Dikkat Protein ve Amino acid kullanımının zararı!!

birşey soracam
protein tozları ve amino acid alt ast(karaciğer enzimi)
artışına sebep olabilir roachtune kullanıyorum
ast 44 'e çıkmış(1 hafta önce amino acid bitmişti)
referans en fazla 40 olması lazım.
doktor kas dokusunda yıkım var dedi
dedim böyle böyle amino acid bitti muhtemel olarak bundan diyerek doktor cevap verdi
acaba tam tersine amino acid neden olmuş olabilirmi.

Geçmiş olsun. Abimdede taş çıkmıstı çok zor düşürmek ve doğum dan daha acılı oldugu söylenir.kolay gelsin.

ben size birşey söyliyimmi daha önce insanlar daha sağlıklıydı doğaldı vs vs hepsi artık komik geliyor eskiden insanlar dünyadan bi haberdi hiçbiri ne bu kadar teste giriyordu ne birşey nede şu andaki yaşlarına kadar yaşıyorlardı...
birşey bulunca doktor sende kolunu kaptırdınmı gittin arkadaş o kadar çok test yapıyorki illaki bişey cıkacak adam kendine yapsa o kadarını ondan bile çıkar para tuzağı hepsi...

Bir insandan görüş alırken o konuda uzmanlığı olup olmadığına bakmak lazım. Bu konuda uzmanlığı olmayan doktorların görüşlerine itibar etmem. Ben herhangi bir doktorun önüne Muscle Tech Nitro Tech Protein tozu koysam doktor bunu kimyasal silah üretiminde kullanılan ham maddelerden biri sanar . Bu konuda konuşulması gereken kişiler başta Gıda Mühendisleri , bu konuda uzman doktorlar , biyolog ve kimyagerler olmalıdır. Proteinin tamamen etten alınması , zararlı kolesterol alımına, doymuş yağ alımına, ürik asit oluşumuna sebep olacaktır . Protein değeri yüksek besinlerin yağ oranlarının ne kadar yüksek olduğuna dikkat ediyomusunuz .

Ayrıca Protein tozlarının ve aminoların günlük kullanım oranlarını geçmememiz lazım . Günde 2 ölçek protein tozu önerildiyse 4 ölçek almamalıyız . 6-8 tablet amino önerildiyse 15-20 tablet amino almamalıyız . Doğal protein alıcam diye de çok fazla yağlı süt , peynir , yoğurt et , yumurta , sucuk , sosis yememeliyiz . Herşeyi dozunda alırsak sıkıntı yaşamayız .

tabiki ben mesela protein tozunu kahvaltıda yoğurt yulafla karıstırıorm ama yulaftaki ve yogurttaki proteinide hesaplıyorum ona göre az miktar kullanıyorum idman sonrasıda sütle sütteki proteini hesaplayıp ona göre alıyorum aşmıyorum ama hindi gögüsü kırmızı et ve tavuk gögüsünün degerleri hemen hemen protein tozuna yakın biraz inceleyebilirsin tavukta 2 gram falan yağ oluyor hemen hemen hindidide öyle tamamen temizlenmiş kırmızı ettede 3 -4 arası oynar ben kırmızı etlerimi paramparca ederim ayıklarım tartar 100er gram şeklinde poşetlere yerleştiririm bütün etlerimi öyle yapıyorum ince ince kesiyorum ihtiyacım olanı kadarını sabah cıkartıyorum dondurucudan hem çözülmeleri kolay oluyor hemde bozulma sıkıntısı olmuyor çabucakta pişiyorlar :)

Afedersiniz konunun hepsini okudum fakat sarılık yada hepatit geçirenlerin kullanmamasımı yoksa dikkatli kullanmasımı lazım yorum yaparsanız sevinirim.

protein zararları

3 hafta kadar önce optimum whey ve optimum amino almıştım.belirtilen şekilde kullanmama rağmen böbreklerimi bozdu.sol böbreğimde 2 sağ böbreğimde bir ve mesanede 2 taş çıktı. bir haftaya kadar düşürmessem ameliyat olacakmışım yoksa sol böbreğim iflas edecekmiş.bu konuda bilgisi olan ve işe yarayacak yardımlarınız olursa sevinirim.!!

