En İyi Dövüş sanatı hangisi?

En İyi Dövüş sanatı hangisi?

• Kick boks

Votes: 162 15,6%
  • muay thai

Votes: 154 14,9%
  • boks

Votes: 131 12,6%
  • taekwondo

Votes: 32 3,1%
  • karate

Votes: 17 1,6%
  • aikido

Votes: 25 2,4%
  • ju-jutsu

Votes: 33 3,2%
  • judo

Votes: 14 1,4%
  • kung-fu

Votes: 46 4,4%
  • güreş

Votes: 27 2,6%
  • Mma (mixed martial arts), free fight,ufc

Votes: 185 17,8%
  • wing-chun (tsun)

Votes: 129 12,4%
  • capoeıra

Votes: 15 1,4%
  • jeet kune do

Votes: 23 2,2%
  • sayokan

Votes: 9 0,9%
  • hapkido

Votes: 12 1,2%
  • diğer (belirtiniz)

Votes: 23 2,2%

• Total voters
    1.037
ya aslında ninjutsu savaş sanatı falan da değildir.
bir daha diyeyim;
eski ninjalarla bugünkü ninjutsunun hiç bir ilgisi alakası yoktur.
jiu jitsu ekollerinden vs. teknikler toplanmıştır.
Hatsumi Sensei'nin hiç bir tarihi delili (scroll vs.) yok elinde.
Japon tüccarın biridir kendisi
:)

Ninjutsu dövüş sanatı diyen birisi oldu mu? Yazdığımı iyi oku, dövüş sanatlarıyla saydığım birkaç disiplini ayırmışım. Bilgine, bay ukala...

benim yazdığım yazının ukala lık la hiçbir alakası yok ve ben yazımda senin ninjutsaya dövüş sanatı dediğinide söylemedim sadece forumdaki değerli üyelerimizin bilgisine sundumuştum!

en iyi dövüş sanatı, yaparken en çok mutlu olduğunuzdur :p şahsen bana göre kendi kulvarında özdeş levellerde olan iki kişi kapıştığında genelde muay thaiciler yığar gibime geliyor. fakat ben yine de seneler önce tekvandoyla başlayıp sonra yarıda bıraktığım bu yolu şimdi de karateyle devam ettiriyorum. salonda beyazlar içinde belimde rengarenk kemerlerle iki tekma sallamak hoşuma gidiyor anasını satayım. sokakta isterse işe yaramasın, yararsa ne ala :D

vardır var merak etmee sen bruce lee boksörmüydü hayır
Bir Jeet Kune Do savunma sanatı ustasının yumruğuyla boksörün yumruğu tabikide karşılaştırılamaz.Ayrıca Bruce lee sadece bir dövüş sporuyla ilgilenmedi.Kung Fu, (Wing Chun) Karate, Boks, Tayland boksu, Jujutsu, Kick Boks, Aikido, Judo, Eskrim, Güreş ve Tekvando'dur.Bu kadar tecrübeli birisiyle boksör karşılatırılamaz.Bruce lee zaten bir savunma sanatı sistemi geliştirmiştir yazının başındada söylediğim gibi jeet kune do ustasıdır.Nasıl bir Bruce lee boksörle karşılaştırılabilir.Neyse lafı uzatmaya gerek yok ömrünü dövüşmeye adamış bir kişiyle boksörleri tabiki karıştırmam.Boksa son derece saygım var ama şunu diyebilirim Bruce lee bokstan daha iyidir :) Ben sadece boksörlerin daha nizami ve diğer dövüş sporlarına nazaran daha güçlü yumruk attıklarını söylemek istemiştim.thums:

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 04:29 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 04:27 ----------

Boksörler sadece yumruklarını kullanmak zorunda oldukları için yumruklarını geliştirebildikleri en iyi şekilde geliştirmeye çalışırlar bilmem anlatabildimmi.Boksör yumruk atmanın uzmanıdır yani.

bench_OO zaman ben boşuna mı yapıyorum ? :D

Ayrıca Bruce Lee'de kas var.

Ya benim kastan demek istediğim şey öyle iri öküz gibi bişi değil. Kol kası bile yeter.

images
bench_Obench_Oa32a32

çok yanlış düşünüosun bruce lee deki kas bb den antremandan değil devamlı hareket ve saldırıdan çıkmıştır kasım olsun die fazladan bir çalışma ile değil kendiliğinden çıkmıştır

dövüş sanatı konusuna gelcek olursak mma sokakta salonda her zeminde yay da telde her platformda ve karşındaki kişi her ne olursa olsun senin hem saldırı hem savunmanı %500 oranında arttırır vücüdun her bölgesini kullanır ve sadece saldırı değil kilitlerde yaparak rakibi zorlarsın

çok yanlış düşünüosun bruce lee deki kas bb den antremandan değil devamlı hareket ve saldırıdan çıkmıştır kasım olsun die fazladan bir çalışma ile değil kendiliğinden çıkmıştır

dövüş sanatı konusuna gelcek olursak mma sokakta salonda her zeminde yay da telde her platformda ve karşındaki kişi her ne olursa olsun senin hem saldırı hem savunmanı %500 oranında arttırır vücüdun her bölgesini kullanır ve sadece saldırı değil kilitlerde yaparak rakibi zorlarsın

Bruce lee nin kasları devamlı hareket ve saldırıdan çıkmıştır öylemi kendiliğinden çıkmıştır tabi tabi doğuştan zaten :)

bruce lee de ağırlık çalışmıştır arkadaşlar. vgci idmanı değildir kendisinin yaptığı elbette. tüm vücut idmanı yapmıştır kendisi. belirli bir oranda kasa sahip olmasının sebebi budur. çalışma programı da bir ara m&f'ta yayınlanmıştı, ararsanız internette de bulabilirsiniz.

