DOĞRU SUBLEMENT HAKKINDA YARDIM

Büyüklerim vede küçüklerim hepinize selamlar ve saygılar. Ben 30 yaşında 1.96 boy ve 115 kilo civarında biriyim, 4 aydır bir boş bir dolu olarak fullbady antrenmanları yapıyorum. Daha önce basketbol ve güreşte uzun sayılabilecek sürelerde geçmişim var. Yaklaşık 2 aydır l-carnitin kullanıyorum (Spora başlarken 126 kg dım). Beslenme düzenime aşırı derece dikkat ediyorum, yediklerimi içtiklerimi hesaplamaya çalışıyorum. Siz değerli üyelere sorum şudur, sublement kullanmak istiyorum, ancak internetteki yoğun ve farklı bilgilerden dolayı aklım allak bullak oldu.
1-Hangi sublement markasını kullanmalıyım
2-protein tozu, bcaa, creatin, glutamin, vitaminler vs. bunların hangisini kullanmalıyım
Sizden rica ediyorum bu sporu yapınca aşırı derece mutlu ve pozitif oluyorum, hayat kalitem arttı diyebilirim. Gelişimim ve sağlığım için bana doğru ürünler ile doğru kullanım şeklini yazmanızı rica ediyorum, son antrenmanlardan sonra kas ağrılarım diğer antrenmana kadar geçmemeye başladı (göğüs 70-80 kg, bacak press 200 kg, sırt ve omuzda 60 kg kadar girebiliyorum şuanlık). Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim

Omega 3 + c vit
Çok tatlı ihtiyacınız oluyorsa protein tozuyla yumurta yulaf omlet tarzı alternatif yapabilirsiniz tabiki şart degil
L carnitine yeterli olacaktır yağ kullanımınızı düzenleyin omega 3-6 dengesini kurmalısınız
Diyet döneminde bcaa da tercih edilebilir xtend tavsiyem kutunun üzerinde yazdığı gibi kullaniniz

Omega 3 + c vit
Çok tatlı ihtiyacınız oluyorsa protein tozuyla yumurta yulaf omlet tarzı alternatif yapabilirsiniz tabiki şart degil
L carnitine yeterli olacaktır yağ kullanımınızı düzenleyin omega 3-6 dengesini kurmalısınız
Diyet döneminde bcaa da tercih edilebilir xtend tavsiyem kutunun üzerinde yazdığı gibi kullaniniz

Omega 3 + c vit
Çok teşekkür ederim hocam

Kafası karışık adama önce bilgi vermek lazım. Şunu kullan bunu kullan ama neyi neden kullansın?

Şimdi hedeflerinizi söylemeniz lazım. En azından fikir oluşturması için resim lazım. Beslenme düzenini anlamak lazım. Hedeflerine göre hangi konumdasın ve neye ihtiyacın var anlamak lazım. Şunu şunu kullan deyip geçen insanla karşılaşırsan koşarak uzaklaş.

Kafası karışık adama önce bilgi vermek lazım. Şunu kullan bunu kullan ama neyi neden kullansın?

Şimdi hedeflerinizi söylemeniz lazım. En azından fikir oluşturması için resim lazım. Beslenme düzenini anlamak lazım. Hedeflerine göre hangi konumdasın ve neye ihtiyacın var anlamak lazım. Şunu şunu kullan deyip geçen insanla karşılaşırsan koşarak uzaklaş.
Hocam hedefim 100-105 kg seviyelerine inip, olabildiğince kas kütlemi artırmak, evet kafam çok karıştı malesef, fotoğraf özelden mi burdan mı hocam en kısa zaman içinde çeker atarım yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
Beslenme düzenim: Sabahları kesin 100-120 gr yulaf, 2-3 yumurta, 1 muz, tarçın, kahve, lor peyniri şeklinde, bazen sıvı halde bazen pişirip tüketiyorum. Öğle yemeğim çoğunlukla 200-300 gr tavuk, makarna yada pilav, bolca salata, akşamlarıda yemek biçimi değişsede biçimi aynı sadece karbonhidrat çok fazla almamaya çalışıyorum, aralar kuruyemiş ve ekşi elma şeklinde meyveler tüketiyorum.

Muzu çıkartın yerine çilek armut veya yabanmersini gibi meyveler ekleyin berry grubu dietiniz icin en uygunu turunçgiller kesinlikle olmasın şeftali de dahil
Üzüm tüketirseniz çekirdeksiz olsun 50gr kadar
Ev yoğurdu veya sade kefir ekleyebilirsiniz yulafa 1sb kadar
4-5 yumurta bile olsa sadece 1 tam digerlerinin sadece beyaz tüketin hatta 2 salatalıkta doğrayın yumurtalardan salata yapın yeşil carliston biber kullanabilirsin
Makarnayı çıkaralım diet döneminde bize faydası olmaz arada Karabugday pirinç yapabilirsin haftada 2-3 kurubaklagil grubu nohut barbunya vs kullanabilirsin 60 gr pirinç - 50 gr çiğ baklagile eşdeğer
Sabah ogle arası yeşil elma ogle akşam arası 75 gr çiğ kabak çekirdeği tuketelim