arkadaşım protein tozu sonuçta doğal bir yardımcı besin.sütaş gibi fabrikalarda peynir altı sularından elde edilen proteinlerde satılıyor.onları kullansan yine aynı şey.yada günde 2 bardak yerine 1 şişe süt içiyosan yine böbreklere zararı olabilir.
fakat sorun şurda.
*kas nasıl oluşur
*sporda nefesin önemi
*vücuda alınan vitaminler ve görevleri.bunların kaslar üzreindeki etkisi
gibi konuları bilmeden bilinçli olamayız.bunları bilmeden bilinçsiz bir şekilde spor yapıyosak ve toz kullanıyosak o zaman zararı olur.
öte yandan sen vücuduna aldığın proteini spor yaparak yakmıyosan yani yaptığın spor aldığın proteini karşılamıyosa bu protein zaten kaslara gitmez direk dışkı yoluyla atarsın.buda böbreklere zararlı gelebilir ve hatta karaciğerde yağlanma yapabilir.
bunlara dikkat edersek hiç birşey olmaz.

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 16:14 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 16:11 ----------

arkadaşım protein tozu sonuçta doğal bir yardımcı besin.sütaş gibi fabrikalarda peynir altı sularından elde edilen proteinlerde satılıyor.onları kullansan yine aynı şey.yada günde 2 bardak yerine 1 şişe süt içiyosan yine böbreklere zararı olabilir.
fakat sorun şurda.
*kas nasıl oluşur
*sporda nefesin önemi
*vücuda alınan vitaminler ve görevleri.bunların kaslar üzreindeki etkisi
gibi konuları bilmeden bilinçli olamayız.bunları bilmeden bilinçsiz bir şekilde spor yapıyosak ve toz kullanıyosak o zaman zararı olur.
öte yandan sen vücuduna aldığın proteini spor yaparak yakmıyosan yani yaptığın spor aldığın proteini karşılamıyosa bu protein zaten kaslara gitmez direk dışkı yoluyla atarsın.buda böbreklere zararlı gelebilir ve hatta karaciğerde yağlanma yapabilir.

Merhabalar.

Boyum 1.80 cm kilom 64 olduğu için, kilo almak adına fitness salonuna kaydoldum.

2,5 ay antrenman yaptım, pek düzenli ve istediğim gibi değildi ve sonuç alamadım. Şimdi antrenör protein tozu öneriyor. Ben de araştırayım dedim ama yorumlardan sonra erken olduğunu düşünüyorum.

Sizce başlasam randıman alır mıyım?

vücudun besinleri en iyi absorbe ettiği zaman "sabah "tır...bu nedenle sabah alınan besinler maksimum ornada alınırken , kahvaltıdan sonraki öğle öğününde daha az , akşam ise en az olacaktır...nedeni, ihtiyaç depolarının dolması...

ne demiş eskiler zaten: " zengin gibi kahvaltı et, fukara gibi akşam yemeği ye!..." ya da buna benzer bi şey?::)

özellikle , saat 7 den sonra insan naturu gereği sindirim metabolizması yavaşlar, ve vücut rekreasyon ,onarım sürecine girer...)

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 10:56 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 10:42 ----------

bu tozlar, supplementler neticede konsantre ve kimyasal preservatiflerle,emulgatörlerle korunan malzemeler...eğer, gerçekten beslenme yetersizliği var ise kullanılması makul....ancak ,adam günde 6 yumurta, 500 gr tavuk eti, 100 gr peynir vb öğünlere bölerek tüketiyor ve hala bu ürünleri kullanıyor ...bu nasıl bir formatlanmadır?!...

oysa, eğer, anabolizan ya da steroid kullanmadığınız sürece ,bu alacağınız excess protein alımlarının bir faydası olmaz ...zaten, drug ları kullanırsanız ,yine natural yoldan alacağınız yukarda yazılan sözkonusu protein içeren yiyecek miktarı yine sentezlenme konusunda yeterli olacaktır...)

Yazdıklarınızı okudum...Herkes kafasına göre konuşuyor.Kim üzerine alınırsa alınsın.Ben bu konuda birşey bilmediğim için konuşmuyorum. acaba bu sitede Steroidin zararları bu kadar çok konusulmusmudur acaba??? :) konusulmusza helal olsun ;)

vücudun besinleri en iyi absorbe ettiği zaman "sabah "tır...bu nedenle sabah alınan besinler maksimum ornada alınırken , kahvaltıdan sonraki öğle öğününde daha az , akşam ise en az olacaktır...nedeni, ihtiyaç depolarının dolması...

ne demiş eskiler zaten: " zengin gibi kahvaltı et, fukara gibi akşam yemeği ye!..." ya da buna benzer bi şey?::)

özellikle , saat 7 den sonra insan naturu gereği sindirim metabolizması yavaşlar, ve vücut rekreasyon ,onarım sürecine girer...)

