Eklemler için en iyi tedavi yöntemi?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan dunkan
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

dunkan

Üye
Herkese selamlar..Bu sporu senelerdir yapıyorum fakat çok ağır bench press yüzünden omuz eklemlerimde kronikleşen bir sakatlık oldu. Ortopediste gittim ve omuz eklemlerini tutan kaslarımın uzadığını ve güçsüzleştiğini söyledi. Oraları güçlendirmek için hiç görmediğim ve çoğu fitness ve badi hocasınında bilmediği 2 hareket gösterdi. Ve gerçekten tam olarak o kaslara etki ettiğini hissedebiliyorum fakat 2 sene geçti hareketleri yapmama rağmen çok az ilerleme kattettim. Glukosaminde kullandım.
Ayrıca badi yapmaya devam ediyorum fakat bar bench press yerine ekleme daha az vurduğu için dumbell bench press yapıyorum ve daha rahat oluyor. Eklem sorunu bütün vücudumda var sanırım eklem kaslarım normale göre daha güçsüz ve bitmeyen bir çıtlama var.
Bu 2 ay steroid vurulmayı düşünüyorum fakat yoğun bir kür şeklinde değil bilinçli bir şekilde kullanmak istiyorum hatta doktor kontrolündede yapabilirim. Sadece eklemleri daha hızlı tedavi için. Sizce eklemleri en çok kuvvetlendiren steroid nedir? Whey protein, glutamin ve creatinde aldım. Hepsini beraber kullanacağım. Fikirleriniz ve görüşlerinizi bekliyorum.
saygılar..

2,5 ay önce bench press yaparken bende sol omuzumu sakatladım, sanırım omuz kemiğimi sakatladım. Omuz kemiğinin üstüne bastırınca ağrı yapıyor. Doktorun size önerdiği hareketler nedir ? Belki benim de işime yarar.

eklemleri güçlendirmek için e vitamini ve omega3 içeren besinler tüketilmeli... supplement olarak glukozamin ve kondroitin içerikli ürünler tercih edilmeli...

Eklemler

Hemen konuya girmek istiyorum
Benim eklemlerimin olması gerekenden daha güçsüz olduğunu düşünüyorum (özellikle el parmaklarımın) Kas bakımından iyi bir vücudum var ama eklemlerim güçsüz sanırım tabiri caizse Kız Gibi bileğim var :D:D Eklemlerimi nasıl güçlendirebilirim bana yol gösterin lütfen hangi besinler etkili eklemler için

Bu arada yaşım 17 genç olduğum için henüz kemiklerim ve eklemlerim tam gelişmemiş olabilir mi?

Teşekkürler...

Yaşın itibariyle eklemlerdeki kıkırdak dokun tam sertleşmemiştir. Eklem değil de genel bakışla kemik yapın zayıf desek daha dogru olur ve bu genetiktir gelişmesinde de çok birşey bekleme.

Back
Yukarı