Bodye erken yaşta başlayanlar için program. (14 yaş ve üstü)

Bu konuya meraklı olan yeğenim için güzel bir program olmuş. kendisi hep ısrar ederdi ama, 17 yaşına kadar gelmesini, kemik gelişiminin biraz daha oturması için bekletiyordum.. Neyse ufaktan ufaktan onu da bu hayatın içine sokmalı :)

Bu arada, önemsiz bir şey ama. "Leg Curl" Hareketinde "L" yi koymayı unutup "Eg Curl" yazmışsınız. Saygılarımla :)
Program için teşekkürler :)

Bu butterflyi evde dumbellarla yapabilr miyiz etkisi olur mu benim henüz salona gitmek gibi bir imkanım yok da bu tarz bir programın dumbellarla olan versiyonu var mı acaba?

hocam yaşım 14 boyum 1.75 - 1.78 arası kilom 54

beni bu işe eniştem alıştırdı oda gençliğinde dereceleri varmış bizi evde şınav barfix mekik dumbel larla çalıştırıyor ama ben bi spor salonuna yazılmayı düşünüyorum bunun için boyumun ve yapımın yeterli olduğunu söylüyorlar ihtiyacım olan kilo almak ve hacim kazanmak diye düşünüyorum bu program benim için yeterli olurmu ?

Teşekkür ederim flexor hocam Anteman programımdaki hareketleri anlamıyodum şimdi örendim Tşkkler hocam...

Flexor hocam ben 17 yaşındayım body değil de kendi vücut ağırlığımla çalışsam yine kemiklerim sertleşir mi? Şınav, dips gibi hareketler yaparken omzuma dumbbella kaldırdığım 10 kilodan daha fazla baskı uygulandığını düşünmekteyim.

Flexor hocam ben 17 yaşındayım body değil de kendi vücut ağırlığımla çalışsam yine kemiklerim sertleşir mi? Şınav, dips gibi hareketler yaparken omzuma dumbbella kaldırdığım 10 kilodan daha fazla baskı uygulandığını düşünmekteyim.

Hocamıza sormussun fakat anladıgım konu olunca cevaplamak istedim. Her başlıkta bu sorun hemen hemen oluyor.Cevapta vücut ağırlı öneriliyor sertleştirme olur spor yapmayan birisine göre fakat dambıllar kadar olmaz. ;)

O zaman 21 yaşıma kadar sadece yüzme ve kick box yapıcam çünlü boyu çok kafaya takıyorum olabileceğinin en fazlası olsun.

İyi de boyu kısaltmaz ki fazla protein alırsan: Yanılıyorsam söyleyin.

Benim boyum uzuyor hala ve barfiks bile çekmiyorum.

Hocam öncelikle çok teşekkür ederim böyle bir konu arıyordum ve evde 2 dumblem var benim. Bu işi yerine oturtabilirsem bar bell falan alacağım. Evde bu tekniklerin hepsini yapamam biliyorum fakat. Yapabileceklerimiz hangisi?

Programda bench pressi göremedim.Bench pressin boy uzamasına olumsuz etkisi olur mu?
6 aydır bu sporu yapıyorum.Bench pressi eksik etmedim.Kilo arttırmam gerek ama aile bireyleri kilo arttırmama izin vermiyorlar boyum uzamaz diye.Boy uzaması sadece omurgaya yapılan baskı ile mi ilgilidir ?
Bir sitede okuduğum yazıda kasların gelişmesi kemiklere baskı yapıp boy uzamasını yavaşlatıyormuş.Bu doğru mu?

