bu güne kadar kaç kitap okudunuz?

1 kişi tüm dünyayla başa cıkamayacagını?

Bir Türk dünyaya bedeldir dediğinde Atatürk gaz vermeye çalışmıyordu. Buna inanıyordu. Çünkü o bizzat kendisinden biliyordu ki bir insan dünyayı değiştirebilir.

İnanan sadece bir tek insanın dünyada neleri ama neleri değiştirebildiğinin örnekleri eminim senin de aklında vardır D.Wolf.

Takip ettiğini düşündüğüm pozitif bilimler kadar tarihle de ilgilenmeni öneririm.
 
işte onu ancak yapacagı bilimle başarabilirdi, kenara çekilmekle değil..yoksa, onun dünyaya bedel bir zekası oldugunu tüm insanoglu biliyor..
 
Evet, Kemal ilk yazim biraz aceleye gelmis. Aslinda yanlis kullanmamisim, ivir zivir seyler bana-sana gore degil, bilim dunyasindaki bilim adamlarina gore ivir zivir, ama sanki genel gorus oymus gibi bir anlam cikmis benim yazimdan. Olumsuz dusunceleri ikinci paragrafta toplayinca sen de almissin negatifi :). Dikkat edersen, ilk paragrafim olumlu, boyle bir siniflandirma kullanayim dedim. Dedigim gibi, eserlerini ve yapmaya calistiklarini takdir ediyorum, ama D.Wolf'un bana katildigi noktadaki gorusumu de diretiyorum. Keske once nobel icin ugrassaydi.
 
Oktay SİNANOĞLU bilime büyük katkılar yapmış ve nobel ödülü almak için de gayret göstermiştir. Ancak nobel bilim ödüllerinde de diğer ödüller kadar belirgin olmasa da siyasi görüşler etkin olabildiğinden hoca kendisine hak ettiği halde nobel ödülün kendisine verilmediğini düşündüğünden bu konuda daha fazla çaba göstermekten vaz geçtiğini ima etmişti. Bu konuda da Türk olmanın başarıyı zorlaştırdığını ima etmişti. Belki de TV programında bütün bunları ben böyle anlamıştım.
Sonuç olarak herkesi eleştirebiliriz. Bu eleştiriler isabetli ya da isabetsiz olabilir. Ancak bu kadar zeki olduğunu söylediğimiz bir kişinin son yaptıklarını isabetli bulmamak; kendisinde var olduğunu öne sürdüğümüz zekaya saygı duymamak gibi değerlendirilebileceğinden, hocayı iyi okuyup yaptıklarını tekrar değerlendirmeye almak gerektiğini düşünüyorum.
 
Uluslararası çapta kimlerin ödül alabileceği zaten bellidir, son zamanlarda bunu sıkı sık görüyoruz.
 
Öyle 300-500 kitap okuyan birisi değilim. Ancak yeri geldiğinde en sıkıcı ve gereksiz denilen eserler ilgimi çekmiş, okumuş ve çokta memnun kalmış birisiyim.

Genel bir rakam veremesemde 100 civarıdır okuduğum kitap.

En çok hoşuma giden tarz '' Yeraltı edebiyatı '' dır. Gerçekten beni mutlu ediyor ve gözümü açıyor.

Bunun yanında tabiki aksiyon manyağı olarak çoğu kişi gibi Robert Ludlum'un hayranıyım...

Tom Clancy's ile siyasi, istihbarat içerikli romanlarda vazgeçilmezlerimden :D .
 
Back
Yukarı