L-carnitine, cla gibi yağ yakımı amaçlı ürünleri kardiyo yapmadığınız günler yani sadece standart ağırlık çalışması yapıldığında da antreman öncesi veya sonrası kullanıyor musunuz? Kullanılsa faydası olur mu? Bu arada tebrikler definasyonun çok güzel gidiyor göründüğü kadarıyla..
Selam;
Sevgili omrbrk,
Öncelikle teşekkürler.
Sualinizde yer alan kısımlara cevap vereyim. Daha sonrasında da bunu en iyi ve hızlı sonuçla nasıl geliştirilebileceğinize değineyim.
Sabah kalkar kalkmaz, Antrenman öncesi ve sonrası olmak üzere L-Carnitine kullandım. Antrenman yapmadığım günlerde ise, sadece sabahları kalkar kalkmaz kullandım. CLA ise, ister antrenman olsun ister olmasın, günün sabah, öğle, akşam periyotlarında 1 kapsül olmak koşuluyla aldım. Sadece bunlara ilaveten, gece yatmadan önce 3-4 tane de Omega 3-6-9 diye adlandırılan bir markanın ürünü var. Onu kullandım.
Standart ağırlık çalışmasını müteakiben, bu antrenmanı nasıl süslediğinizle alakalıdır.
KURAL 1:
İdmanları akşam üzeri 18:00'den sonra yapın. Size %3 daha fazla kas elde etmeniz yönünde yardım etmekle birlikte %9 daha fazla yağ kaybettirecektir.
KURAL 2:
Yüksek ağırlık, Kısa Dinlenme Periyotları seçiniz. 6-8 tekrar kaldırabileceğiniz bir ağırlık ile yapılan çalışmalar ile, 12 tekrar yapmaya izin veren bir ağırlıkla çalışan deneklerin, 6-8 tekrar çalışanlara nazaran daha az (%50) yağ yaktıkları ortaya çıkmış. 1 Dakikayı geçmeyecek dinlenmeler ile bu süreci daha verimli kılabilirsiniz.
KURAL 3:
Yağ yakmak için en iyi egzersiz türü olarak serbest ağırlıklarla yapılan çalışmalar sonucu ortaya çıkmış. Kısaca machine'de yapılan bir bench ile barbell'la yapılan bir bench arasında %50'ye varabilecek kadar fark ile yağ yakımı söz konusudur.
KURAL 4:
Ağırlık çalışmalarını müteakiben, kardiyo çalışması ise, bu sürece olumlu katkıları bilinen diğer bir prensiptir.
KURAL 5:
En iyi kardiyo çalışması olarak bir çok aletin kullanıldığı deneyde, koşu bandı açık ara öndedir.
KURAL 6:
En iyi yağ yakma tekniği kardiyoda HIIT'tir.
High intensity interval Cardio. Yüksek yoğunluklu aralıklı antrenman.
KURAL 7:
Metabolizma hızınızı buna bağlı olarak yağ yakım hızınızı arttırmanın en iyi yolu 2 bardak soğuk su içmektir. Düzenli yağ yakımı için bunu günde bir kaç kez deneyiniz.
Saygılarımla,