Hocam ben 15 yaşına 2 gün sonra gireceğim ve 3 gün önce fitness a başladım ve çok memnunum halimden sana yaptığım hareketleri anlatmaya çalışacağım tüm makinelerin isimlerini bilmiyorum kusura bakmazsın inş bench machine 1 tablet ile 3X12 shoulder machine 2 tablet ile 3X8 ( tablet 1 taneye düşmüyor ve 8 den fazla kaldıramıyorum) high pull ile 2 tablet 3X12 seninde gösterdiğin bacak hareketleri 2 tabletle tekrar 3X12 biceps ve triceps makaralı bi makine var onda 3X12 karın 2X20 ve 30 dk toplam bisiklet koşu vs cardio bu yazdıklarımdan önce

Hocam ben bu sporu 2 yıldır yapıyorum önceki yılda mekik şınav cardio ile başladım şimdi bütün haraketleri yapıyorum evde ufak bir spor salonu gibi bir yer yaptım barfix aleti göğüs kırma yayı sıksık dumbel setleri gibi aletler var onlarla haftada 3 gün 1 saat çalışıyorum havalar sıcak oluncada hergün 30dk cardio yapıyorum bol protein alıyorum yaş 15 boy 1.82 sizce her hangi bir zararı olur mu?

... kas ve kemiklerin uzunlamasına gelişimini sağlayan bir programdır.

kolay gelsin genç vg ciler thums:
[/QUOTE]

demissiniz de benim de aklima kendim icin bir soru geldi :
Ben hic de genc degilim artik. 36 yasindayim, spor gecmisim fazla yok, kas, kemik ve durusu saglamlastiracak uzun vadeli agirlik calismasi programi olustumak ya da bulmak niyetindeydim.Vucut gelistirmecisi de olmayacagim.

Ama yazinizi okuyunca bu baslangic seviyesi ve istedigim gibi kas gelisimi hedefleyen bir program benim bile isime yarayabilir diye dusundum.
Baslangic icin en azindan..Dogru mu dusunuyorum? Yanlis miyim, siz ne dersiniz ?

Simdi bunca genc arasinda sacma ya da komik gelebilir sorum ama yine de sormak istedim :)

Saygilar,

Hocam ben bu sporu 2 yıldır yapıyorum önceki yılda mekik şınav cardio ile başladım şimdi bütün haraketleri yapıyorum evde ufak bir spor salonu gibi bir yer yaptım barfix aleti göğüs kırma yayı sıksık dumbel setleri gibi aletler var onlarla haftada 3 gün 1 saat çalışıyorum havalar sıcak oluncada hergün 30dk cardio yapıyorum bol protein alıyorum yaş 15 boy 1.82 sizce her hangi bir zararı olur mu?

Fikrimi söylemem gerekirse 30 dk cardio fazla geliyor bana okuduğum dergilere göre max 20 dk idealdir. tabi fazla kilolu değilsen.

Güzel bir başlık. Boy uzaması konusunda endişeleri olanlara yol gösterecektir.

Düzgün bir postür gelişimi için ben de 2 hareket daha eklemek istiyorum. Flexor bunları fotoğraflarla destekleyecektir.

* Göğüs ve latissimus dorsiyi çalıştıran pullover
* alt sırt, kalça ve hamstringleri çalıştıran hyperextension.

ilki özellikle gelişim döneminde daha geniş ve güçlü bir göğüs kafesine ve heybetli bir çatıya sahip olmak için çok önemli. hyperextension da dik durmak, belimizi güçlendirmek için çok güzel bir hareket. ağırlıksız olarak uygulandığında genç vgciler için güzel sonuçlar doğuracaktır.

sizinle farklı bir yerden konuşma fırsatım olabilir mi ?

merhabalar, benim yas 15 boy 1.75 kilo 63 civari yaklasik 1 aydir evde şinav, mekik ve dumbelli normal kaldirma ve yanlarada dogru acma yapiorum 2 tane 4kg lik dumbella , yazin da spor salonuna gidip kendime uygun bi program yapmayi dusunuyorum , o zamana kadar evde bahsettigim hareketleri yapacagim, bu saydiklarim bana saglik veya boy uzamasi acisindan bi sikinti yasatir mi onu merak etmistim, simdiden tesekkur ederim :)

Back
Yukarı