Creatine Monohydrate

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan boby
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
ben bu işi anlamadım . hocam bana ilk hafta 20 gramlık yükleme yapıcaksın dedi sonraki haftalarda 5 gram alıcaksın sadece. forumdaki arkadaşlarda antremandan once alıp alıp ıcıyolar her hafta 20 gram almıs olmuyolar mı anlamadım gitti. BU 20 gramı 1 günde de alsam olurmu nasıl olur kafam cok bulandı.

kreatin yüklemesi çok doğru bir mantık değil günde 20 gr çok fazla vücut ortalama 3-5 gr depolayabilir.günde 5 gr alıp belli bir süre sonra dinlenip tekrar almak daha uygun.
bence en ideali günde 5 gr 1 ay kullanıp 10 gün filan ara verip tekrar aynı başlamak.

Powerade ile kullanmayı planlıyorum yani onunla karıştırıp içeceğim nasıl olur önerilerinizi bekliyorum

Yaşım 28, 1.5 aydır bu sporu yapıyorum, tam 12 ile 20 yaş aralıklarımda bolca spor ve güce dayalı işler yaptığımdan temelim var vücudum genel olarak kaslı ve kuvvetlidir ( göbek bölgem hariç )ancak hiç suplement kullanmadım, optimum %100 whey aldım ve buna başladım bir arkadaşım 3. aydan sonra kreatine ve glutamine başlayabilirsin dedi, sizlere sorum neden 3. aydan sonra da şimdi değil ayrıca protein tozu ile karıştırarak aynı shaker'in içinde içmemde sıkıntı olurmu?

Yaşım 28, 1.5 aydır bu sporu yapıyorum, tam 12 ile 20 yaş aralıklarımda bolca spor ve güce dayalı işler yaptığımdan temelim var vücudum genel olarak kaslı ve kuvvetlidir ( göbek bölgem hariç )ancak hiç suplement kullanmadım, optimum %100 whey aldım ve buna başladım bir arkadaşım 3. aydan sonra kreatine ve glutamine başlayabilirsin dedi, sizlere sorum neden 3. aydan sonra da şimdi değil ayrıca protein tozu ile karıştırarak aynı shaker'in içinde içmemde sıkıntı olurmu?

Yeni baslayanlarda supplement konusu mevcut onda cevap var.

Protein tozu icine atip karistirialabilir sikinti yok.

Monohidrat gerçekten iyi.
Protein tozu ile kullanılırsa daha iyi olur.
Şahsi fikrim günde 5 gr kullanmak yeterli , yüklemeye gerek yok.
Fazla uzun süre kullanılmamalı ,ara verilmelidir.
Bol bol su içilmelidir,tuz ise abartılmamalıdır.

Su tutumu oluyor fakat abartılcak bir şekilde değil .
Takviye yi kesince düşüş tabiki oluyor,zaten bunu kullanan sporcular bunu bilerek kullanıyor.

Cretain monohidrat lar var bildigim kadarıyla bunlar su tutuyor tutmayanlarında mevcut bulabilirsin başarılar

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

Dün akşam yemekten sonra meyve suyu ile 2 çay kaşığı atıp içtim idman yaparken daha cok bana ağırlık çöktü uykum gelir gibi oldum normal direncim bile yok gibi bişi idi
peki neden böyle bişi oldu BU SORUMA LÜTFEN CEVAP VERİRMİSİNİZ ??

Dün akşam yemekten sonra meyve suyu ile 2 çay kaşığı atıp içtim idman yaparken daha cok bana ağırlık çöktü uykum gelir gibi oldum normal direncim bile yok gibi bişi idi
peki neden böyle bişi oldu BU SORUMA LÜTFEN CEVAP VERİRMİSİNİZ ??

İlk defa böyle bir yan etki duyuyorum İlk defamı Creatin kullandınız veya ogun antrenman dan önce karbonhidrat almamısmıydınız ve bunu creatin e mi bagladınız cok merak ettim gittigim spor salonunda en çok memnun kalınan supplement creatindir ve kimse böyle bir sıkıntısını söylemedi bana

evet beyler!!! creatine hakkaten manyak bişeymiş:)))

bu yazıyı yazdıktan hemen sonra ****** ye ugradım ve creatine kürüme başladım.öyle yükleme fln da yapmadım.zannedersem 6 yada 7 hafta oldu.kollarım soguk 38 den 39 a geldi.yaza kadar creatine devam edicem.tabi bunu ilerki günlerde whey le takviye edicem.bakalım nasıl olucak? arkadaşlar alabileceğimiz cok ii suplementler varken stereoidlerden olabildiince uzak duralım...
hocam 7 haftada zaten 1 cm almasaydın ayıp olurdu 38-39 normaldir :D

Merhaba Creatine ilk kez kullanıcam forumda yaptığım araştırmalar sonucu günde 5 gram alınması gerektiğini öğrendim ancak aldığım creatine 3,4 gram değerinde xpro markası bunu günde 1 ölçek alsam faydası olmaz mı? yoksa günde 2 ölçek alıp 6,8 gram alsam bir zararı olur mu yardımcı olur musunuz?

4 gün sonunda bilgilerimi paylaşmak isterim ilk 2 gün 3,4 3,4 şeklinde 1 ölçek aldım son 2 gündür 1,5 ölçek alıyorum ama böbreklerimde biraz ağrı hissetdim bu normal mi yarın tekrar 3,4 1 ölçek sistemine dönücem yükleme sisteminin çok yanlış olduğunu düşünüyorum yaklaşık 6 gram creatinde bile vücüdüm tepki veriyor 20 gram oldukça fazla vücüt bunu nasıl sindirebilir ki.. günlük su tüketim miktarım 3-4 spor yaptığım zaman 5 5,5 lt tüketiyorum full body çalışıyorum.

Merhabalar ben dymatize super mas gainer kullandım ve peşine weider crash weight gainer kullandım ve içinde kreatin vardı 2.5gr ben ekstra kreatin alıp 5-5 10gr daha ekledim ürün bitti kreatein bitmedi bende hardline pro gainer aldım onunlada birlikte kreatini kullanıyorum uzun süreli kullanım zarar verirmi ? 30-40gündür kullanıyorum yaklaşık

Back
Yukarı