bluesbrothers
Üye
kesinlikle hocan doğru sölemiş ama definasyon yapman lazım sanırım yada bana öğle geldi
Değerli Üyemiz
Başlık açmadan önce fotoğraf ekleme kurallarını okumayı unutmayınız!
Unutmayın ki; ancak usulüne uygun eklenen fotoğraflarla ve kendiniz hakkında vereceğiniz detaylı bilgilerle
sağlıklı yorumlar alabilirsiniz. Kurallara uygun açılmış bir başlık çok daha fazla üyenin başlığınızı okumasını ve
yorumlamasını sağlayacaktır.
Fotoğraf ekleme kurallarını okumak için lütfen tıklayınız!
Forum düzenine katkınız ve anlayışınız için teşekkür ederiz.
Saygılarımızla
BodyForumTR Ekibi
kesinlikle hocan doğru sölemiş ama definasyon yapman lazım sanırım yada bana öğle geldi
Gögüslerinin ortasını Pump_forever kadar iyi doldurmuşsun. Bunun için ne yapıyorsun. Benim de gögüsler iyi hacim aldı. Yalnız ortasını dolduramıyor ve gögüsü yayamıyorum.
sevgili salvadore_xp
bunun için kesinlikle , press hareketlerini başa koy , iyce şişirdikten snra açış hareketlerine en ağır kilodan başla 12 tane yap ve kiloyu braz düşür tekrarı 12 tane artır şeklde devam et dayanacak gücün kalmayana kadar devam et , ortasının dolması ağır klo az tekrar değiş , presslerden sonra iyi kan pompalayarak oluyor
crespo gögüs antremani hosum giti bende denyecem ama.pompalama genlede sonda yapilir diye biliyorum.yani sen bu programda pompalamayi en cok kelebekte yaptigin icin kelebegi pulloverin arkasina koyan daha iyi olmazmi.yani önce pullover sonra kelebekle pompalama,,,saygilar...sivaslitabiki
göğüs - biceps
Bench Press 12 10 8 6 4
üst bench press 12 10 8 6
polaris ( kelebek ) 14 - 12 - 10 - 8
pullover 12 - 10 - 8
Barbell Curl 12 - 10 - 8 - 6
Alternatif Dumbell Curl 12 - 10 - 8 - 6
Konsantre Dumbell Curl 12 - 10 - 8
sehpada dumbell curl 12 - 10 - 8
Omuz - Triceps
kanat
bacak
diğer idman içeriklerini de yazıcam da şu an çok uykum var valla üşendim yarın yazarım![]()
belki yeri değil ama bana yardımcı olursan çok sevinirim murat hocayla çalışyorsun demek ben murat hocayı b.paşada belediyesinde çalışırken görmüştüm bana ilk programımı o yazmıştı ve hala durur süper bi vücudu var çok şanslısın onunla çalıştığın için açaba duyduğum dorumu salon açmış kızıl ay ın sokağına ben 8 aydır bu sporu yapıyorum 17 yaşındayım onunla tanışmam için bana yardıcı olur san çok mutlu olurum önemsemezsende saol ... ve süper bi vücut yapmışsın
Zaten Benc press ve incline benc press yapıyorum gögüs bölgesi için press olarak. Ondan sonra Kelebek, Dips, pullower.
Benc Press de 10-8-6-4
İncline Press 'de 12-10-8
Dips'de 15-13-10
Kelebek'de 15-13-12
Pullower'da da 15-14-13
Bu programın biraz yanlış olduğunu bilerek dinlenme süremi arttırıp sonuç almak içn şartları zorladım. Haddinden fazla alt gögüs çalıştım ve alt gögüs'üm ideal bir duruma geldi. Yalnız önceki başlıkta bahsettiğim gibi gögüsün ortasını doldurma problemi çıktı. Onun içn:
Z barda dar tutarak çalışmayı denedim; aynısı üst gögüsde de Z barda dar tutarak yaptım. Yine verim alamadım. Bizim salonda serbest Benc Press yapacak alet yok. Yani Machine Benc Press'ten başka da seçeneğim yok. onun yerine Dumbell benc press yapmamı tavsiye eder misin? Machine Benc Press'de kendime çok yükleniyorum. 30kg ile ısındıktan sonra -70-80-90 ve yardımla 100 kilo basabiliyorum. Sence gögüsün ortasında böyle bir problem yaşamam hep machine ile çalışmanın sonucu olabilir mi?
Senin anlattıklarına göre kafamda bir program belirledim:
Machine Benc press mi, Dumbell Benc Press mi kararsızım: 10-8-7-6
İncline Dumbell Press: 10-8-7-6
Kelebek: 12-12-12-12(Maximum ağırlıkla başlayıp 2kg 2 kg ağırlık düşürerek)
Pullower: 12-12-12-12( " " " " " " ")
Dips: Yapıp yapmamakta kararsızım; ama yapmak da istiyorum. Yaparsam 15-13-10 yaparım
Z barda dar tutuş benc press işe yarar diyorlar; ama yapıp yapmamakta yine kararsızım.
Şuan 95 kiloyum. Çok rahat hacim aldırabiliyorum; ama bölgesel müdahaleler konusunda cahilim sanırım. Bu program hakkında ne düşüyorsun. Tavsiyene göre ekleme çıkarma yapacağım. 1.81 boy, 95 kiloyum. 6-7 aydır body yapıyorum..
Tebrikler Crespo çok güzel vucudun var.
Tam iki sene önceki ölçülerin : Bacak : 62 , kol : 39 , Göğüs : 104 , Kalf : 41 böyleymiş. Şu anki ölçülerin nasıl ? Kilo, omuz, ve bel ölçülerinide yazarsan sevinirim.
İyi sporlar.
crespo tebrik ederim eksik bölgelerini bir bir düzeltiyorsun. mart yada nisanda klasik erkekler yarışmaya gireceğini söylemişdin bu hedef devam ediyor sanırım. kalfların nasıl acaba? elinde varsa kalf ve bacaklarnın şu anki halini koyabilirsen memnun oluruz. bu arada boy 1.89 du sanırım kg şu an kaç? kollar 44.5 define sayılacak bir halde demişsin.bence definasyona girmeden 1 cm eklediğini düşünsek tahminen şu anki ölçüsünde tamamen define bir şekile olur ki buda güzel bir ölçü demek. yaza bu topic i patlatacaksın gibime geliyor crespo. bb hayatında sana başarılar diliyorum, yolun açık olsun çok iyi yerlere geleceksin eminim.
crespo yukarda bi soru sormustum galiba görmedin bidaha baksana zamanin varsa..bide kelebegi nasil yapiyosun.kollarin tamamen acik olarak yapilan var bide kollarin 90 derece yapilan var..umarım dediğin gibi olur , klasik erkekler konusunda , şuan inanılmaz maddi problemler yaşamaktayım , çalıştığım yerden ödememi alamayınca 1 aydır , nerdeyse hiç protein alamıyo gibiyim yani , bu durum düzelmesse hedeflerim 1 sene ertelenebilir ne yazıkki
temel kural 2 ... 1. kuralı yerine getirdikten sonra kilonun ne kadar ağır olduğu hiç önemli değil , en rahat yapabileceğiniz ağırlıkla , olucka hızlı bir şekilde , çok tekrar yaparak kan pompala
temelde bunu yap , çok tekrarda , ağırdan hafife gitmene gerek yok tek dumbell da olur
crespo sende melo da çok iyi gözüküyorsunuz. izmirde başarılar diliyorum. melonun önceki fotoları nerde bu nerde demeden geçemiyorum. hadi hayırlısı.