Dalga geçip güldüm ama ya doğruysa !

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Axe
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
adamların kaldırdığının 10 katını arnold baba kaldırıyor
hiçte kısalmışa benzemiyor
belki aşırı baskıdan kıkırdaklar 1-2 cm küçük gösterebilir ama oda barfiksle eski haline gelir

Hoca fazla atmış bencede öyle birşey söz konusu değil. Ama fazla kilonun altına girilirse boyun uzamasına "etki" yapabilir sadece ;)

ya ben sana yaşadıklarımı söyledim daha ne diyeyim yani eskiden beri yazıyorum foruma kimin boş yazıdığı msj sayılarında saklı bul bakalım.. neyse kişisel soruna dönüştürmek istemiyorum eğer devam etmek istersen face adresleri verilen konudan ekle konuşur anlaşırız..
ama boyum 5cm kısaldı belde boşluk varsa böyle şeyler oluyor doktorun verdiği stretching(googledan bakarak yazdım evet) kağıdı hala duruyor. tedavi oluyorum yani yok VİCUT patlarmışta :D geçiniz

kaç kere söyledim hala daha söylüyorum ve söylüyeceğim bilimsel olarak boyun kısalması diye bir şey yok sende bel boşluğu dediğin bilmiyorum ama sanırım bi rahatsızlık linkini ekledim istediğin her türlü kanıt,belge ne istiyosan göstereyim.

Sağlığı düzgün her bireyde (14 yaşından büyük olmak kaydıyla 14 yaşından küçüklere önerilmiyor sorumluluk alamam) şu geçerlidirki bodybuilding bazı hareketler dışında BOY UZAMASINI ENGELLEMEK BİR YANA DURSUN YARDIMCI OLDUĞUDA GÖRÜLMÜŞTÜR. bende kendimden örnek veriyorum bende boyum uzadı 3 ayda 1.5 cm. BİLİNÇSİZ YAPILIRSA ŞINAV BİLE YUKARIDAKİ ARKADAŞ GİBİ SAKATLANMANIZA NEDEN OLABİLİR

boyunuz kısalması olayı ise sağlığınızda problem yoksa tamamen safsata yukarıdaki arkadaşın sanırım bi rahatsızlığı var kemikten ötürü o yüzden laf anlatamam kafasına koyduysa anlamaz ama tekrar tekrar söylüyorum body boy kısaltmaz baskı hareketlerini yaparsanız durdurabilir ama KISALTMAZ

boş mesaj mesaj sayısnda saklı benim mesajlarıma bakarsan görürsün neyin en olduğunu ben hep soru tarzı mesaj yazdığım için ve sürekli cevap bulduğum için mesaj sayım çok. ayrı bi zamanda tüm MESAJLARINI TEK TEK İNCELİYECEĞİM. boşmu mesajların dolumu bakacağım ama bu forumda benim kadar vakit geçirmiş olamazsın gece gündüz forumdayım sürekli bişleyler sorup öğrenme çabasındayım ve aynı çabadaki arkadaşlarımı böyle bilinçsiz insanların yönlendirmesi saçmalıktan öte değil

Son düzenleme:
Boy sürekli kısalmaz sadece eklem yerleri birbirine tam geçer buda eklemlerimizi güçlendirir ve boyumuz geçiçi süreliğine kısalır.

gerçeği görelim ki hiçbirimiz jay cutler ronnie coleman arnold schwarzenegger değiliz onlar kadar yüksek ağırlık kaldıramayız onlarında kısalma ihtimali yok kemik erimesi olmadığı sürece ya bi kere kısalma dediğiniz olayda kemiğin aşınması gerekir ve insan kemikleri oldukça sağlamdır
Benim bir iddiam yok fakat bence yüksek ağırlıkla squat yapan birinin boyu kısalabilir bence sonuçta haltercilerin bile genelde boyu belli.

Benim bir iddiam yok fakat bence yüksek ağırlıkla squat yapan birinin boyu kısalabilir bence sonuçta haltercilerin bile genelde boyu belli.

duh güzel arkadaşım bak yarım sattir kaç mesaj yazıp anlattım :D elimde derman kalmadı tüm yazdıklarımı ikişer kez okusaydın boy kısalmasının kemik erimesi hariç imkansız olduğunu anlardın hatta halterin Bile boya etkiyapmadığını söyleyenler var ben buna pek katılmasamda boyu kısaltma diye bir şeyin olmadığını açıkça dile getirdim boy uzaması durabilir oda squat,deadliftle üst vücut leg pressle bacakların uzaması durabilir çünkü direk kemiği sıkıştırıyor baskı var gözünüzü seveyim bir daha bir daha yazdırmayın bana :)

düz mantıkla ve bızdekı 3 tane kısa boylu haltercımız var dıye halter boyu kısaltmaz asla

bakılırsa kılo arttıkca yanı sıklet ne kadar yuksekse boyda artıyor 120kg bır adam zaten halterde 160 olmaz

kısalma soz konusu bıle degıl

sadece su olabılır mesela agır yuklerde uzama yavaslar ama kısalmaz boy

squat yapan adamın boyu neden kısalsın

ben hayatımda bır cok spor yaptım bunlardan agır olarak halterde vardı halter sporuna basldıgımda yasım 14 boyum ıse 1.68 dı tam 3 yıl yaptım lıseler arası brıcok yarısmada boy gosterdım sampıyonluklarım oldu yurdısında okurken basladıktan 3 yıl sonra bır sakatlık gecırdım ve tum hevesım kactı v.g sporuna basladım yasım 17 boyum ıse 1.76 ıydı su an kı boyum 1.84 ve yıllardır halter ve vucud gelıstırme yapıyorum omuzum sakatlanana kadar da powerlıftıng calısıyordum

asla sorun yasamadım boy konusunda :)

fakat dedıgım gıbı ergenlıkte 18 yasına kadar (20 olsa daha guzel olur) squat benzerı egzersızler kıloyu gecmese ıyı olur mesela kılo 80 ıse 80 ın altında yapın ama mesela leg ex-leg curl yapın tabıkıde asla sorun olmaz :)

beyler ben bu spora başlamadan boyum 1.81 di 1 yıl gibi bi süre oldu başlayalı su an boyum 1.76 gerçekten inanamıyorum leg press squat bazen yapıyorum moralim çok bozuk acaba nedeni nedir cidden korkmayada başladım..

Henüz 1 aydır bodybuilding sporunu yapan bir arkadşım var. 181 boyunda ve benden kısaldığını iddaa etti bende saçmalama dedim ve onun spor hocasının dediğine göre ağırlığın altında yani spor yaptığı için boyu kısalıyormuş :) hocasınında boyu 182 miş 178'e düşmüş bana çok anlamsız ve saçma geldi ama bu tartışmamız devam ediyor. Sizce böyle bir şey doğru olabilir mi üstadlarım ?

dostum bence o adamlar bi spor ayakkabı ile ölçtürmüştür birde çıplak ayakla ondan olsa gerek ben ortalama 2 senedir uğraşıyorum bu işlerle testesteron hormonu bile kullandım çoğu takviyeyi çok fazla ağırlık altına girdim birçok kez

ben şahsen kendi bedenimde herhangibi bir kısalma hissetmedim bu güne kadar
ayakkabı ile 180 eskidende 1.80 idi ayakkabı ile şimdide şahsen bende bi fark yok

bence bu korkular yersiz şeyler siz çalışmanıza bakınbench_O

Back
Yukarı