DEADLIFT

Merhaba ,

Ben roman üsülü deadlift yapıyorum, orta sırtımdan arka ayak bileğime kadar hissediyorum bu his enteresan bi şekilde hoşuma gidiyor. En büyük etkisini kollarımda görüyorum ve güç artışı olarak hissedilir derecede ilerleme kaydediyorum. Belinde ve ya çevresinde her hangi bir sorunu olmayan cümle aleme şiddetle tavsiye ederim.

Dizlerin hafif kırılması konusuna gelince kesinlikle dizlerin hafif kırılması şart aksi taktirde bu hareketi ancak dumbell ile yapabilirsiniz, ağır kilolara girmeniz mümkün değil . Vucut ağırlığımın 1,5 katı ile bu hareketi yapıyorum dizlerimi heralde kırmasam ortadan ikiye çat diye çatlarım :)

Sevgiler .
Serkan.

Herkese sevgiler.

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 13:58 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 13:55 ----------

Ayrıca kemer gerekli değil , önemli olan farkında olmak harekete ve vucuduna hakim olabilmek konsantre olabilmek.

Deadlift Ya da Squat yaparken ağırlık olabildiğince ağır mı olacak yoksa biceps çalıştığımız ağırlık yeterlimidir.

Ben deadlift yaparken kendimi tam zorlayamıyorum çünkü ellerim kayıyo kayış(lifting straps) nereden bulabilirim Türkiyede var mı?

Ben deadlift yaparken kendimi tam zorlayamıyorum çünkü ellerim kayıyo kayış(lifting straps) nereden bulabilirim Türkiyede var mı?

İstanbul Sirkeci Büyük Postahane arkasındaki spor malzemesi saten dükkanlarda 15 TL straplar...

Deadlift ile ilgili başlıkta daha fazla off topic yapmayalım...

Bazı tartışmalar olsa da çok faydalı bir hareket olduğunu düşünüyorum,özellikle çoğu kişi tarafından ihmal edilen alt sırtı çalıştırdığı için.

Bel konusunda problem çıkarabileceğini düşündüğümden 10. ayıma kadar yapmadım deadlifti ama artık formunu oturtup,düzenli bir şekilde programımda yer vermeyi düşünüyorum.

Deadliftin gereksizliği birkaç yerde vurgulanmış , ancak neden hiç kimse ağırlığın yüksek olduğu çalışmalarda Gh faktörünü görmezden geliyor ?

-----

?!...yerine squat yapılır olur biter ...) konu eğer " ağır kaldır, gh artsın yaklaşımı ise "

ayrıca, gh 'ın direk olarak ağır çalış artar şeklinde bi yaklaşım parallelliği fazla net, kesin bi çizgi değil...çok hassas, bıçak sırtı gibi bir konu...ve oldukca karışık, kompleks ...

ve yine ayrıca, gh aynı zamanda "performans , dayanıklılık sporlarında "da gelişen bir konu...

Onu yapma bunu yap olur biter düşüncesi bana çok basit geldi. Bu düşüncenize katılmıyorum.
Kesin bir çizgi değil görüşünüze katılıyorum evet haklısınız ancak yaptığımız iş zaten basit değilki. Karmaşık ve oldukça komplike olduğu için bu kadar konusma konu ve bilgi araştırması içerisindeyiz.
Yalnız son cümlenizin amacını kavrayamadım.

Selamlar.

Bende tam açıklamadım aslında cevabımı. Şöyleki Bacak çalışılan günlerde yek bacak yapılıyorsa haftanın diğer günlerinde uygun bir ayarlama ile kanat programına denk getirip deadlift yaparım. Ama böylesine ağır girdiğim bir hareketi sadece bacak ile karşılamak istemem. Haftada bir girmek gibi gelir. Herkesin farklı bir çalışma sistemi var kendimi güçlü hissettiğim bir hareket olduğu için belkide hareketin yapılmasında ısrarlıyım.
Kendi adıma yapıyorum ve yapmaya devam edeceğim yapılıp yapılmaması opsiyonel olabilir ama asla yapmayın denmesi gereken bir hareket olduğunu düşünmüyorum.

Deadlift 4 set yapılıyorsa tekrar sayıları nasıl olmalı sizce ? Şu an 10-8-6-4 yapıyorum ama az tekrarlı deadlift etkili olur mu sizce ? Yoksa tekrarları belirli bir sayının üzerinde mi tutmak gerek ?

Deadlift 4 set yapılıyorsa tekrar sayıları nasıl olmalı sizce ? Şu an 10-8-6-4 yapıyorum ama az tekrarlı deadlift etkili olur mu sizce ? Yoksa tekrarları belirli bir sayının üzerinde mi tutmak gerek ?

3'ten aşağısı pek ideal değil. 4-5 tekrar minimum olarak ideal, yaptığın piramit bence doğru. deadliftte 5-10 tekrar arasından çıkmak çokta faydalı olmuyor.

işiin içine bacakta girer ve bacak çoklu antremanlara cevap verir
deadlift sırttın altında esas olmak üzere bir çok kası yani geniş bölgeyi etkiler
ben 15-12-10-8-6 yapıyorum, çokta hoş oluyor

Back
Yukarı