Evde dumbell ile çalışma programı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan FleXoR
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Ustalar bendeki dumbell ların ağırlıkları 2.3 kg buyüzden 50-100 tekrar ve yapabildiğim kadar set yapıyorum si<ce doğrumu yaptığım yardımlarınızı bekliyorum şimdiden iginizden dolayı teşekkür ediyorum

İlk mesajım ama saçma bişiler yazmıyacağım. Ben Göğüs kol ve sırt güçlendirme yayı aldım ve bunu bu programa eklmek isterim nasıl olucak bide bu yay için resimli anlatım bulursanız cok memnun olurum.Eklemek isterim, bu programa bügün başladım ve yaşım 16.5 kilom 65 civarında şimdiden teşşekürler.

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 03:15 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 02:12 ----------

ya flod yapmak istemem de sırt için boru yapamadım daha farklı bir çözüm önerisi var mıdır ?

Son düzenleme:
İlk mesajım ama saçma bişiler yazmıyacağım. Ben Göğüs kol ve sırt güçlendirme yayı aldım ve bunu bu programa eklmek isterim nasıl olucak bide bu yay için resimli anlatım bulursanız cok memnun olurum.Eklemek isterim, bu programa bügün başladım ve yaşım 16.5 kilom 65 civarında şimdiden teşşekürler.

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 03:15 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 02:12 ----------

ya flod yapmak istemem de sırt için boru yapamadım daha farklı bir çözüm önerisi var mıdır ?

Aynı yaydan bende de var. 17'ye girmeme 3ay kaldı. 60-65 kilo civarındayım, boyum 1.90. Merak ettimde boyun kaç, bütün özelliklerimiz aynı ? :D

Yayı 1.gün göğüs programında ve dinlenme gününde kullanıyorum ben, faydası kesinlikle var. Programı ben önceden bir ay kadar uygulamıştım. Sınavlar falan derken devam ettiremedim. Sabır sporu olduğunu da kesinlikle unutma derim. Forum çok faydalı zaten bu aşama için gerekli bilgiyi yarım saat araştırarak hiç mesaj atmadan da bulabilirsin.

-------------------------------------------------------------------------

Bende bir soru sormak istiyorum 3kg. dumbell kullanıyordum. Ve bazı hareketler zorluyor, bazılarıysa zorlamıyordu. Ağırlık mı artırmalıyım set mi? (3*8)

Arkadaşlar yeni döküm plaka 20kg lik dumbbell aldım özellikleri nasıl sizce

beyler ben 20 kg lik döküm plaka dumbbell aldım fakat özellikleri böyle

· 2 Kg. x 4 adet döküm plaka - flanş,

· 1 Kg. x 8 adet döküm plaka - flanş,
<LI style="COLOR: rgb(255,0,0)">· 0.5 Kg. x 2 adet döküm plaka - flanş,
2 adet krom kısa bar, özel kromaj kaplama, 36 cm uzunluğunda & 2,54 cm çapında, içi dolu bar,
4 adet kromajlı yıldız vida ( sıkıştırma vidası ),

Sizce nasıl ve plakaları nasıl yerleştiricem dumbbella 14 tane plaka var nasıl eşitleyeceğim
Örneğin sağ dumbbell a 4kg+4kg+0.5kg sol dumbbell 4kg+4kg+0.5kg diyebilirim fakat 0.5 leri nasıl düzenliycem

şimdi bu hareketleri yaparken her gun mu yapılcak zaten agır egzersızler degılde ben bu hareketlere kardıo felanda ekler yaparım 10 kıloluk dumbell var bende bıldıgım bı kac hareket var kendım yapmaya calısıyorum her gun mu yapayım bu egzersızlerı gun asırımı yapayım ????

Arkadaşlar ben forum da ağrıyan kas gelişir diye bir yazı okumuştum benim göğüsler ve kol hiç ağrımıyor ağırlıklarda epey ağır olduğu halde :S neden bileniniz var mı ?

merhabalar bu soruyu daha önce de sordum bir arkadaşa özelden sağolsun cevapta verdi floxer hocayada yazdım aynı şekilde özelden ama cevap gelmedi sanırım şu sıralar işleri var yada mesaj kutusu yüzlerce mesaj kaynıyor o yüzden göremedi :) benim sormak istediğim bu dambılla çalışma programını ben haftada 2 gün değilde bir gün ara ile dört gün yapıyorum ve 20 dk arada vucut soğmasın diye karın egsersizleri yapıyorum (üst karın mekik, alt karın hareketi, çapraz mekik) benim sormak istediğim bunlar cardio hareketlerine girmez mi ? bir üyeye bunun yıkım olacağını yazmışsınız yada ben öyle algıladım özetle bu 20 dk arada karın hareketlerini ve dambıl programını haftada 4 gün çalışmam sorun olur mu ?

arkadaşlar ben de hocamızın verdiği programa yaklaşık 3 haftadır dahil oldum.
daha önceden ciddi olmayan bi programla çalıştığımı farkettirdi.

benim söylemek istediğim NACİZANE bir deneyim;

hareketleri yaparken çalıştırdığınız kasa odaklanmak, nefes verirken kası salmamak, özellikle hareket el verdiğince vücudun konumunu dik tutabilmek ki denge vücudun çalışmayan yerlerini çalıştırmak için en önemli silah... bu işi gerçekten sevenlerin göreceği büyüklükte bir fark yaratıyor.

ben body yapmıyormuşum dedirtecek kadar.

bir örnek;

dumbbell pullover hareketinde göğsü daha öne çıkartıp omuzlar daha arkaya alarak beli daha dik tutup kolları tam kitleyerek tam bir kriko gibi arkaya doğru açılırken sadece göğüs kaslarını ittiğinizi hissetmek insana doğru noktada olduğunu hissettiriyor.

halk arasında sanılanın aksine çok derin ve zevkli bir spor.

kasın yanması, bedenimdeki o rahatlama ve açılma insana hayat veriyo adeta.

tüm bilgiler için teşekkürler.

