Selam;
Sevgili Forum Kullanıcısı arkadaşlarım,
Bu konu ile yakından ilgileniyordum. İstanbul ayağı olsa idi, davetiyemde hazırdı. Kısmet değilmiş diyerek asıl konuya değineyim.
Üst bölümde bulunan bazı arkadaşların söylemlerinden ve ekranlara konuk olarak katılan Ronnie'nin nasıl saygısızca ağırlandığına kadar, her şey gerçekten öncelikle bu spor camiası adına, sonra da ülkemizin misafirperverliği adına utanç verici idi...
Nasıl ki, her sporun kendisini temsil ettiği dünya çapında sporcuları var ise, bu sporun da kendi bünyesine kazandırdığı bazı çok değerli sporcuları vardır. Ki bunların başında sayılabilecek birisi kalkmış ülkemize gelmiş. Bizim öncelikle sporcuya verdiğimiz değere bakar mısınız?
Olur da bir futbolcu gelseydi, öyle Cristiano Ronaldo'nun Lionel Messi'nin falan gelmesine de gerek yok. (Onlar da dünya futbolunun en iyisi diye otoriteler tarafından kabul ediliyor, Ronnie 'de kendi alanında) Avrupa'da oynayan biraz kalburüstü bir futbolcunun bile gelmesi yeterdi. Emin olun arkadaşlar ekranların hangi birisine çıkaracaklarını karıştırırlar, hangi tercümanı tutsaydık, ne kadar para verseydik, hangi otel daha iyiydi. Hangi ana haber bültenidir ya da gösteri programıdır diye telaşa verilir ortalık ve en iyi şekilde konuk oyuncunun ağırlanması sağlanırdı. Geldiğimiz nokta günümüz Türkiye'si ve günümüz dünyasında spora verilen değerin, bilincin, saygının hepsinin temelinde bilgi noksanlığının olduğunu açık bir şekilde göstermektedir diye düşünüyorum. Bilgi sahibi olunmadan fikir sahibi olan bir toplumun geldiği son noktayı burada bulunan ben ve benim gibi düşünen diğer arkadaşların da ibretle izleyerek ders aldığı kanısındayım... Böylesine ağır konuşmak istemezdim lâkin, öncelikle Ronnie'nin düştüğü durum ve ülkemizin düşürüldüğü durum beni derinden yaraladı. Video’u bile yarıda kesmek zorunda kaldım. Bir an kendimi Ronnie’nin yerine koydum aman Allah’ım çok kötü bir tablo. Organizasyonu yapanları esefle kınıyorum... Elinize yüzünüze bulaştıracağınıza hiç yapmasaydınız diyorum...
Bu arada;
Yanılmıyor isem, BSN firması Eylül ayında Ronnie, Brandon, Amanda, ve Dennis Wolf 4'lüsünü getirecek diye biliyorum... Umarım o zaman geldiklerinde böyle bir tatsız durum yaşanmaz diye sözlerimi bitirmek istiyorum...
Saygılarımla,