Dambıl ve Halter Seti ile Spora Nasıl başlanır

1 ay spora gittim, full body kardio vs. bitti. Artık Spor salonuna gitmek istemediğim içim dambıl ve halter seti satın alacağım. Sadece dambıl ve halterle yapılan hareketlerden oluşan bir program oluşturuyorum. Forumda yeni üye olduğum için buna benzer başlık bulamadım. Lütfen varsa buna benzer başlık yönlendirir misiniz?

dambıl ve halterle yapılan hareket yeterli olur mu? Ayrıca yazılan programlar nasıl olmalı ve ne sıklıkla değiştirilmeli?

En azından bir bench sehpası da almanı öneririm.Yapabileceğin hareket sayısı 2 katına çıkar.
Hocam sehpa da alacağım. Tek sıkıntım programı ve yapılabilecek hareketleri bilmemem.[DOUBLEPOST=1595687254][/DOUBLEPOST]
kesşke önce 1 yıl gitseydin sonra evde yapmaya başlardın sporunu
Hocam ben asosyal birisiyim. İnsanlara katlanamıyorum. Araştırarak evde sporumu yapmak istiyorum. Program vs. Hiç fikrim yok.[DOUBLEPOST=1595687288][/DOUBLEPOST]
1 ay spora gidip de kendine program yazacak düzeye gelmemissindir diye düşünüyorum. Google’da arama yapıp hazır programlardan kullanabilirsin.
Hocam nasıl bulayın bunları? Bir de hepsi güvenilir midir?

Hocam sehpa da alacağım. Tek sıkıntım programı ve yapılabilecek hareketleri bilmemem.[DOUBLEPOST=1595687254][/DOUBLEPOST]
Hocam ben asosyal birisiyim. İnsanlara katlanamıyorum. Araştırarak evde sporumu yapmak istiyorum. Program vs. Hiç fikrim yok.[DOUBLEPOST=1595687288][/DOUBLEPOST]
Hocam nasıl bulayın bunları? Bir de hepsi güvenilir midir?
Ben de senin gibi evde halter setiyle çalışıyorum ve şöyle bir program kullanıyorum:
Üst Vücut İçin:
Dumbell Bench Press
Inclıne Dumbell Bench
Bent Over Row
Barfiks
OHP
Barbell Curl
Skull Crusher
Alt Vücut İçin :
Split Squat
Good Morning
RDL
Lunges
Calf Raise
ve Karın Hareketleri

Ben de senin gibi evde halter setiyle çalışıyorum ve şöyle bir program kullanıyorum:
Üst Vücut İçin:
Dumbell Bench Press
Inclıne Dumbell Bench
Bent Over Row
Barfiks
OHP
Barbell Curl
Skull Crusher
Alt Vücut İçin :
Split Squat
Good Morning
RDL
Lunges
Calf Raise
ve Karın Hareketleri
Çok teşekkür ederim cevabınız için. Bu hareketlerin sırası, hangi güne göre, aynı günde hangi vücudun bölümleri, program vs. Hakkında bilgi verir misiniz?

Çok teşekkür ederim cevabınız için. Bu hareketlerin sırası, hangi güne göre, aynı günde hangi vücudun bölümleri, program vs. Hakkında bilgi verir misiniz?
Hareketleri sıraladığım sırada yapıyorum.1.gün üst vücut 2.gün alt vücut 3.gün dinlenme 4.gün üst 5.gün alt şeklinde 2 gün çalışıp 1 gün dinleniyorum.

Hareketleri sıraladığım sırada yapıyorum.1.gün üst vücut 2.gün alt vücut 3.gün dinlenme 4.gün üst 5.gün alt şeklinde 2 gün çalışıp 1 gün dinleniyorum.
Hocam çok teşekkür ederim cevabınız için. Son olarak zamanla program değişiyor sanırım. Siz program değiştiriyor musunuz? Bu programdan kasıt hareket çeşitliliği mi, set sayısı değişikliliği mi yoksa sadece dinlenme günleri ile alakalı mı?

Hocam çok teşekkür ederim cevabınız için. Son olarak zamanla program değişiyor sanırım. Siz program değiştiriyor musunuz? Bu programdan kasıt hareket çeşitliliği mi, set sayısı değişikliliği mi yoksa sadece dinlenme günleri ile alakalı mı?

Ben platoya takıldığım (ağırlıklarımı arttıramamaya başladığım zaman) değiştiriyorum programımı ama sen yeni başladıysan 4-5 ay idare eder seni herhalde.

Back
Yukarı