Son düzenleme:
Arkadaşlar ben forum da ağrıyan kas gelişir diye bir yazı okumuştum benim göğüsler ve kol hiç ağrımıyor ağırlıklarda epey ağır olduğu halde :S neden bileniniz var mı ?

tüm sorularının cevaplarını tek başlıkta almaya çalışıyorsun gözlemlediğim kadarı ile..
lütfen merak ettiklerin için off-topic yapma ve forumda arama yap!

Selam, öncelikle fleXor arkadaşımıza boyle cok aranan bir konuda bilgi verdigi için cok teşekkür ediyorum.Bir sorum olucak bu hareketlerin hepsini yani; Göğüs , Omuz , Kol , Arka Kol , Sırt , Karın , Bacak, bir günde çalıştırsak hergün 3x8 veya 2x8 bir zararı olur mu ?

arkadaşlar evde 2 adet dumble ile yapılacak hareketleri uyguluyorum fakat şoyle bişey yapıyorum mesela bi hareketi yapabildigim kadar yapıyorum ornegın 22 tane (agırlıklar 3kg yaş 15) sonra 2.settede 22 3.settede 22 yapmaya calısıyorum bu doğru mudur bide flexor hocam benım yaşımdakiler için omurgaya dik etki edicek hareketler zararlıdır demıstı bu programda oyle bi hareket var mıdır ? bu sorularımı cevaplayana minnettar olurum ck onemli benim için

Bende Flexor hocamızın evde dumbell ile çalışma programına yeni başladım. Benim size iki sorum olacak. Birincisi yağlı bir vücudum var. Özellikle göğüs gölgesinde. Benim amacım ise hem bu yağlanmayı azaltmak hem de fazla kilolarımdan kurtulmak. Şimdi ben programa başlamadan önce 10-15 dk olduğum yerde ip atlar gibi zıplıyorum. Sonra da programı uyguluyorum. Sizce ben bu şekilde hedefime ulaşabilir miyim? Veya bana önerebileceğiniz başka bir şey var mı? Mesela şu şekilde çalış şöyle yap falan gibi. Beslenme olarak fazla özen göstermiyorum sadece fazla yağlı yiyecekleri yemiyorum ve tabiki abur cuburları. İkinci sorum ise programın ilk iki gününü yaptım ve kaslarım oldukça ağrıyo. Sizce bu ağrıların geçmesini veya azalmasını bekliyim yoksa aynı şekilde programa devam mı ediyim?

düzenli çalışıyorum kollarım 2cm büyüdü fakat göğüslerde ne ağrı ne sızı var sanki çok kasılmıyo ne yapabilirim sizce 10kilo+bar ağırlığı ile çalışıyorum ?

Hocam kafam karıştı.. Set arası vermek kendimize mi bağlı yoksa önemli mi ?
Hareket değiştirirken ara vermelimiyiz? Ne kadar ara vermeliyiz?
(Örn;Neck Dumbell Press > Lateral )
Bir de 'Arnold Press' hareketinde, kaldırırken kollar dönüyo mu?.
Aradım ama bir türlü tam cevap alamadım..

3Kg Dumbell ile 3x25 Yapsam Zararı Olur mu? Veya 3Kg oldugu halde 3x8 ile 3x25 Aynı etkiyi mi gösterir? Şimdiden Teşekkürler...

haspi
Set arası 45 saniye dinlenmek kasları daha çok geliştiryor diye duydum.Çalışırken kan çalıştığımız bölgeye pompalandığından 45 saniye dinlenmek çalıştığımız bölgedeki laktik asiti(ağrıyı) azaltıyor. Vücudun mola ihtiyacından ziyade durum daha çok yapılan egzersiz sistemine görede değişir. Eğer bir sporcu idman seansında 20 set maksimum tekrar yapacaksa ve bu tekrar 6-8 gibi ağır geçecekse zaten 30 yada 40 saniye mola vermeniz doğru olmaz. Sporcu diyet yapıyorsa o zaman mümkün mertebe tekrar sayısı artırılmalı ve set arası molalar kısalmalıdır. Ortalama 25-30 saniye mola verilebilir. Normal bir vücutgeliştirmeci durumuna göre 1 dk mola vermelidir. Ronnie Coleman 2 dk mola verirdi fakat onun durumu farklıdır. Bizler için 45 saniye mola yeterlidir. Akciğer sorunu yada astım sorunu olanlar 2dk dan fazla mola verebilirler.
murderali
Daha önce ben 3 kg dumbell ile 50-100 tekrar yapıyordum kollarımı çok az denecek şekilde gelişme oldu sadece yağ yakmak ve sıkılaştırmak için az ağırlık çok tekrar yapılır diye düşünüyorum.

..( başka agırlık yok..:( 3 kg da etki edio kolum falan yağlıydı şimdi sıkı ama en fazla 3kg ile böyle oluyor :(

Back
Yukarı