Selam,

Sabah besinlerin sindirimi konusunda kesin birşey söylenemez...
Eğer akşamdan az yenmişse tabiki sabah yenen herşey çabucak sindirilir...
burda ihitiyaç kadar yenmesi söz konusu olmalı...
Akşam yediğiniz yemek aradan 7 saat geçsede...
sabah spor yaptığınızda hala hazım olduğunu görürsünüz...
Acıkma illa bir yiyecek gereksinimi değildir...alışkanlık meselesi...
Bana göre gündüz hafif yiğip, akşam günün yorgunluğuna, besin ihtiyacı daha iyi belirlenebilir...
tabiki herkes doymak niyetindedir...ama bu ihtiyaçtan fazla tüketimdir...
Birde sabah öğlen akşam öğünleri bir ezberdir...
aslında günde tek öğün bile yeterli olabiliyor...

görüşmek üzere

spor yapılarak protein yakılmaz.
protein kaslara gitmez ancak ihtiya fazlası protein yağa çevrilip depolanır
dışkı yoluyla atılmaz.
proteini fazla tüketmek protein zehirlenmesine sebep olur doğrudur.

Öncelikle herkese Selamlar !
Benim de şu günlerde muzdarip olduğum bir konu olduğu için sadece kendimden örnek vereceğim protein, supplemet kullanımı ile ilgili olarak (yazacaklarım sadece kendi bünyem üzerindeki gözlemlerimdir bir yönlendirme , karalama veya birilerini yargılama değildir ! ) umarım size bir örnek teşkil eder .
Bende 2-3 senedir düzensiz bir şekilde spor yapmaya çalışıyorum ama bu süre zarfı içerisinde üniversite yurtlarında kaldığım için beslenmem düzensizdi ben de bu yüzden protein ve supplement alma ihtiyacı duydum ! ve en son supplement kullanımımdan sonra yani şu an ciddi bir kum döktüğüm ortaya çıktı benim şimdi bahsetmek istediğim ; daha önce şuan ki kullanımıma oranla ucuz bir kaç marka kullanmama rağmen böbreklerimden hiç bir şikayetim olmadı şimdi ise daha pahalı (yani o içimizdeki sese göre daha kaliteli :) ) bir marka kullanıyorum ve böyle bir şey başıma geldi (ki en başta belirteyim ben her zaman kullanım ölçeğini bile tam olarak kullanmamışımdır ihtiyaten) yani eğer ben kullanımımdaki hatayı farketmeseydim belki de suçu direk markaya atacaktım bu marka diğerlerine göre daha ucuz o yüzden kalitesiz ya da zaralı gibi yanılıtıcı fikirlere sahip olacaktım ...
yani farklı markaları kullanımımda şikayetim olmadığına göre o zamandan bu zamana kullanımımdaki hata faktörlerini farkettim Uzunca yazayım ki benim hatalarımdan ders alınabilsin Peki neydi bu gözlemlediğim ve savsakladığım olaylar ;

1-) Önceden spora giderken yanıma en az yarım litrelik su alır öyle giderdim ve spor esnasında belirli aralıklarla azar azar içerdim ama en son kullanımımda artık bunu pek önemsemiyor sadece odadan çıkmadan biraz su içip aceleyle çıkıyordum ve yanıma sadece 300 ml'lik supplement alıyordum onu da spordan sonra tamamen susamış bir bünyeye hemen indiriyordum buradaki benim mantığım şu; bir bulaşık süngeri düşünelim tamamen kurumuş bunun üzerinde direk bulaşık deterjanını dökersek kurumuş bir sünger bunu iyice emince süngerin üzerinden ne kadar su aksa de deterjan en diplere nüfuz ettiği için biraz daha süngerden çıkması zor olacaktır ama bir de tamamen ıslak süngere deterjan döküp kullandıktan sonra onun süngerden ayrılması daha kolay olacaktır gibi geliyor bana böbreklerde bir nevi süzgeç görevi görür çünkü !

