Forum Hakkında Düşünceleriniz

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Despo
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Forum nasil su anda ?

• Total voters
    171
değerli arkadaşlarım birşeyler araştırırken forumda gezinmek her konuyu didik didik etmek zor geliyorsa; arama motorunu kullanın çok daha kolay ve hızlı ulaşırsınız aradığınız bilgilere.

saygılar

forumun gerek içeriği gerek şekli ile ilgili bazı krtiklerim olacak:

- renk olarak siyah üzerine gri renkle yazmak (daha doğrusu okumak) gözleri çok yoruyor, yazılan yazılar ya beyaz olmalı ya da daha açık renkler...mesela bu maddede olduğu gibi açık sarı, alt maddede olduğu gibi açık mavi.

- yazı yazan üyelerin yaşlarının avatarının altında olması zorunlu olmalı. bana yazı yazan, aklınca öğüt veren, bilgiçlik yapmaya çalışan kişinin yaşının 15 mi yoksa 40 mı olduğunu görmek gerekir...

- forumda çok ciddi bir şekilde, "ben bilirim-benim bildiğim doğrudur-benim görüşüm dışında bir şey yazılırsa hemen hakaret ederim-görüşüm dışındaki yazılar kabul etmem" şeklinde bir olgu var...nerdeyse her mesajda bunu görüyorum, üslup hakgetire...bunun çok ciddi bir şekilde takibi ve gerektiğinde de uyarıların yapılması gerekiyor...

zaten yaş meselesini de bu 3 nolu madde nedeniyle istiyorum...adam 14 yaşında, ama atıp tutuyor, ters ters cevaplar yazıyor...kime cevap yazdığımız bilelim...

SAVAŞ74 merhaba,

Öncelikle yazı ve renkler konusunda kısa bilgi vermek istiyorum. Forumumuzda şu an iki tema mevcuttur, sol alt köşeden Default veya Centura_X arasında tercih yapabiliyorsunuz. Default temasınin eminim beğeneceksiniz (bir çok forumda standarttır)

Üslübla ilgili veya kural dışı mesajlarla ilgili moderatörleri bilgilendirebilirsiniz. Tek yapmanız gereken bu ikona tıklamanızdır
report.gif
her mesajta bulunan bir ikondur.

Eklentiler

• Skærmbillede 2010-10-07 kl. 15.57.43.png
    Skærmbillede 2010-10-07 kl. 15.57.43.png
    9,5 KB · Görüntüleme: 416
  • Skærmbillede 2010-10-07 kl. 15.57.35.png
    Skærmbillede 2010-10-07 kl. 15.57.35.png
    9,6 KB · Görüntüleme: 434
Forumda güç sporları işgal altında, dövüş sporları diye bir bölüm açılması boksör mü döver wing tzun cumu döver sorularının halter, powerlifting konularını bastırmasını engelleyebilir.

bazen konu başlıklarının meramımı yansıtmadığını düsünüyorum sadece..
mesela geçen gün spor salonuyla ilgili sorun yasadığımı anlattığım baslığımda uygun baslık aradım bi türlü hicbirisine oturtamadım ama mecburiyetten bu spora yeni baslamadığım halde yeni baslayanlar bölümü altına açmak durumunda kaldım baslığı

bu gibi ufak tefek seyler dısında hersey mükemmel bence

bazen konu başlıklarının meramımı yansıtmadığını düsünüyorum sadece..
mesela geçen gün spor salonuyla ilgili sorun yasadığımı anlattığım baslığımda uygun baslık aradım bi türlü hicbirisine oturtamadım ama mecburiyetten bu spora yeni baslamadığım halde yeni baslayanlar bölümü altına açmak durumunda kaldım baslığı

bu gibi ufak tefek seyler dısında hersey mükemmel bence

konu dışı veya dertleşme başlıkları olabilir thums: eğer sorundan kastın antrenman tekniği veya beslenme tekniği değil ise.;)

bana hala forum üyelerinin yaşlarının kesinlikle mesajlardaki üye bilgisi bölümünde zorunlu olarak gösterilmesi taraftarıyım...

daha spora yeni başlamış 15 yaşında bir "çocuk" ile bilgi üzerine tartışmalara girdiğimi bugün başka bir topicte yaşını açıklamasıyla şans eseri gördüm, eğer önceden bilseydim hiç böyle şeylere girmezdim....

İki yıllık çalışma sonunda çok güzel bir gelişim gösteren bir üyeye yazmış olduğum övgü mesajının, çok enteresan bir şekilde, polemik olarak algılanıp, topic içinde pek çok polemik içeren mesaj varken onlara dikkat bile edilmeyip silinmesine bir anlama veremiyorum.

Amaç polemikleri gidermekse, aynı örnek üzerinden gideyim, topic içinde çok ağır polemik yazıları mevcut iken, sadece son 25 mesaja dozerle girer gibi girip mesajların içeriğine bile bakılmdan silinmesi, bu foruma katkı yapmaya çalışan ve en iyiyi bulmaya çalışan bir üye olarak beni çok şaşırtmıştır...

