Evde dumbell ile çalışma programı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan FleXoR
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Arkadaşlar bu konu hakkında bilgisi olan yok mu? Eğer aradaki 20 dk' yı yaparsak ne değişir yapmazsak ne değişir vs... 20 dk içinde ilk çalıştığımız bölge için soğuma hareketleri(esnetme) yeni başlayacağımız bölge içinde ısınma hareketleri mi yapmalıyız bu süre içinde?

Arkadaşlar bu konu hakkında bilgisi olan yok mu? Eğer aradaki 20 dk' yı yaparsak ne değişir yapmazsak ne değişir vs... 20 dk içinde ilk çalıştığımız bölge için soğuma hareketleri(esnetme) yeni başlayacağımız bölge içinde ısınma hareketleri mi yapmalıyız bu süre içinde?

20 degılde yınede bır 5-10 dakıka dınlen en azından..O sırada zıhnını topla, konsantre ol, kendını dıger hareketlere ve agırlıklara alıstır zıhınsel yonden..

20 degılde yınede bır 5-10 dakıka dınlen en azından..O sırada zıhnını topla, konsantre ol, kendını dıger hareketlere ve agırlıklara alıstır zıhınsel yonden..
Cevap için ayrıca teşekkür ederim ancak benim merak ettiğim zihinsel açıdan değil daha çok bedensel açıdan ne gibi yarar sağladığı. Ben flexor hocanın başka bir programda yine en az 15 dk dinlenilmesi gerektiğini belirttiğini okumuştum, yani bu noktada merak ettiğim bu sürenin bilimsel açıklaması ve bedensel yönü.Bilgileriniz için şimdiden teşekkürler...

aynı bolge hareketleri arasında ne kadar beklemeliyiz. Ben dumbell bench press ten sonra 2 dakika bekleyip incline dumbell bench presse geciyorum, sanki ilnclineı yaparken ilk hareketin setlerine devam ediyormusum gibi geliyor, zorlanıyorum, kasları yorgun hissediyorum. Max kiloyla çalışıyorum

Arkadaşlar merhaba.Benim size sormak istediğim bir soru var yardım ederseniz sevinirim...
Benim elimde 15kg ayarlanabilir dumbell var.(4 adet=1.25 kg, 4 adet=2.5 kg)Şimdi ben 2 ay boyunca evde kendim bir kaç farklı siteden bulduğum (daha bu siteyi bulmadan) bilgilerle bir program oluşturup normal 5kg dumbellarla çalıştım.Sonra bıraktım.Asıl soruma gelince ben Ramazan ayından sonra tekrardan çalışmak istiyorum.
1-Bunun için bu hareketler bana uygunmudur?
2-Bu hareketlere önce hafif kiloylamı başlamam lazım yani bir dumdellda 1.25+1.25=2.5 kg olarak mı yoksa 5kg dan fazla bir kg ile mi başlamam lazım?

Aslında bu siteyi araştırdım bir kaç bilgi buldum ancak yinede pek tatmin olamadım.Yanlış hareket yapıp vücudumu sakatlamak ve kas kütlesi kaybetmek istemediğimden aklıma takılanları buraya sordum.Eğer yanlış yere açtıysam Özür dilerim.Yardım ederseniz sevinirim.Şimdiden teşekkür ederim.

Cevap için ayrıca teşekkür ederim ancak benim merak ettiğim zihinsel açıdan değil daha çok bedensel açıdan ne gibi yarar sağladığı. Ben flexor hocanın başka bir programda yine en az 15 dk dinlenilmesi gerektiğini belirttiğini okumuştum, yani bu noktada merak ettiğim bu sürenin bilimsel açıklaması ve bedensel yönü.Bilgileriniz için şimdiden teşekkürler...

Bilimsel acıklaması su:
Bir bolgeye kan pompalıyorsun fazlaca..Ve daha sonra hemen 1 dk ıcerısınde baska bolgeye baslarsan kan ılk bolgeden hemen bosalıp dıger bolgeye hucum etmez..Buda performansta kayıp yaratır, ıkıncı olarak calıstıgın bolgeye max kan gıtmedıgınden kandakı besınlerden daha kısıtlı olarak yararlanır dıger bolgeye nıspeten..

sabırlı olunuz ve forum kurallarını okuyunuz

Flood yaptığımın farkındayım, özür dilerim. 3x8 şu mu yani?

1.çalışma 8tekrar dinlenme 8tekrar dinlenme 8tekrar

yoksa şöyle mi?

1. çalışma 8 tekrar
2. çalışma 8 tekrar
3. çalışma 8 tekrar
1. çalışma 8 tekrar
2. çalışma 8 tekrar
3. çalışma 8 tekrar

Edit: 16 yaşındayım, sistemli olarak çalışmıyordum, yakın zamanda spor salonuna gitmeyi düşünüyorum. Vücut Geliştirme'de Strechting yapmanın, dengeli beslenmenin, çok fazla yüklenmemenin gerektiğini bu forumda öğrendim.