2-) daha önce de suyu çok içmezdim ama çok çay, kola gibi içeceklerle takvite yapardım sıvı alımıma ama en son durumda çay ve kolayı da bırakmıstım kı çayın zaten idrar söktürücü ve böbrekleri çalıştırıcı özelliği vardır ki ben onu bırakıp suyu da azaltınca böbreklerde isyan bayrağını çekmiş olmalı :) son kullanımımda da su alımım neredeyse 1-1.5 litreye düşmüştü ki supplement kullanımımda bu miktar ortalama 3 litre gibi bir şey olması lazımmış yani su niyetine supplement kullanıp hiç suyla takviye yapmıyordum anlayacağınız

3-) son olarak ben supplement'i sabah erken saatlerde alırdım önceki kullanımlarda, en son ki kullanımımda ise gece geç saatlerde alıp su içmeden direk yatıyordum ki sanırım bu da bütün gece böbreklerden su geçmediği için süzgecte kuruyan tortu misali kalmış da olabilir ama sabah kullanımlarda gun içerisinde su alımı olacağı için biraz daha temizlenecektir gibi geliyor bana ...

Sonuç olarak bünyemize minimum zarar verecek şekilde sağlıklı spor yapmak için GEREKİYORSA spor destek ürünlerini kullanmalıyız , yani araba bir vasıtadır ama dikkatli olunduğu sürece !!! ve bu ürünlere de kesin zararlıdır gözüyle bakmak varmak istediğimiz noktaya bir araçla daha rahat varabilecekken bunu reddedip yürüyerek gitmeye de benzeyebilir ya da kurallara uymayarak hızlı gidip kaza yapmaya da bence dikkat ve bilinç en önemlisi ....
Herkese Sağlıklı bir hayat Dilerim ....

Son düzenleme:
Prototype 216 ve karaciger enzimleri

182cm/79kg/33yas
2 aya yakın suredir PT(personal training) esliginde spor yapıyorum. Diyetisyenlerinin verdigini duzenli uygulayamasam da kendi capimda ogunlerimi her gecen gun duzeltiyorum. Verdikleri supplementleri neredeyse duzenli kullandim basindan beri (%90-95 arası)

verdikleri supplementler
1- ON - pro complex protein tozu
2- ON - super multi pak multi vitamin
3- Muscletech vapor hardcore pre workout icecegi
4- Muscletech Alpha Amino Prototype 216 amino acid

ben dogal olani her zaman tercih etmistim, bu sefer kabul ettim hayatımda ilk defa bu takviyeleri, ama tabi kullanırken huzursuzlugum vardı, organlarima ne yapıyor diye. O yuzden bugun aklima nette arastirip Karaciger Fonksiyon Testlerini yaptırmak geldi ve 50 tl civarında ozel bir kurumda testi yaptırdım 1 saat icinde de sonucunu elime verdiler.

SGOT AST 100 IU/L cikti en fazla 40 IU olması gerekirken
SGPT ALT 123 IU/L cikti en fazla 41 IU olmasi gerekirken

daha once bir sorun cikmamisti, cekap ve detaylı testlerim vardı.

Nette hemen arastirdim ve en kisa zamanda doktora danisip onerilen supplementleri kullandigimi belirtip durumu netlestirecegim. Netten anlayabildigim kadarıyla yuksek protein veya ozellikle amino asit yuzunden karaciger enzimleri artırıyor. Konuya yabancı oldugum icin netlestirene kadar ozellikle amino acid kullanimini durduracagim.

Aslında sadece karaciger degil bobrek testlerini de yaptırmak gibi bir niyetim vardı, bundan boyle kullansam da herhalde haftada 1 yaptırıp limitlerle ne kadar oynadigimi gormeden bir hap bile yutmam, testi yaptırmak onemli, yoksa birsey hissettigim yok, gelisiyorum ama ne pahasına kimse bilmiyor, zaten en cok takildigim konu da bu, organlara ne yapıyor bu hızlandırıcılar, ogrendiklerimi tekrar yazarım, bilginiz olsun diye yazmak istedim.

bu arada bana supplementler kullanılırken hangi kan testlerini vs yaptırmak gerekir, bunu guzelce yazabilecek birileri varsa sevinirim.

herkese bilincli calismalar.

Aslında bu konu çok çelişkili.

Bana doğal yollarla 5 dakikada vücuduma 25 gr protein ve %1 yağ alacağım ve 40 dakika içerisinde dolaşım sistemine giren bir besin gösterin.Birdaha whey kullanırsam ne oluyum

Whey yerine 5 adet yumurta süt yoğurt ye demişlerde.Yoğurdun içerisinde aldığın protein kadar yağ var.Sütün 250mlde 8 gr yağ var.Şimdi yağsızlar çıktı onda yağ oranı 0.01.Ama kaç saate sindirebiliyor ? Yumurtanın sindirim süresi 2 saat. Yoğurtun 2 saat.Sütün tamamen sindirimi ise minimum 4 saattir.

