Bu adamin ortalama olculeri?

Dopamine

Üye
Arkadaslar merhaba. Bu adamin olculerini, yag oranini tahminen soyleyebilir misiniz? Gercekten cok guzel gorunuyor. Boyle bir vucut icin aylik ortalama ne kadar masraf gider acaba?
Resimleri guzelce cekmeye calistim, umarim anlasiliyordur, tesekkurler.

ggdT137.png
Jk4tCHt.png
rXgG0Xl.png
S7jeBiY.png
r2pp65O.png

Bir yerde kol 35, göğüs 95 diye okudum, belki o kadar bile yoktur. Yağ oranı %6-8 civarı olsa gerek. Hacim olarak bir özelliği yok yani. Çekimlerde kullanılan ışık, kamera açıları da adamı olduğundan heybetli gösteriyor. Brad Pitt'in olayı genetik bir mucize olması, vücudu çok orantılı.

Aslinda beni bir nebze yanlis anlamissiniz :) Tamam, isiklar, holywood sihirbazliklari ile adam oldugundan buyuk gozukuyor. Iste ben bu buyuk goruntusunun olcusunu istiyorum :)

Hocam yine yanlis anladiniz sanirim :) Ben o filmde TAM OLARAK ne kadar olcusu var dememistim. Goruntu olarak olcusu asagi yukari kac diyorum. Mail atmaniza gerek yok yani :)

Peki boyle bir vucut icin aylik ne kadar masraf gider? Her gun 1 olcek whey protein ve biraz da beslenmemize dikkat edersek yapabilir miyiz yoksa daha mi fazlasi lazim :)

Bütçene göre supplement ayarlayabilirsin. Ortalama 350-500 TL arası. Sağlam bir beslenme ve antrenman lazım.

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

Supplementsiz de yapabilirsin. Boyu 180'den kısa, filmde %6 yağ oranında ve 70 kilo, kolunun 40 olması imkansız. Olan şu, düşük yağ oranında vücut daha iri gözükür, kamerada daha da iri görünmesi sağlanıyor. Özel bir vücudu yok, her salonda olan sporculardan tek farkı genetik yapısının inanılmaz orantılı olması. Brad Pitt olunmaz yani, Brad Pitt doğulur. Ya da filmden alıntı yapayım, kıçına tüy takmak seni tavuk yapmaz.

Amacim sadece o vucuda kavusmak, Tyler Durden olmak degil. Vucudu gercekten cok guzel gorunuyor. Brad Pitt, 180 boyunda. Ben de 180 boyundayim. 118 cm omuzum, 78 cm de bel olcum var. Genis omuzlu sayilirim yani. Onun kadar olmasa da benim de vucudum orantilidir. Yag oranini dusurmek istiyorum fakat bu sefer de protein alimimda dusecek dolayli yoldan da kaslarim inecek :(

Amacim sadece o vucuda kavusmak, Tyler Durden olmak degil. Vucudu gercekten cok guzel gorunuyor. Brad Pitt, 180 boyunda. Ben de 180 boyundayim. 118 cm omuzum, 78 cm de bel olcum var. Genis omuzlu sayilirim yani. Onun kadar olmasa da benim de vucudum orantilidir. Yag oranini dusurmek istiyorum fakat bu sefer de protein alimimda dusecek dolayli yoldan da kaslarim inecek :(
Günlük kalori ihtiyacının %20 aşağısında beslen, içinde vücut ağırlığı x 2 gr protein olsun, kas kaybetmeden yağ yakarsın.

Vucudumuzdaki kas kilosunun 2 kati kadar mi protein almamiz gerek? Oyle degilse bir sorum olacak. Ornegin bir adam 5 kilo vucuduna kas kutlesi ekledi diyelim. 5x2=10 gr protein alimini arttirmasi gerekiyor degil mi? Boyle ise neden vucut agirliginin 2 kati kadar protein aliyoruz? Kas kutlesinin 2 kati kadar alalim?

Kas kütlesinin 2 katı demeyelim de yağsız vücut ağırlığının 2 katı da birçok kişiye göre yeterli, çoğu araştırmanın sonucuna göre kilonun 2 katı proteinden çok daha az proteinle kas gelişimi veya kas kaybetmeme gerçekleşiyor. Ama ben vücut ağırlığının 2 katı protein alımını " ne olur, ne olmaz" diye yapıyorum. Gerekirse fazla olsun ama eksik olmasın diye düşünüyorum. Özellikle yağ yakımı sırasında bu daha da önemli oluyor çünkü protein ağırlıklı beslenmek daha uzun süre tokluk sağlıyor, düşük kalori almayı daha dayanılır kılıyor.

Yağ harici vücut ağırlığının 2 katı proteini deneyebilirsin. Büyük ihtimalle, en azından başlangıç aşamalarında yeterli olacaktır. Ama yağ yakarken, diyelim ki günlük 2000 kalori alıyorsan, yine diyelim ki 150 gr yerine 100 gr protein alırsan, protein 4 kalori olduğundan, 150-100=50, 50*4=200 kalorilik bir eksiklik ortaya çıkacaktır. Bunu karşılamak için fazladan 50 gr karbonhidrat alırsan, 50 gr proteinden daha kısa süre tok tutacak, daha uzun süre aç olmana neden olacak.

Ben pek dikkat etmiyorum. Bazen 90 gr protein aliyorum, bazen 70, bazen 60, bazen 100. Degisiyor yani. Ogrenci oldugumdan da pek param yok acikcasi o sebeple profesyonel yapamiyorum ama vucudum gelisiyor. Iyi beslenmezsem de antremanda bitkin gibi oluyorum, agirliklar biraz dusuyor gibi. O zaman beslenmeye biraz daha yukleniyorum, duzeliyor.
180 boy
74-75 kilo
bel: 77-78
omuz: 117-118
bacak: 57-58
kol: 32
on kol: 28
bilek: 17-18 arasi
olculerim bunlar genel olarak.

brad-pitt-fight-club.jpg
bence %10dan asagi degildir yag orani six packleri cok define degil, ayrıca buradan daha iyi anliyoruz ki kolu da 35-36dan fazla degildir. boyle bi vucut istiyosan yeme icme agirlik kaldir yaparsin.

Ectomorfum. Yememek, icmemek cok sorun degil fakat bu seferde protein alimim da azalacagindan kaslarim da inecek. Benim icin asil problem bu. Yoksa ben yemeye cok merakli degilim yani :) 1 yil gibi bir surede de yapsam olur bu vucudu. Zaten cok bir sey istemiyorum. Gunde 70 gr protein cok mu az olur sizce?

Back
Yukarı