full body programı önerisi

affınıza sığınarak soruyorum acessory hareket nedir?
yani ikincil hareket.programa göre amaca göre zayıf bölgeleri izole etmek için kullanılabilir,pump için kullanılabilir,daha çok set ve tekrar yapmak icin kullanılabilir.mesela biceps curl gibi,cable row gibi.bench squat deadlift barbell row gibi hareketlerin yanında o hareketler accessory olarak nitelendirilebilir.

Hocam programınızı aynen uygulacağım. fakat solonda 1,25 kg lik plakalar yok en az 2,5 kg lık plakalar var.
Hacim için uygun olur mu 5 tekrar ?

tam yukarıda sorulan tekrar artırma mesajında anlattıgım gibi yapılabilir.2,5+2,5=5kg eklersin,5 tekrar çıkmazsa sonraki hafta ekstra ağırlık eklemezsin de önceki ağırlıkla 5 tekrarı tamamlamaya çalışırsın.böyle haftalarda 2. ve 3. günlerde ağırlığın yüzdesini alırken de minimum yüzdelikler kullanılabilir.ya da dışarıdan bir yerden yarım kilo,1kg,1.25kg gibi ufak plakalar edinebilirsiniz,idmanlara yanınızda götürürsünüz ihtiyacınıza göre.en sağlam en pratik programı verimli takip etme açısından en güzel yöntem bu olacaktır ki böyle yapan kişiler de tanıyorum,duydum gördüm.

@zeo64 Hocam bende skalyoz varmış. Beli zorlayan hareketlerden uzuk durun dedi doktor. Squat,barbel row tarzı hareketleri yapyacağım artık.
Öneriniz nedir ?

@zeo64 Hocam bende skalyoz varmış. Beli zorlayan hareketlerden uzuk durun dedi doktor. Squat,barbel row tarzı hareketleri yapyacağım artık.
Öneriniz nedir ?

kaç derecelik bir skolyozdan bahsediyoruz?ve skolyoz sonucu ağrı hissediyor musunuz normal yaşantınızda?

skolyoz bildiğim kadarıyla duruş bozukluğuyla ilgili bir durum vücudu düzleştiren antrenmanları yapabilirsin sanırım uzman değilim ama kürek çekme ve yüzme gibi tabiki zorlamadan. bu arada doktor bana Osgood-Schlatter tanısı koydu ve merdiven çıkmamı bile yasaklamıştı kısaca diz kapağımın altında yani eklem yerinin altında kemik çıkıntısı olduğu için, bacaklarımı bir süre zayıf hissettim ama spor yaptım ve güçlendi kısaca doktorun uyduruk bi doktorsa tavsiyleri bir işe yaramaz yaşam tecrübemdir paylaşmak istedim

Öneriniz nedir ?
Gergin olan tarafı esnetip, zayıf olan kısmı güçlendirmen gerekir, bunun için dumbell row yapabilirsin. Ama tam olarak nasıl skolyozun var onu bilmek gerekir. Bel tek bir kas değildir, bir tarafı daha fazla çekiyordur. Nefesini etkiliyor mu? bazı fotoğraflar paylaşırsan daha net şekilde yardımcı olabiliriz.

Normalde ağrı hissetmiyorum. Bende şans eseri öğrendim. Sol tarafa doğru 8 derecelik bir skaloyz varmış. Ne öneriyorsunuz ?

Normalde ağrı hissetmiyorum. Bende şans eseri öğrendim. Sol tarafa doğru 8 derecelik bir skaloyz varmış. Ne öneriyorsunuz ?
Alt taraftan mı üst taraftanmı eğilme var? önce onu bilelim. Sol tarafa yatan tarafı esnetip tam tersi istikamette ki tarafı çalıştırman gerekir.

Filimleri daha alamadım. Sadece pc'den gördüm biraz daha alt tarafta gibi.
Sol tarafta ki bel ve oblik kaslarını esnet ve sağ taraftaki kısmı çalıştır, bunu 1 adet dambıl ile yapabilirsin. Hatta karın kaslarını da güçlendirmen gerekebilir çünkü karın kasları omuganın alt tarafını stabilize eden kaslardır. Sen bunun için fizyoterapist'e git ve özellikle hangi kasları esnetmen gerektiğini sor, sana hareketlerin görseli olduğu kağıt verip, hadi geçmiş olsun diye yollarsa özellikle sor. Film sonuçları olsaydi daha net konuşabilirdim.

Filimleri önümüzdeki hafta verecekler. Ama 8 derece cok fazla değilmiş sanırım.
Ek olarak antremanlarımda squat,deadlift,babrbel row tarzı bele vuran hareketleri çıkarmalımıyım, yoksa kilo düşürerek hafif mi çalışmalıyım ?

Filimleri önümüzdeki hafta verecekler. Ama 8 derece cok fazla değilmiş sanırım.
Ek olarak antremanlarımda squat,deadlift,babrbel row tarzı bele vuran hareketleri çıkarmalımıyım, yoksa kilo düşürerek hafif mi çalışmalıyım ?
Squat'tı çıkartabilirsin. Deadlift yaptığın zaman zayıf olan yerde ister istemez çalışır bu iyi birşey. Ama Barı kavradığında tam olarak omurgayı düzgün pozisyona getirebiliyor musun? Tek soru bu? alt tarafta kayma var ise pelvis kemiği olması gereken cizgide olmayacaktır. Barbell row'un bunlarla ilgisi yok, eger ki dengesizlik üst tarafta değil ise. Bunun yerine T-bar row olabilir, cıkartmak istersen.
Benim tavsiyem tam olarak, sorunun nerede olduğunu bilmen. Çıkar kazağını annene babana göster alttan mı üstten mi? Birde fotoğraf çektir. 8 derece 3-4 ay içerisinde geçer geçmesine ama biraz üstünde durmak gerekir. Ben eğikliğin alt taraftan olduğu var sayarak söylüyorum, row egzersizlerinin bununla bir ilgisi yok. Sol tarafı çapraz şekilde esnetmeyi dene. Side plank ile sağ tarafı güçlendirmeyi deneyebilirsin.

Dışarıdan bakınca hiç belli olmuyor.[DOUBLEPOST=1483699234][/DOUBLEPOST]Fullbody'i bir gün üst vucut birgün alt vucut şeklinde çalışmam uygun olur mu ?[DOUBLEPOST=1483700102][/DOUBLEPOST]@zeo64

Son düzenleme:
Back
Yukarı