En iyi diye bir kaide yoktur.Karşılaştırma yapmak bu dövüş sanatlarını yapan insanlara ayıbımız olur.İlla ki en iyi arıyorsanız neye göre en iyi olduğu tartışılır ayrıca hepsini birbiriyle müsabakaya sokarak sizin sorunuzun cevabına ulaşabiliriz buda insanları deney olarak kullanmak gibi olur bence siz bu soruyu es geçin.Veya MMA ringlerinde herkesi kapıştırın :)

En iyi diye bir kaide yoktur.Karşılaştırma yapmak bu dövüş sanatlarını yapan insanlara ayıbımız olur.İlla ki en iyi arıyorsanız neye göre en iyi olduğu tartışılır ayrıca hepsini birbiriyle müsabakaya sokarak sizin sorunuzun cevabına ulaşabiliriz buda insanları deney olarak kullanmak gibi olur bence siz bu soruyu es geçin.Veya MMA ringlerinde herkesi kapıştırın :)

çok doğru diyorsun sevgili sir arawn. kaldı ki mma bile dövüş sanatlarını sınamak için yeterli değildir. çok sevdiğim bir laf vardır "iki dövüş sanatı karşılaştığında maçın kaybedeni dövüşçü olur, sanat değil". çok doğru bir söz bu, neticede bir judocu bir güreşçiye yenilirse bu judonun etkisiz olduğunu göstermez. kaldı ki her sporun kendince hedefleri vardır. nasıl ki boksta amaç rakibi KO etmek ise güreşte de rakibi tuş etmektir esas olan. yani biri için doğru olan diğeri için kesin yanlış olabilir.

işe teorik olarak bakarsak, ki bu başlığın pratikte uygulaması çok kolay değil, en etkili spor en kapsamlı olan spor olacaktır. neticede sadece tekme atan birisi hem tekme hem yumruk kullanabilen birisine göre daha yetersiz kalacaktır. aynı şekilde tutma-kavrama yeteneğinizin de olması gereklidir çünkü rakibiniz size çok yaklaşırsa yumruk atacak mesafeyi bulamayabilirsiniz. tabi burada şuna da dikkat etmekte fayda var, ring sporlarını sokakta kullanmak ne derece mantıklı olacaktır bu tartışılır. sokak kavgasında kimse kurallara göre hareket etmiyor malum. karşınızdaki insan eğer ki size bira şişesi ile saldırıyorsa o esnada boks ile capoeria aynı kefeye girecektir. bu noktada savunma sanatları daha faydalı olacaktır. rakibinizin gücünü yönlendireceğiniz aikido vb sporlar iş yapacaktır.

Bir Jeet Kune Do savunma sanatı ustasının yumruğuyla boksörün yumruğu tabikide karşılaştırılamaz.Ayrıca Bruce lee sadece bir dövüş sporuyla ilgilenmedi.Kung Fu, (Wing Chun) Karate, Boks, Tayland boksu, Jujutsu, Kick Boks, Aikido, Judo, Eskrim, Güreş ve Tekvando'dur.Bu kadar tecrübeli birisiyle boksör karşılatırılamaz.Bruce lee zaten bir savunma sanatı sistemi geliştirmiştir yazının başındada söylediğim gibi jeet kune do ustasıdır.Nasıl bir Bruce lee boksörle karşılaştırılabilir.Neyse lafı uzatmaya gerek yok ömrünü dövüşmeye adamış bir kişiyle boksörleri tabiki karıştırmam.Boksa son derece saygım var ama şunu diyebilirim Bruce lee bokstan daha iyidir :) Ben sadece boksörlerin daha nizami ve diğer dövüş sporlarına nazaran daha güçlü yumruk attıklarını söylemek istemiştim.thums:

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 04:29 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 04:27 ----------

Boksörler sadece yumruklarını kullanmak zorunda oldukları için yumruklarını geliştirebildikleri en iyi şekilde geliştirmeye çalışırlar bilmem anlatabildimmi.Boksör yumruk atmanın uzmanıdır yani.
biri bruce lee

ye karete ve aikido mu yapıyor dedi ve hatta jujutsu :D lol

bruce lee , tayland boksu da mı çalışmış ?!...)))))

yahu, artık iyice kantarın topu kaçmış...

ama, doğru zaten " dünyanın en büyük dövüşcüsü " değil miydi?!...)))))

Back
Yukarı