Muzu çıkartın yerine çilek armut veya yabanmersini gibi meyveler ekleyin berry grubu dietiniz icin en uygunu turunçgiller kesinlikle olmasın şeftali de dahil
Üzüm tüketirseniz çekirdeksiz olsun 50gr kadar
Ev yoğurdu veya sade kefir ekleyebilirsiniz yulafa 1sb kadar
4-5 yumurta bile olsa sadece 1 tam digerlerinin sadece beyaz tüketin hatta 2 salatalıkta doğrayın yumurtalardan salata yapın yeşil carliston biber kullanabilirsin
Makarnayı çıkaralım diet döneminde bize faydası olmaz arada Karabugday pirinç yapabilirsin haftada 2-3 kurubaklagil grubu nohut barbunya vs kullanabilirsin 60 gr pirinç - 50 gr çiğ baklagile eşdeğer
Sabah ogle arası yeşil elma ogle akşam arası 75 gr çiğ kabak çekirdeği tuketelim
Bilgileri not ettim, çok ama çok teşekkür ederim. Makarna ve pirinç konusunda ise her kime sorsam antrenman öncesi kesinlikle almamı yoksa enerjimin düşeceğini söylemişlerdi o yüzden tükettim

Forumda arama yaparsanız hangi supplementlar genel olarak kullanılmalı ile ilgili başlıklar mevcut..

Makro besinlerinizi alıyorsanız ek besin kapsamında olan supplementa gerek yok şu aşamada..Protein açığınızın olmadığını var sayıyorum..doğal yoldan alamıyorsanız günde 1 shake açık kapatabilir..
Kreatine şu aşamada gerek yok..

Etkisi olmadığı bilimsel olarak söylense de glutamin sporcuların deneyerek recoveryi hızlandırma anlamında kullandıkları bir ürün..yani ertesi gün toparlanma hızını artırabilir..

Yağ yakımı için kafein ve yeşil çay extract (çayın kendisi etkili değil) fena etki vermez..alınabilir..

Ama vitamin ve mineraller genelde doğal yoldan karşılanamadığında bütçeye göre bazıları alınabilir..
@brfnbrfn in de dediği gibi C vit, omega3 alınabilir..özellikle dolaşım sistemi kalp sağlığı için omega3 önemli..
Demir ve d3 vit eksikliği varsa bu ikisi ..
Ayrıca B kompleks, magnezyum sitrat, gece yatmadan çinko alınabilir..
Bir multi vit.mineral eklenebilir..
Probiotik önemli..
Curcumin herkesin kullanması gereken bir ürün özellikle novasol patentli ise etkisi çok fazla..tabi bu etkiler tamamen sağlıklı kalmak için..
Zeytinyağı soğan sarımsak diyette mutlaka olmalı..
Dediğim gibi bütçe ile alakalı bir konu

Forumda arama yaparsanız hangi supplementlar genel olarak kullanılmalı ile ilgili başlıklar mevcut..

Makro besinlerinizi alıyorsanız ek besin kapsamında olan supplementa gerek yok şu aşamada..Protein açığınızın olmadığını var sayıyorum..doğal yoldan alamıyorsanız günde 1 shake açık kapatabilir..
Kreatine şu aşamada gerek yok..

Etkisi olmadığı bilimsel olarak söylense de glutamin sporcuların deneyerek recoveryi hızlandırma anlamında kullandıkları bir ürün..yani ertesi gün toparlanma hızını artırabilir..

Yağ yakımı için kafein ve yeşil çay extract (çayın kendisi etkili değil) fena etki vermez..alınabilir..

Ama vitamin ve mineraller genelde doğal yoldan karşılanamadığında bütçeye göre bazıları alınabilir..
@brfnbrfn in de dediği gibi C vit, omega3 alınabilir..özellikle dolaşım sistemi kalp sağlığı için omega3 önemli..
Demir ve d3 vit eksikliği varsa bu ikisi ..
Ayrıca B kompleks, magnezyum sitrat, gece yatmadan çinko alınabilir..
Bir multi vit.mineral eklenebilir..
Probiotik önemli..
Curcumin herkesin kullanması gereken bir ürün özellikle novasol patentli ise etkisi çok fazla..tabi bu etkiler tamamen sağlıklı kalmak için..
Zeytinyağı soğan sarımsak diyette mutlaka olmalı..
Dediğim gibi bütçe ile alakalı bir konu
Bütçe sıkıntım yok diez hocam dediklerinizi bir bir not ettim, çok ama çok teşekkür ederim, bu etapta vitamin ve minerallerin rolünün daha fazla olduğunu anlıyorum o halde, ilerleyen safhalarda hangilerini kullanmam gerektiği ile ilgilide bir bilgi verme şansınız olur mu acaba

L-Karnatin desteği alıp yağ yakımı sağlayabilirsiniz tabi bunu yaparken ona göre beslenme programı ayarlamanız gerekmektedir.
Onun yerine ekstra bcaa ilave edebilirsiniz.

Back
Yukarı