ev için ideal bar uzunluğu ne olmalı?

kalim

Üye
arkadaşlar ben eve bir tane uzun bar alıcam ama 120cm lik mi alsam, 160 cmlik mi alsam, yoksa 183cmlik mi alsam karar veremedim.. bunların en ideali hangisidir?

bir de ben spor salonunda barbell curl ü 120 ile yapıyordum hep, daha uzun bir barla yapmanın bir farkı var mıdır?

160 cm iyidir.Bence istedğiğin hareketleri yapabilirsin ve sanırsam zararınıda görmezsin.Salonlarda da 160 cm ile çalışılıyor diyebiliyorum genelde .

bende 1.20 lik var her sekilde kullabiliyorum yetiyorda

bende 1,83 lük var odaya sığdıramıyorum. boş bir oda gerekli bunu unutma ciddi biçimde uzun. ama benchde daha çok hoşuma gidiyor ve zorlyor

Merhaba arkadaşlar

Elimde 120 cm bar var ama plaka taktığım diş açılmış kısmı yetersiz geldiğinden daha uzun bar almayı düşünüyorum. 160 ve 186 cm lik iki bar arasında kararsız kaldım. Bu ikisinin arasındaki boy farkı dişli kısımdan mı fark ediyor yoksa dişsiz kısmından mı? Siz hangisini tavsiye edersiniz evde kullanmaya? 2 TL fiyat farkı var bu ikisinin arasında.

Kusura bakmayın konuyu hortlatıyorum ama benimde benzer bir sorum cevaplarsanız sevinirim 175cm bar ile efektif bir şekilde barbell curl yapılır mı, Bir zararı olur mu, Biceps çalışılır mı?

uzun bar ivmeyi kaybettirir ağır girerken sağ sola sendelemesi daha kolay olur kısa barda kurtarma payı olmaz ağırlık direk bileklere biner benim tercihim kısa bar olur.

Back
Yukarı