Mod arkadaşlar veya tecrübeli arkadaşlar elimde 2 adet 3kg. dumbell var bana bir program yazabilir misiniz?(Evde çalışanlar için olan konuyu gördüm ama oradaki hareketlerin hepsini mi yapacağım, birde yaşıma göre uygun mu bilmiyorum.)

Son düzenleme:
Arkadaşlar 5 gün önce soru sormuştum sorunuma yardım ederseniz sevinirim...
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Arkadaşlar merhaba.Benim size sormak istediğim bir soru var yardım ederseniz sevinirim...
Benim elimde 15kg ayarlanabilir dumbell var.(4 adet=1.25 kg, 4 adet=2.5 kg)Şimdi ben 2 ay boyunca evde kendim bir kaç farklı siteden bulduğum (daha bu siteyi bulmadan) bilgilerle bir program oluşturup normal 5kg dumbellarla çalıştım.Sonra bıraktım.Asıl soruma gelince ben Ramazan ayından sonra tekrardan çalışmak istiyorum.
2-Bu hareketlere önce hafif kiloylamı başlamam lazım yani bir dumdellda 1.25+1.25=2.5 kg olarak mı yoksa 5kg dan fazla bir kg ile mi başlamam lazım?

Aslında bu siteyi araştırdım bir kaç bilgi buldum ancak yinede pek tatmin olamadım.Yanlış hareket yapıp vücudumu sakatlamak ve kas kütlesi kaybetmek istemediğimden aklıma takılanları buraya sordum.Eğer yanlış yere açtıysam Özür dilerim.Yardım ederseniz sevinirim.Şimdiden teşekkür ederim.

Arkadaşlar 5 gün önce soru sormuştum sorunuma yardım ederseniz sevinirim...
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Kimse ilgilenmiyor ki, bende soru sordum bakan pardon takan yok:D

1- 3.8 = 3 set 8 tekrar demektir,
2- "bu hareketler bana uygun mu?" demisin ama hangi hareketler oldugunu belirtmemisin! (diger sitelerden topladiklarin mi?,bodyforumtr'deki evde calisma programi mi?)
3- kullanacagin agirliklari kendin anlayabilirsin,16 yasinda olman nedeniyle kendini fazla zorlamayacak agirliklar girmen tavsiyedir,aksi taktirde gelisimini olumsuz etkileyebilirsin,
4- "takan yok" demen cok yanlis,insanlar sizinle ilgilenmedikleri icin degil,ayni seyleri yazmaktan sikildiklari icin cevap yazmamis olabilirler ve herhangi bir zorunluluklarida yok cevap yazmak icin!..

2- "bu hareketler bana uygun mu?" demisin ama hangi hareketler oldugunu belirtmemisin! (diger sitelerden topladiklarin mi?,bodyforumtr'deki evde calisma programi mi?)
3- kullanacagin agirliklari kendin anlayabilirsin,16 yasinda olman nedeniyle kendini fazla zorlamayacak agirliklar girmen tavsiyedir,aksi taktirde gelisimini olumsuz etkileyebilirsin,
4- "takan yok" demen cok yanlis,insanlar sizinle ilgilenmedikleri icin degil,ayni seyleri yazmaktan sikildiklari icin cevap yazmamis olabilirler ve herhangi bir zorunluluklarida yok cevap yazmak icin!..

Böyle konuşmak benimde hoşuma gitmiyor, 2gündür yanıt yazılmayınca biraz kızdım, hakılısınız benim gibi bir çok acemi var, herkese laf anlatmak sizin göreviniz değil, forum bilgi alışverişi için sabitlenmiş konularda kendime bir program buldum. Ama yeni bir sorum var yardımcı olursanız sevinirim

Setler arası dinlenme süreri ne kadar olmalıdır?

Cevap için teşekkürler.
2-Şu anda bulunduğumuz başlıkta FleXoR hocamızın vermiş olduğu hareketlerden bahsediyorum.Kusura bakmayın bu sitedeki hareketler demeyi unutmuşum:(
3-O zaman ben önce hafif kiloyla başlıyıp sonra artırıyım.Zaten bu sitedeki bazı hareketleri önceden 5kg ile az-çok çalışmıştım...Ancak uzun ara verdiğim için az kg ile başlıyıp çalıştıkça yükseltiyim...
4- Aslında doğru söylüyorsun....Bizim gibi acemilere bir konuyu anlatmak helede sürekli aynı şeyleri cevaplamak insanı bayıyor:D

bu sorunun cevabını bende öğrenmek istiyodum :)

Teşekkür ederim birde Flexor hocam göğüs ile kol arasında 20dk dinlenin demiş, fazla gibi geldi bana.

Birde dün adam akıllı ilk antrenmanımı yaptım, bugün kollarım ve omuz ile göğüsümü bağlayan bölgedeki kaslarım ağrıyor(çok değil), bunu neye bağlayabilirim.Yani daha fazla yüklenmem mi gerekir, daha çok mu yormalıyım yoksa böyle devam mı?

Back
Yukarı