MOderatörlerin, foruma üye olan 13-17 yaş grubundaki minikler ile belli bir tecrübeye ulaşmış insanlar arasındaki farklılıkları görebilmeleri gerekiyordu

Yazımın silindiği alana teessüflerimi ilettim...

Eğer bu, dikkat alınmayacaksa bilmek isterim...

Zira hem bu forumun kalitesini ve hem de üyeliğimi gözden geçirmem gerekecek.

Son düzenleme:
forum da gerçekten çok değerli insanlar ve çok güzel bilgiler var.forumda seviyeyi düşüren kullanıcılara direk mudehale ediliyor.yaş konusuna gelirsek evet yaş yazılmasının zorunlu olması mantıklı. ama karşınızda ki ile muhattap olma yaşa göre değişmemeli yaşa göre kaale alıp almamakta çirkin bi davranış olur.

arkadaşlar yaş konusunda sizlerin söylediklerinize harfiyen katılıyorum fakat sanal alemde zaten kimse kimsenin yaşından tam olarak emin olamaz, yani 13 yaşındaki birisi kendisini 25 yaşında gibi gösterebilir, dolayısı ile modlar yaş görüntülenmesini zorunlu yapsalar bile tesadüfen forumda anarşi yaratmak için üye olmuş geçici bir üye ile polemiğe girmiş olarak bulabilirsiniz kendinizi.

arkadaşlar

forumun eksiklerinden biri ebook yetersizligi eger internetim hızlı olsa size bulmaya çalışacağım döküman ama internetim kötü,e book sayısı bu siteye yakışmayacak kadar az

web sayfası formatında tek tip modeline mi geçildi....
eskiden var olan 2 formatlı seçenek barı artık yok, ve sayfalar sürekli siyah açılıyor.
eski mavi sayfalar güzeldi...

2009 a kadar harikaydı forum vg konusunda en tecrübeli üyeler vardı forumda şimdi çoğu gitti aslında yinede güzel ama eskisi gibi değil forumu araştırmaya üşenen gençler bin kez konuşulmuş konuları açmaları sürekli tartışma ortamı yaratmaya çalışanlar geçici olarak vg sporuna başlayanlar doldu yinede forumda dolaşmaktan keyif alıyorum eskisi kadar olmasada

Despo ve flexor'a bırkac gun once pm attım fakat daha onlıne olduklarını goremedım, ıstatıstıklerınden de bakıyorum yanlıs hatırlamıyorsam yaklasık 1 haftadır fılan onlıne olmamıslar.

Yonetım bu ara cok ılgısız gıbı, kendı adıma oldukca rahatsız oldugum bır hakaret konusu var ama hala muhattap bulabılmıs degılım.
Bende bılırdım forumda terbıyesız bır uslup kullanmayı ama karsılık vereyıp yonetıme pm attım onun yerıne fakat hala ılgılenılmedı.

Umarım bır ılgılenen olur, saygılarımla.

Forum çok iyi bence şu an türkiyede'ki en iyi forum ben şu ana kadar böyle bir forum görmedim.Gerçekten hiç bir çıkarım yok ben forumu öveceğim diye madalya takmaycaklar bana.Nedenine gelirsek forum çok iyi kurgulanmış ve bilgi paylaşımı açısından çok çeşitli açıkçası ben böyle bir forum kurmak istesem bayağa zamanın mı alırdı çünkü sabır işi.Forum gayet güzel dizayn edilmiş ve kurgulanmış yapımda ve yayında emeği geçen arkadaşlar teşekküler:) öyle derler ya genelde.Gerçekten tebrik ederim gayet güzel bir forum yapmışsınız ellerinize sağlık.Biraz saçmaladım galiba kusura bakmayın.

Kilitlenen konuların bir standarta tabi tutulmasının forum acısından daha ıyı olacagı kanaatındeyım.

Bır sablon var evet ve bu sablon sayesınde konusu kılıtlenen uyeler bır daha bu hatalara dusmemelerı ve konuyu okuyan dıger uyeler konunun neden kapatıldıgını bılmelerı amaclanıyor.
Bu gercekten dusunce olarak cok guzel.

Ama ne yazıkkı bu konuda bır standart goremıyoruz cop kutusundakı baslıklarda, bu sablona uymadan kapatılan konular da yok degıl.

Bu "özel neden + ilgili forum" kuralı seklındekı sablonunun konu kapatabılmek ıcın yonetıcılere bır zorunluluk halıne getırılmesının bır standart saglayacagını dusunmekteyım.

Saygılarımla.

Forumda konu başlıklarının ortalanmış olması okumayı zorlaştırıyor...eski dizayn daha iyiydi sanki...

Back
Yukarı