asd12 dedi:Kol u geliştirirken az ağırlığı daha çok kaldırmak mı yoksa çok ağırlığı daha az kaldırmak mı daha iyidir ?
zfrskr dedi:Tricepsleri çalışabileceğim alna press hareketi yerine etkili,başka bi press hareketi var mı?Bu harekete bi türlü ısınamadım ama tricepsleri de boşlamak istemiyorum![]()
diez dedi:zfrskr dedi:Tricepsleri çalışabileceğim alna press hareketi yerine etkili,başka bi press hareketi var mı?Bu harekete bi türlü ısınamadım ama tricepsleri de boşlamak istemiyorum![]()
dar tutuş ve çeneye yakın indirişli (göğse indirilene göre tricepse daha iyi etki ediyor bence) düz bench pressi deneyebilirsin..
zfrskr dedi:diez dedi:zfrskr dedi:Tricepsleri çalışabileceğim alna press hareketi yerine etkili,başka bi press hareketi var mı?Bu harekete bi türlü ısınamadım ama tricepsleri de boşlamak istemiyorum![]()
dar tutuş ve çeneye yakın indirişli (göğse indirilene göre tricepse daha iyi etki ediyor bence) düz bench pressi deneyebilirsin..
Teşekkürler diez.Bi de bunu normal bench barında mı yapsak daha iyi olur yoksa z ya da normal barbell la mı?
çaylak baron dedi:çok özür dileyerek başlamak istiyorum.belki uygunsuz bir soru ama masturbasyon veya cinselliğin vücut gelişimini nasıl etkilediğini öğrenmek istiyorum.saygılarımla,tekar özür diliyorum
çaylak baron dedi:bulamadım ama biraz yardımcı olabilir misin?
senseyy dedi:ya abilerim sitede pek bi arama yapmadım kızabilirsiniz ama ben 16 yaşında 1.82 boyundaa 70 kilodayım...omuz göğüs,biceps ve mide (o kutu kutu oluo ya) istiyorum aslında ama tam olarak bişey bilmiyorum...body değilde düzgün bir vucuda sahip olmak daha iyi olur....4 kg lik damble larım var...ne yapmamı önerirsiniz ?
zfrskr dedi:Selam;
Forumda arama yaptım ve nerdeyse bütün başlıkları okudum.Benim sorum alt göğüsle ilgili.Şimdi 2 tip düşünce buldum forumda ama kafam karıştı.Bi kısım diyor ki alt göğüs hacim-uzatma için decline press lasım bi kısmı da diyo ki decline press göğüsün altını keser,çizer göğüs daha yayılmaz.Bu alt göğüse hacim için hangi hareket ve nasıl,lütfen bilen birisi yazsın :roll:
Karasan dedi:zfrskr dedi:Selam;
Forumda arama yaptım ve nerdeyse bütün başlıkları okudum.Benim sorum alt göğüsle ilgili.Şimdi 2 tip düşünce buldum forumda ama kafam karıştı.Bi kısım diyor ki alt göğüs hacim-uzatma için decline press lasım bi kısmı da diyo ki decline press göğüsün altını keser,çizer göğüs daha yayılmaz.Bu alt göğüse hacim için hangi hareket ve nasıl,lütfen bilen birisi yazsın :roll:
Kesme olayını Dips için derler Zafer, ki ben buna hiç ama hiç inanmıyorum.
Ne yani, Arnold, 140 santim göğüs yaptıktan sonra mı dipse başladı!
Alt göğüs için en temel hareket dipstir, aynı zamanda göğüslere kesik bir görüntü verir, ve dediğim gibi göğsün gelişmesini kısıtladığına ben inanmıyorum.
Hareketi tam yaparsan dipsten güzel pek az göğüs hareketi vardır.
Göğsü triceplerden daha çok etkilemesi için;
Dirsekler vücudundan uzak olacak,
Çenen göğsüne basılı olacak, yani kaplumbağa gibi başını gövdene yakın tutman lazım
Ayakların gövdenin altında olacak, yani genel olarak yapılan şekliyle, öne doğru abanmaya gerek yok.
Bir diğer güzel hareket ise, dumbbell'larla yapılan decline press.
Alt göğsü geliştirmek üste göre çok daha kolay, en iyi ilacı ise dips.
Dipsin aleyhine birşey denebileceğine inanmıyorum, eğer yapmıyorsan hemen ağırlık vermeni tavsiye ederim.
8-12 tekrar, 3-4 set yapman yeterli.
Son hareket olarak yapabilirsin.
CENTAUR dedi:Karasan dedi:zfrskr dedi:Selam;
Kesme olayını Dips için derler Zafer, ki ben buna hiç ama hiç inanmıyorum.
Ne yani, Arnold, 140 santim göğüs yaptıktan sonra mı dipse başladı!
Alt göğüs için en temel hareket dipstir, aynı zamanda göğüslere kesik bir görüntü verir, ve dediğim gibi göğsün gelişmesini kısıtladığına ben inanmıyorum.
Hareketi tam yaparsan dipsten güzel pek az göğüs hareketi vardır.
Göğsü triceplerden daha çok etkilemesi için;
Dirsekler vücudundan uzak olacak,
Çenen göğsüne basılı olacak, yani kaplumbağa gibi başını gövdene yakın tutman lazım
Ayakların gövdenin altında olacak, yani genel olarak yapılan şekliyle, öne doğru abanmaya gerek yok.
Bir diğer güzel hareket ise, dumbbell'larla yapılan decline press.
Alt göğsü geliştirmek üste göre çok daha kolay, en iyi ilacı ise dips.
Dipsin aleyhine birşey denebileceğine inanmıyorum, eğer yapmıyorsan hemen ağırlık vermeni tavsiye ederim.
8-12 tekrar, 3-4 set yapman yeterli.
Son hareket olarak yapabilirsin.
Dipse göğüs gününde son hareket olarak programa aldım,bu kesme ve gelişimi durdurma olayı bana da efsane geliyordu ama bilen birinden duymak daha iyi oldu sağol![]()