Arkadaşlar bu konu hakkında bilgisi olan yok mu? Eğer aradaki 20 dk' yı yaparsak ne değişir yapmazsak ne değişir vs... 20 dk içinde ilk çalıştığımız bölge için soğuma hareketleri(esnetme) yeni başlayacağımız bölge içinde ısınma hareketleri mi yapmalıyız bu süre içinde?
Cevap için ayrıca teşekkür ederim ancak benim merak ettiğim zihinsel açıdan değil daha çok bedensel açıdan ne gibi yarar sağladığı. Ben flexor hocanın başka bir programda yine en az 15 dk dinlenilmesi gerektiğini belirttiğini okumuştum, yani bu noktada merak ettiğim bu sürenin bilimsel açıklaması ve bedensel yönü.Bilgileriniz için şimdiden teşekkürler...20 degılde yınede bır 5-10 dakıka dınlen en azından..O sırada zıhnını topla, konsantre ol, kendını dıger hareketlere ve agırlıklara alıstır zıhınsel yonden..
Cevap için ayrıca teşekkür ederim ancak benim merak ettiğim zihinsel açıdan değil daha çok bedensel açıdan ne gibi yarar sağladığı. Ben flexor hocanın başka bir programda yine en az 15 dk dinlenilmesi gerektiğini belirttiğini okumuştum, yani bu noktada merak ettiğim bu sürenin bilimsel açıklaması ve bedensel yönü.Bilgileriniz için şimdiden teşekkürler...
Setleri Yeni başlayacaksanız bir ay boyunca 3 x8 2. 4x8 3 aydan sonra 12-10-8-6 şeklinde yapabilirsiniz
https://www.bodyforumtr.com/vbforum/evde_dumbell_ile_al_ma-t8554.html
sabırlı olunuz ve forum kurallarını okuyunuzYardım edecek yok mu?
sabırlı olunuz ve forum kurallarını okuyunuz
Arkadaşlar 5 gün önce soru sormuştum sorunuma yardım ederseniz sevinirim...
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Arkadaşlar merhaba.Benim size sormak istediğim bir soru var yardım ederseniz sevinirim...
Benim elimde 15kg ayarlanabilir dumbell var.(4 adet=1.25 kg, 4 adet=2.5 kg)Şimdi ben 2 ay boyunca evde kendim bir kaç farklı siteden bulduğum (daha bu siteyi bulmadan) bilgilerle bir program oluşturup normal 5kg dumbellarla çalıştım.Sonra bıraktım.Asıl soruma gelince ben Ramazan ayından sonra tekrardan çalışmak istiyorum.
1-Bunun için bu hareketler bana uygunmudur?
2-Bu hareketlere önce hafif kiloylamı başlamam lazım yani bir dumdellda 1.25+1.25=2.5 kg olarak mı yoksa 5kg dan fazla bir kg ile mi başlamam lazım?
Aslında bu siteyi araştırdım bir kaç bilgi buldum ancak yinede pek tatmin olamadım.Yanlış hareket yapıp vücudumu sakatlamak ve kas kütlesi kaybetmek istemediğimden aklıma takılanları buraya sordum.Eğer yanlış yere açtıysam Özür dilerim.Yardım ederseniz sevinirim.Şimdiden teşekkür ederim.
1- 3.8 = 3 set 8 tekrar demektir,
2- "bu hareketler bana uygun mu?" demisin ama hangi hareketler oldugunu belirtmemisin! (diger sitelerden topladiklarin mi?,bodyforumtr'deki evde calisma programi mi?)
3- kullanacagin agirliklari kendin anlayabilirsin,16 yasinda olman nedeniyle kendini fazla zorlamayacak agirliklar girmen tavsiyedir,aksi taktirde gelisimini olumsuz etkileyebilirsin,
4- "takan yok" demen cok yanlis,insanlar sizinle ilgilenmedikleri icin degil,ayni seyleri yazmaktan sikildiklari icin cevap yazmamis olabilirler ve herhangi bir zorunluluklarida yok cevap yazmak icin!..
1- 3.8 = 3 set 8 tekrar demektir,
2- "bu hareketler bana uygun mu?" demisin ama hangi hareketler oldugunu belirtmemisin! (diger sitelerden topladiklarin mi?,bodyforumtr'deki evde calisma programi mi?)
3- kullanacagin agirliklari kendin anlayabilirsin,16 yasinda olman nedeniyle kendini fazla zorlamayacak agirliklar girmen tavsiyedir,aksi taktirde gelisimini olumsuz etkileyebilirsin,
4- "takan yok" demen cok yanlis,insanlar sizinle ilgilenmedikleri icin degil,ayni seyleri yazmaktan sikildiklari icin cevap yazmamis olabilirler ve herhangi bir zorunluluklarida yok cevap yazmak icin!..
bu sorunun cevabını bende öğrenmek istiyodum1- 3.8 = 3 set 8 tekrar demektir,
yeni bir sorum var yardımcı olursanız sevinirim
Setler arası dinlenme süreri ne kadar olmalıdır?
Setler arasi 30 sn kadar dinlenmeniz, gerekli olan enerjiyi tekrar kazanmak icin yeterlidir...bu sorunun cevabını bende öğrenmek istiyodum![]()
Setler arasi 30 sn kadar dinlenmeniz, gerekli olan enerjiyi tekrar kazanmak icin yeterlidir...