Evde dumbell ile çalışma programı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan FleXoR
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Teşekkür ederim birde Flexor hocam göğüs ile kol arasında 20dk dinlenin demiş, fazla gibi geldi bana.

Birde dün adam akıllı ilk antrenmanımı yaptım, bugün kollarım ve omuz ile göğüsümü bağlayan bölgedeki kaslarım ağrıyor(çok değil), bunu neye bağlayabilirim.Yani daha fazla yüklenmem mi gerekir, daha çok mu yormalıyım yoksa böyle devam mı?

Aynen devam et ılk 2 hafta fılan o agrılar devam eder sıkı calısıyorsan..Daha sonraları azalır..Suan tahmınım su bıle ıcerken rahatsızlık verıyordur..:)

Herkesın basına gelen seyler hep dedıgım gıbı daha sonralarıda nıye agrı olmuyor dıye yakındıgın zamanlar olucak..:)

Aynen devam et ılk 2 hafta fılan o agrılar devam eder sıkı calısıyorsan..Daha sonraları azalır..Suan tahmınım su bıle ıcerken rahatsızlık verıyordur..:)

Herkesın basına gelen seyler hep dedıgım gıbı daha sonralarıda nıye agrı olmuyor dıye yakındıgın zamanlar olucak..:)

Peki, kilo ile ilgili bir sorun yaşar mıyım, 16 yaşındayım, 60 kilo ve 1,84 boyundayım. 2 gündür yedikleriminin protein oranına dikkat ediyorum, kepek ekmek yemeye başladım. Sizce böyle devam mı etmeliyim, yoksa biraz kilo mu almam gerekir?

Edit: Birde şunu sorucam, evde sırt programı yapamıyorum, evde yapılabileceğim tek haraket
ONE-ARM DUMBBELL ROWS. Sadece bu hareketi yapacağım için set ve tekrar sayısını artırmalımıyım?
ROW-EK.gif

Son düzenleme:
Peki, kilo ile ilgili bir sorun yaşar mıyım, 16 yaşındayım, 60 kilo ve 1,84 boyundayım. 2 gündür yedikleriminin protein oranına dikkat ediyorum, kepek ekmek yemeye başladım. Sizce böyle devam mı etmeliyim, yoksa biraz kilo mu almam gerekir?

Edit: Birde şunu sorucam, evde sırt programı yapamıyorum, evde yapılabileceğim tek haraket
ONE-ARM DUMBBELL ROWS. Sadece bu hareketi yapacağım için set ve tekrar sayısını artırmalımıyım?
ROW-EK.gif

Kanat ıcın 20 lıraya fılan kapı barfıkslerı var..Temın edebılırsen barfıks en ıyı kanat hareketın olacaktır zaten..

Nightm4r3 felexor hoca sana etme demiyo nası oluyoda boyunla kilon bu kadar orantısız olurken sen beslenmene dikkat ettiğini söyliyosun diyor doğruda söyliyor eğer gerçekten beslenmene dikkat etseydın kilon bu kadar az olmazdı.

FLeXoR hocam çok soru soruyorum farkındayım ama biraz aptalca bi sorum olacak yine. setler 3*8 , 4*8 derken yani 4 defa 8'er kezmi yapılacak?
elimdeki dambıllarım 4'er kiloluk ayarlanamayanlardan :confused: bu kilo başlangıç için ve bu setler için yeterlimi ? cevaplarınızı bekliyorum.

dumbell almak istiyorsanız internetten arayın diğer spor eşyası satan yerler çok pahalıya satıyor ben 3 kiloluk ağırlığı spor eşyası satan yerde 5 liraya internette 1 liraya gördüm en iyisi internetten araştırmak:)

184 boyunda ve 60 kg sin yediklerine dikkat ediyorsun ?

Benim bir sorum olacak. 19 yaşındayım, boyum 1.79 kilom 62.
1.5 sene önce 5 aylık bir dönem fitness a gitmiş çok da yararını görmüştüm o zamanlar 72 kiloydum ancak bazı sağlık sorunları sebebiyle 56 ya düştüm,şimdi 62 ye çıktıktan sonra 1 ay hergün dumbell la ve şınav çekerek vücudumu ısındırdım,aynı zamanda gayet sağlam bir şekilde beslenip kilo almaya çalışıyorum,72 kiloya tekrar çıkana kadar durmucam. 1 hafta önce de bir çalışma istasyonu aldım(bilen varsa adler 9020), chest press,lat pulldown,butterfly, ve benzeri hareketler olan içinde.
forumu okudum ve herkes bir kas grubunu haftada 2 kere çalıştırmam gerektiğini söylemiş, benim sorum, ben evde çalıştığım için ne kadar okuduklarım ve eski 5 aylık tecrübemle hareketleri bilsem ve nasıl uygulanacağını bilsemde, gene de çok ağır çalışamıyorum kısıtlı olanaklardan, yine de haftada 2 günle devam mı etmeliyim yoksa 3 e çıkartabilir miyim? çok sıkı çalışamadığım için overtraining durumu hiç olmuyor ve ertesi gün tekrardan aynı programı yapabilecek kadar zinde hissediyorum kendimi.
1 gün göğüs-biceps , 2. gün omuz triceps ve sırt olarak çalışıyorum, bacak çalışma imkanım yok malesef. tek kafama takılan bu haftada 2 gün mü fazlası mı durumu, 1 hafta geçti sadece şuan ve
göğüs-biceps
dinlenme
omuz/triceps/sırt
dinlenme
göğüs/biceps
dinlenme
omuz/triceps/sırt

şeklinde çalıştım.

göğüs hareketlerinde hiç incline verilmemiş gereksiz görüldüğü için mi yoksa aynı hareketleri incline sehpada yapmak ağır olur diyemi?

olabilir ama bende ab rocket var hani şu mekik aletinden onun sırt kısmına yaslanıp belli bi açıya getirip arkasınıda yatağa koltuğa vs. dayayınce incline gibi oluyo yapmamızda bi sakınca yoksa yaparım (zaten yapıyom :)) ondan sormuştum eğimli sehpa şekillendirmede işe yarıyo diye biliyorum ama yapmamızda bi sakınca yoktur heralde.bide duruş açısının önemi var mı kaç derece açıyla olmalı eğimi?

Sırt ve bacak hareketleri evde kısıtlı olduğu için eklemedim eğer sırt çalışmak istiyorsanız evin köşesine yada iki yatay stun arasına bir demir yaparsanız işinizi çözmüş olur

FlesXoR VE DİER DOSTLAR BB SPORU KISIRLIGA YOL ACAR MI _ ?14 YASINAYM 1.83DE BOYUM VAR

Hocam Kolu haftada 2 defa Çalıştırmanın bir zarar varmı ?
Salı ve c.tesi günleri kol çalıştırmak İstiyorum.Zararı Olurmu ?

Arkadaşlar bodye 1 ay oldu başlayalı fakat kol kısmı hiç hacim yapmadı kollarım güçlenmesine rağmen hala inceler ne yapmam gerekiyor .....yaşım 16..kg 65 ..176 cm yim lütfen yardım

Back
Yukarı