FleXoR
Özel Üye
Evde antremanlardan sonra toz içilebilir mi?
https://www.bodyforumtr.com/vbforum/yeni-ba-layanlarda-supplement-kullan-t8691.html
Evde antremanlardan sonra toz içilebilir mi?
Flexor öncelikle hazırladığın çalışmalar için teşekkür ediyorum, hepsini tek tek inceledim gerçekten çok güzel anlatmışsın. Benim bir kaç sorum olacak;
-İlk olarak tarihlere baktım biraz eski konular acaba değiştirdiğin vazgeçtiğin bir şey oldu mu onu merak ettim,
-Bu antrenmanlar yeterli mi yoksa yanında şınav, mekik, barfiks gibi hareketleri de uygulamalı mıyız? Sadece bu 4 günlük programı uygulayarak vücudumu ortalama bir şekle sokabilir miyim? (çok fazla geliştirmeyi düşünmüyorum, biraz sağlık biraz fit bir vücut için)
-Aynı zamanda koşu bandında çalışıyorum hali hazırda, acaba bu senin verdiğin programı etkiler mi bu konuda "madem koşu da yapıyorsun o zaman şuna dikkat et" gibilerinden bir tavsiyen var mı?
- Şöyle de bir mekik sehpahası almıştım; http://www.hepsiburada.com/ProductDetails.aspx?categoryid=355453&productid=spordelta125 bunu verdiğin programa nasıl dahil edebilirim? Çünkü yanlış anlamadıysam verdiğin şu 4 günlük programda karın kasları dahil değil herhalde?
-------------------
Pazartesi 1.Gün Göğüs-kol
Salı 2.Gün Omuz - Arka kol
Çarşamba Off
Perşembe 3.Gün Sırt
Cuma 4. Gün Bacak
-------------------
-Son olarak bunları birer gün arayla yapsam yani pazartesi göğüs-kol salı ara çarşamba omuz-arka kol şeklinde gibi, bir şey farkeder mi? Ağırlık çalıştıktan sonra bir gün aralık bırakın diyorlar da o kafamı karıştırdı biraz.
Teşekkürler tekrardan.
Edit: Bu arada 21 yaşında olduğumu da belirteyim.
Flexor hocam öncelikle size ve tüm bodyforumtr
2. sorum da doğal beslendiğim için göbekte yağlanma problemim çıktı. amino asite başladım.-ucuz bi tane aldım pek etkili değil,whey katkılı da değil- protein tozu almak için de şu an durumum yok. neyse sonuç olarak çok yediğim ve pizza manyağı olduğum için göbek sıkıntı olmaya başladı. öğünleri düzene koyup arttırdım, karın programımı değiştirdim https://www.youtube.com/watch?v=cOf5MsV0Xz8 bu programı kullanmaya başladım dün.
açıkçası işe yaramaya başladı diyebilirim ama haftada en az bir kere olsun kardiyo yapmaya ihtiyacım var.
kardiyo olarak 45 dakika ağır tempo koşmamı mı yoksa 8 kere 100mt depar atıp aralarda da streching yapmamı mı tavsiye edersiniz?
ikincisini yapmak daha mantıklı geliyor bana. sizin görüşünüzü bekliyorum.
Hocam bunun için bir formül var, kalp atım hızını 200 - (yaşın) x 0,65 ila 200 - (yaşın) x 0,80 arasında tutmaya çalışman lazım, bu aralıkta vücut yağ yakar. Bu da genelde hafif hızda koşmayla sağlanır.
İkinci yazdığın ise HIIT denilen bir teknik. O da işe yarıyor yağ yakmada ancak ilki kadar değil. Fakat ilkinin de şöyle bir sakıncası var, uzun süre (yani aylarca hatta yıllarca) sürekli ilkini yaparsan kalbe zararlı oluyor, çünkü kalp kendini küçültüyor, detaylı açıklaması forumda var , ingilizcen varsa google'da da "long cardio is a killer" diye aratıp okuyabilirsin.
Benim tavsiyemi sorarsan ilk başlarda yağ yakmak için uzun düşük tempolu cardio ile başlamak lazım, göbeği eritmenin en iyi yolu budur, tüm off günlerinde yap bence. Daha sonra vücudunda yağ oranı iyice azalınca ve vücudun iyice fit bir hale gelince HIIT yapmaya başla. Ben baya araştırdım en iyi yöntem bu görünüyor.
-Bu antrenmanlar yeterli mi yoksa yanında şınav, mekik, barfiks gibi hareketleri de uygulamalı mıyız? Sadece bu 4 günlük programı uygulayarak vücudumu ortalama bir şekle sokabilir miyim? (çok fazla geliştirmeyi düşünmüyorum, biraz sağlık biraz fit bir vücut için)
- Şöyle de bir mekik sehpahası almıştım; http://www.hepsiburada.com/ProductDetails.aspx?categoryid=355453&productid=spordelta125 bunu verdiğin programa nasıl dahil edebilirim? Çünkü yanlış anlamadıysam verdiğin şu 4 günlük programda karın kasları dahil değil herhalde?
-------------------
Pazartesi 1.Gün Göğüs-kol
Salı 2.Gün Omuz - Arka kol
Çarşamba Off
Perşembe 3.Gün Sırt
Cuma 4. Gün Bacak
-------------------
-Son olarak bunları birer gün arayla yapsam yani pazartesi göğüs-kol salı ara çarşamba omuz-arka kol şeklinde gibi, bir şey farkeder mi? Ağırlık çalıştıktan sonra bir gün aralık bırakın diyorlar da o kafamı karıştırdı biraz.
Teşekkürler tekrardan.
Edit: Bu arada 21 yaşında olduğumu da belirteyim.
Dambılarle Dumbbell Bench Press yapamayizki ?
Barlamı dumbell press yapacağız ?
ben de forumda okudum ama HIIT her koşulda düşük yoğunluklu çalışmadan daha etkili diye yazıyordu hep makalelerde.
Çünkü kardiyo yapıldıktan sonra bile yağ yakımını sağlıyor diyordu.
Ben de fırsat bulursam ona başlamayı düşünüyorum.
neden düşük yoğunluklu çalışma daha iyi sence?
güzel espiri taktiretim hyper_hyper_Plakaların delıklerden dırek parmak gecırıp oyle tutacagız herhalde..![]()