Ben antremandan o kadar ter atacağım bazı şeylerden fedakarlık yapacağım birde bunlar yetmezmiş gibi o emeğimi boşa atacağım.Antremdan sonra bir ölçek tozda 25gr protein almış oluyorum ve hiç bir setim boşa gitmiyor.Vücuduma gerekli olanı yüklüyorum.

Tabiki gün içerisinde etimi sütümü yumurtamı tüketirim.Ancak gün içerisinde vücut acil proteine ihtaç duymuyor.Ama antreman çıkışından vücut aç.Protein istiyor.

Birde şunu söylemek istiyorum proteinler vücutta 1 gün süreyle tutulur.Gerekmedikce harcanmaz ve belirli bir süre sonra dışarı atılır.Antremandan sonra vücuttaki protein sıfıra inmez.Antreman bittiği andan itibaren kaslar kendini onarmaya başlar.Lakin 1 saat sonra gerekli proteini yüklemezseniz vücut proteinleri parçalamaya başlar.

Bazıları çok abartıyor.Bcaalar kreatinler tozlar haplar.Napıyosun kardeşim jay bile idman cıkısı 50gr protein alıyor.Sen niye günlük 4 ölçek içiyosun.Aminoları basıyor.Bir işe yaramıyor ki boşa içiyorsun.Vücudunda ne kadar kas varda o kadar içiyorsun sen ?

Takviyelerin yanında doğalda beslenmek çok önemli.Zaten et süt yumurta tüketmeyip sadece whey basıyorsanız bu iş olmaz.

N-aim adlı üyemiz bence siz oluşan sonuçları proteine baglıyorsunuz yani amino acid ve whey proteini günah keçisi yapmışsınız ozaman yumurtanın beyazını yemeyelim ondada amino acid var tavuk yemeyelim hatta et de tüketmeyelim hepsinde protein ve amino acid var
diger yeni başlayan arkadaşlarımızda gerçek sanıp spordan soğutmaya kadar ilerletir eger
asılsız diyorum ben buna

Arkadaslar 2nci testi mi de yaptırdım.

Oncelikle 3 mayıs aksami test sonucunu gorunce hemen tum supplementlerin alimini durdurdum ve az beslenip bol su ictim. 5 mayıs aksamı doktora gidip durumu anlattım, oncelikle supplemetleri icme duruma bakalim diyip su testleri yaptırmami istedi

1- hepatitler
2- karaciger ultrasonu
3- serum ferritin
4- yine SGOT-AST ve SGPT-ALT (bunlar yuksek cikmisti)

ben sadece bu aksamlik 3 ve 4 u yaptirabildim, digerleri haftaya yapılacak, ayrıca baska bir hastanede cekap randevusu aldim. Tum bu sonuclari bilginiz olsun diye ogrendigimde buraya tekrar yazarım.

bu aksam 3 ve 4 un sonucu aldim:

serum ferritin 92.5 ng/ml. erkekler icin normal degerler16.4 den 323 ng/ml ye kadar
sgot-ast sonucum 43.1 IU/L max 40 IU/L olmali
sgpt-alt sonucum 85.1 IU/L max 41 IU/L olmali.

Oncelikle Allaha sukur ettim, sonuclar dustu diye, tekrarlayayım 48 saat onceki durumu

sgot - 100.6 ve sgpt 123.6 idi.

simdi 48 saat icinde 12 amino asit (muscletech amino pro.216), pro complex 30+30gr, muscletech vapor ve ON multipack almadim ve karaciger :

sgot u 100 den 43 e ancak dusurdu. Gunde 30 ancak dusurebilmis. benim 11 sene icinde 6 cekap degerim var ve ortalamasi 23.5 yani belki de 1-2 gun icinde ortalama degerine duser insallah.

sgpt ise 123 den 85 e ancak dustu. yani 24 saatte 20 birim ancak dusurebilmis. max degeri 41 ve halen 2 katindan yuksek. son 11 yıllık 6 cekap ortalamam ise 20 yani su anda %400 lerde karacigerin kandaki enzim sayisi normale gore. 48 saat once ise %600 idi !.

serum ferritin henuz nedir bilmiyorum ama arastiriyorum. gelecek haftalarda ogrendiklerimi yazarim buraya.

