Bartol-Alamut-Fedailerin Kalesi- mükemmel bi kitap tavsiyemdir...thums:
Bunların hepsini okudum.En son okuduğum kitap Adam fawer'ın olasılıksız kitabıydı. Bir insanın miğdesinin bulanması ve bayılmaya ramak kalan hali ancak bu kadar güzel anlatılabilirdi. Ben de yazarla beraber sara nöbetlerine giriyordum. Şiddetle tavsiye ederim. 2 günde su gibi okunabilen bir kitap...
Aynı yazarın Zar Adam kitabı için aynı şeyleri söyleyemeyeceğim. Elbet aynı üslup, aynı betimleme gücü; ama kurgu Olasılıksız kadar güçlü değil...
Amin Malouf'un Semerkant, tanios Kayası, 100. Ad kitaplarını da tavsiye ederim. Amin Malouf'un kötü kitabına denk gelemedim ben.
Jean Christophe Grange'in Leyleklerin Uçuşu adlı kitabını okumuştum. Şimdi Kızıl Nehirleri okuyorum. Yazar romanın zemini oluştururken okuyucu boğuyor biraz. Ama sabredersen ileri doğru taşlar yerine oturuyor. Daha bitiremedim; ama iyi gidiyor şimdilik...
Angelanın Külleri çok hoşuma gitmişti.Özellikle 2.kitaptaki amerikadaki hayatı.
IRVIN yalom'un Schoppenheur Kürü kitabı dışındaki kitapları güzeldir.Ancak bu kitapta schopenheur'un felsefesini aklınca aştığını sanıyor.
Dun yeni bir kitaba basladim, bugun itibari ile de bitirdim. Yazarini unuttum (dalai lama'nin fransizca cevirmeni, molekule biyoliji profesorlugunu birakip kendini budaya tibete vermis biri bu bakimdan ilginc bir karakter), kitabin adi Kar Manastiri. Cem Yilmaz'in tabiri ile "sevgi icimizde" tarzi konulara ilgi duyuyorsaniz ilginizi cekebilir. Beni cok acmadi, yeni bir sey katmadi bana acikcasi. Belki ileride bir daha okurum.
Budist ogretiler hakkinda. Parapsikolojik bir kac hikaye var kitabin sonuna dogru ama cok ilgimi cekmedi o kisimlar. Ne oldugunu anlatmayayim, tadi kacar.![]()
"Bugunu Yaşama Arzusu" isimli kitabı mı söylüyorsunuz![]()
Tam ismi Schopenhauer Tedavisi:Bugünü Yaşama Arzusu diye geçiyor.Gerçi Kitabın ingilizce adı "The Schopenhauer Cure"