Bodyci ler Deadlift Yapabilirmi ? Deadlift Faydaları Nelerdir

Ben 2 Aydır Salona gidiyorum amacım kas yapmak güzel bi görünüme ulaşmak lakin gücümü arttırmakta hoşuma gidiyor benim sorunuma bu konudan ulaşabilirsiniz lütfen bu konuya bakın beni daha iyi tanırsınız konu:https://www.bodyforumtr.com/threads/yapım-gayet-İyi-ama-bileklerim-aşırı-İnce-ve-güçsüz-lütfen-yardım-edin.148529/#post-1217430
deadlift yapmalımıyım yaparsam hangi bölgeyi çalıştıktan sonra yapayım benim antrenman programım böyledir
göğüs kol
sırt arka kol
omuz
bacak
aynen böyle çalışırım 2 bölge gün gün deadlift yapmalımıyım yaparsamda hangi bölgeyi çalıştıktan sonra yapıyım deadlift faydaları nedir bana güç artışında faydası olurmu boy kısaltırmı bench te veya diğer çalışmalarda ağırlığı arttırmamda yardımcı olurmu yardımlarınızı bekliyorum

ölçülerim :
10.08.2020
GÖĞÜS:90CM
OMUZ:105CM
SAĞ KOL:31.5CM
SOL KOL:31CM
boy:1.72
KİLO:64-65KG[DOUBLEPOST=1597366531][/DOUBLEPOST]birde savaş cebeci video çekmiş boy kısaltan hareketler diye be arkadaş fitness boymu kısaltır squat yapma boyun kısalır push yapma falan demiş onun yüzünden squat yapmıyorum korkar hale geldim boyumun uzamasını istiyorum çünkü

Ben de boy uzamasını engellemedi. Deadlifti sırt gününe koyabilirsin. Türevi olan Romanian Deadlif bacak gününe koyabilirsin. Çok ağır girme formunu oturt önce. Güç konusunda artış sağlar, sırt ve bacak gücünde. Bench press itiş egzersizi omuz göğüs ve triceps çalışıyor o yüzden deadliftin ona faydası olmaz.

1. Fitness ile uğraşmak boy kısalığına sebep olmaz.
2. Hayattaki tek gayen vücududun nasıl göründüğünden ibaret ise deadlift yapmak zorunda değilsin.
3. Güç artışı için yapabileceğin muhtemelen en iyi harekettir. Ancak doğru forma ulaşmak için ciddi çaba göstermek ve klasik "no pain no gain" badici mantığından uzaklaşarak yapılması gerekir. Uzun bir süre düşük ağırlık ile hareketin kendisi antrene edilmelidir. Yoksa omurganızda nur topu gibi bir bulging disk oluşur.

1. Fitness ile uğraşmak boy kısalığına sebep olmaz.
2. Hayattaki tek gayen vücududun nasıl göründüğünden ibaret ise deadlift yapmak zorunda değilsin.
3. Güç artışı için yapabileceğin muhtemelen en iyi harekettir. Ancak doğru forma ulaşmak için ciddi çaba göstermek ve klasik "no pain no gain" badici mantığından uzaklaşarak yapılması gerekir. Uzun bir süre düşük ağırlık ile hareketin kendisi antrene edilmelidir. Yoksa omurganızda nur topu gibi bir bulging disk oluşur.
güç artışı için ve yapmak istediğim için yapıyorum bizim salonda kemer varmış kemerle yapsamda formum bozuk olsada sıkıntı olurmu kemerle birde hangi bölgeleri geliştirir büyük ihtimalle sırt arka kol gününe koyacağım[DOUBLEPOST=1597433688][/DOUBLEPOST]
Ben de boy uzamasını engellemedi. Deadlifti sırt gününe koyabilirsin. Türevi olan Romanian Deadlif bacak gününe koyabilirsin. Çok ağır girme formunu oturt önce. Güç konusunda artış sağlar, sırt ve bacak gücünde. Bench press itiş egzersizi omuz göğüs ve triceps çalışıyor o yüzden deadliftin ona faydası olmaz.
bizim salonda kemer varmışta kemerle yapsam omurgama bişey olmaz değilmi

güç artışı için ve yapmak istediğim için yapıyorum bizim salonda kemer varmış kemerle yapsamda formum bozuk olsada sıkıntı olurmu kemerle birde hangi bölgeleri geliştirir büyük ihtimalle sırt arka kol gününe koyacağım[DOUBLEPOST=1597433688][/DOUBLEPOST]

Sorun olabilir tabii ki. Kemer mucize yaratmaz.

Gayet açık yazmışlar işte arkadaşlar ne yapman gerektiğini. Çok düşük ağırlıklarla formu iyice oturtacaksın önce. Hocan izleyip düzeltecek. Kendini hem aynadan hem gerekirse videoya çekip diğer açılardan izleyeceksin. Burada paylaş biz de izleyip yorumlayalım. Bel konusu şakaya gelmez. Ben yıllardır bu sporu yapıyorum, hiçbir şeyden korkmam, bel sakatlığından korkarım.

Eğer kemer takmadan düzgün deadlift yapamıyorsan asla kemer takmamalısın. Kemer yalnızca yüksek ağırlıklarda bir yardımcıdır. Onun yerine doğru nefes tekniklerini ve intraabdominal basıncını kontrol etmeyi öğrenmen gerekir. Kemer bizleri sakatlıktan korumaz, hatta core bölgesindeki eksikleri bir yere kadar kapattığından dolayı çok daha beter sakatlıkların önünü açabilir.

Eğer kemer takmadan düzgün deadlift yapamıyorsan asla kemer takmamalısın. Kemer yalnızca yüksek ağırlıklarda bir yardımcıdır. Onun yerine doğru nefes tekniklerini ve intraabdominal basıncını kontrol etmeyi öğrenmen gerekir. Kemer bizleri sakatlıktan korumaz, hatta core bölgesindeki eksikleri bir yere kadar kapattığından dolayı çok daha beter sakatlıkların önünü açabilir.
bende kemerle yapınca hiç bişey olmaz sanıyodum o zaman tekniğini kavrıyım güzel anlatan formu kolayca öğrenebileceğim bi video varmı

yaşım 15 ginede deadlift yapmalımıyım[DOUBLEPOST=1597787119][/DOUBLEPOST]
yaşım 15 ginede deadlift yapmalımıyım[DOUBLEPOST=1597787501][/DOUBLEPOST]ben sadece 1 kere o da bacak gününde yapmayı düşünüyorum normal deadlift yapmayı düşünüyorum normal deadlift sırta faydası varmı veya normal deadlift hangi bölgeye ekliyim yukarda programım var

Son düzenleme:
Deadlift ve bench press bu açıdan birbine çok benzeyen iki harekettir. İki harekette özünde güçlü olmayı barındırır çünkü çok fazla kas grubu aktiftir-stabilizasyon sorunları vardır-teknikleri zordur. Ancak şu da bir gerçektir ki iki hareket de yukarıda söylendiği gibi kas geliştirmede vazgeçilmez değildir. Pek çok pro bodybuilder kullanmaz bu hareketleri. Öte yandan bir statü göstergesidir de bu yüzden kimseye kaç kilo chest machine yaptığı veya pullover yaptığı sorulmaz.

Back
Yukarı