48 saat icinde alimlari sıfırlayıp cok bol su icip bekledigimde karaciger bu sekilde dusurebildi.

ben 33 yasinda neredeyse ilac kullanmamis, supplementleri ilk defa kullanan birisiyim, daha onceki cekap sonuclari temiz idi. Yani karacigerde bir sorun olmamasina ragmen YUKLENILDIGINDE degerlerin nasil tavan yaptigini ve yukleme boyunca da inilmedigini, organlara nasıl stress bindirdigini goruyorum benim durumumda. Bu zaman icinde kendimi gayet iyi hissediyordum, testi yaptırmam tamamen kendi hassasiyetimden kaynaklaniyor bu konulara.

Simdi ben bazı kurallara uymamıs olabilirim, vucut yeterince hazır degildi, haftada 3 x 1 saat spor esliginde hergun yukleme, diyete tam uyamamama, suyu 3-4 litre icmeme gibi hatalarim etken olabilir, ancak:

bence yine de bu kimyasallari siz asinada olsaniz,daha dikkatli olmanizi oneririm, bu testleri yaptırmak cok pahali degil, vucut iyi hissederken organlarinizda kotu seyler oluyor olabilir, organlar belli sure stres cekerken size bildirmiyor olabilir, zaten genelde agrilar ciktiginda is isten gecmis oluyor, lutfen organlariniza hassasiyet gosterip su testleri yaptırın onemli degisikliklerde, takip etmeniz akillica olacaktır diye dusunuyorum.

Henuz konuya yabancıyım, bobrek testlerine hic girmedim, nedir hangi degerler kontrol edilmeli bu takviyelerin kontrolu icin, bilgisi olan arkadaslardan rica ediyorum yazsınlar, ben ogrendigimde zaten yazacagim.

simdilik bu kadar, bilincli calismalar herkese.

bonz bu degerler spor yaptıktan ne kadar sonra yapıldı cok asırı spor yapmakta degerleri yükseltebiliyor ve yanıltıcı olabiliyor bu testleri spor yaptıktan 72 saat sonra uygulamak gerekiyor bilgine ...

Sheridan:

Haftada 3 gun 1 saat suren spor yapiyoruz hoca esliginde (fizyoterapist). 72 saat icinde idi muhtemelen, tam hatirlayamiyorum. Dun doktora basvurdum, 3 mayis ve 5 mayis degerlerine bakarak, 1 hafta kullanmamami ve 1 hafta sonucunda tekrar Bobrek ve Karaciger Profil testlerini yaptirip oyle yorumlayacagini belirtti. Dedigin gibi 72 saat spor yapmayarak o testlere girecegim. Ayrica ultrason oneren baska bir doktor vardi, bu testlerin sonuclarini ogrenince tekrar detayli guzelce yazarim (aslinda resim olarak link versem daha guzel olur herkes icin)

Dunku doktor, karaciger diger normal degerlere bakarak (bilirubin vs) endise edecek birsey olmadigini ama bu urunlerin (4 degisik urun 2 muscletech 2 ON) karisimindaki birseyin etkilemis olabilecegini belirtti. Hic kullanma demem ama KADEMELI gitmenin mumkun olabilecegini belirtti, bunu daha detayli sorup ogrenecegim.

Sitede doktorlar varsa, rica etsem bu konuda hakkinda bilgi verebilirler mi, onu arastiriyorum ama henuz bulamadim.

Ben gayet iyi hissederken bu anormal degerlerle karsilastim, sorun cikmadan bunlari hissetmek saniyorum olanaksiz. O yuzden siki periyodik kontrollerle tavkiyelerin organlarimiz uzerinde etkilerini gormek istiyorum ne olur ne olmaz diye. tum lab test kalemlerine bakiyorum, 100 tane kalem var en az, hangileri yaptirmak anlamli olacak, tavkiyeler hangi organlara stres bindiriyor (bobrek , karaciger ok) bu konularda bilgisi olan doktorlardan rica ediyorum, herkes bilgilensin ve sorun cikmadan onceden gorsun diye.

Bu urunler oldukca konsantre olduklarindan bence, kullananlarin gercekten yeterli bilgiye sahip olmalari, siki takip altinda olmalari kendileri icin hayirli olacagi gorusundeyim. Testleri yaptirmak ve sonuclarini almak oldukca basit, lutfen organlarinizi takip ediniz.

eger bir kaza gecirdiysen ve orayı calıstırıyorsan normal olabilir bilgine bonz

Back
Yukarı