Cappi, ben düşüncelerimi paylaşırken gerçek hayatta olsun forumda olsun genellikle düşündüğümü düşündüğümü gibi söylerim. Gerçek hayatta da eğer karşımdaki insanın özel bir durumu yoksa 50 yaşında olsun gene "anlayışsızsın" derim, eğer öyle olduğunu düşünüyorsam. Bunu saygısızlık oalrak algılayan adamla da zaten işim olmaz. Bunun saygıyla alakası olduğunu düşünmüyorum. Sana da tarih öğren derken, gerçekten tarih öğren diyorum çünkü ikidir tarihi bilgi gerektiren konularda hatalı yorumlamalarda bulunuyorsun. Şimdi sen bana tutup git tarih öğren desen eyvallah derim çünkü benimde bilmediğim konular var ama bildiğimi de söylerim, bilmeyene de git öğren madem derim.
Hatalarım yok mu? Dolu, bir sürü...Var yani ben hatasızım demiyorum, ha sende bazen güzel uyarıyorsun bunun içinde gerçekten sağol. Ama işte Misal Karasan gibi insanlar vardır adama küfür etse karşısındaki adam memnun olur, öyle tatlı mesajlar yazabiliyor. O da bir yetenek. Bende teşekkür etsem karşımdakini yine memnun edemem.
Şu da var, biz bir konuya girdiysek artık seni beni unutacağız, konuya odaklanacağız. Ben anlayışsızlık ediyorsam sen bana anlayışsızsın diyeceksin, gerçek buysa. Söyleyeceksin. Ya da gerçekten düşündüğün buysa bunu söyleyeceksin, gerçek olmasa bile. Küfür mü ediyorum ben ? Allah korusun. Yani lafın gelişi birşey anlatırken küfür kullanılabilir ama bir insana karşı bir küfür etmek kabul edilemez birşeydir. Yani sert kelimeler kullanmakla, edepsizlik etmek arasında fark vardır. Karşı düşünceleri aşağılamak güzel bir davranış olmasa da olağandır. Her düşünce bir başka düşünceyi dile getirmese dahi aşağılar. Biz dile getirmişiz yani çok mu? Kimseyi aşağılamadım, estağfurullah.
Tekrar ediyorum, ben kimseyi aşağılayacak adam değilim, ben kimim ki birisini aşağılayayım. Burada en başta ben olmak üzere hişç bir Allah'ın kulu hiç kimseyi aşağılayamaz, buna hakkı yok. Aşağılamak bambaşka birşey. Ben anlayışsızlık ettiğini düşündüğüm kişiye anlayışsızsın diyorum ne var bunda ? Bak sende bana ne güzel bir sürü iddiada bulunmuşsun, ben birşey diyor muyum? Gayet saygılı bir yazı bence, beni de davranışımı da uygun görmesen de saygı çerçevesinde yazmışsın.
Şimdi belki sen şaşıracaksın ama ben sivaslı'ya saygı duyuyorum, sivaslı misal diyelim benim akrabam olsa bayramda elini öperim. Sonra oturup konuşurken anlayışsızsın derim. Varsın kovsun, dövsün, sövsün ama öyleyse bende bunu yüzüne söylerim.
Ha üslubum biraz ...ktan galiba, bende bazen öyle düşünüyorum ama başka türlü de kendimi ifade edemiyorum ki. Başka türlü yazmaya kalkınca benden o kadar uzak oluyor ki yazıya bakıp "bunu ben mi yazdım ? " diye şaşıyorum. Bende böyleyim.
"Bilgiçlik taslamak" bilmediğin konular hakkında bilir görünmektir, "bilgiçlik" iyi birşeydir, bilmektir. Ama bilgiçlik taslamak zıt anlamdadır. Bende biliyorum ki ya da biraz bildiğim var ki yazıyorum. Neyi bilmeyipte bilir gibi görünüyorum? Ben tutup ta sterodiler kısmına girip "onu kullanma, bunu kullan ama" mı dedim millete, bilmediğimiz yerde susup öğrenmeye çalışıyoruz.
Yani evet bu forumda bilgiç var ama bilgiçlik taslayan pek olamaz.
Sana bir
bilgiçlik örneği:
https://www.bodyforumtr.com/vbforum/showpost.php?p=114567&postcount=1
Bak bir de
bilgiçlik taslama örneği:
https://www.bodyforumtr.com/vbforum/showpost.php?p=144359&postcount=21
Şu konudaki söyledikleriniz yüzünden ne sana ne başkasına saygısızlık etmem, anlayışsız ettin derim, onu bunu öğren, sa.çmalama derim ama saygısızlık etmem. Ben size saygı duyuyorum hatta ister inanın ister inanmayın ben size saygıyla birlikte sevgide duyuyorum. Sizi seviyorum, insansınız, aynı milletteniz, kaygılarımız, duygularımız, neşelerimiz sevinçlerimiz üzüntülerimiz benzer hatta yer yer aynı vb. Bir çok sebepten bu forumdaki herkese önyargılı bir sevgi duyuyorum.
Farkındayım konuyu off-topic ettim iyice, ama neden bunu bile bile yazdım? Yeri gelmişken birbirimizi tanımak için yazdım, ben ne bu forumu ne de forumdakileri iyi tanıyorum ama bu tip yazılarla birbirimizi tanıyabiliriz.
Hepinizi de saygılar, seninle sivasli'ya özellikle saygılar.