Göğüsler fora

Over training olmazsın. Ancak sürekli göğüs çalışıp sırt çalışmamak dengesiz olur. Bu sebeple sırt da çalışmalısın. Evde inverted row ya da barfiks yapabilirsin.
Cevabın için çok teşekkür ederim yeni güzel bir göğüs programı arıyorum bodyde 2. ayımı bitirdim.Sizin yazdığınız şu
2. örnek program
Incline Dumbbell Bench (Avuç içleri birbirine bakar şekilde)
Decline Barbell Bench Press
Pushups

programın yararı olurmu acaba? Birde hocamın yazdığı şöyle bir program var

Machine Bench Press
Butterfly
Cable Crossover
Bench Press
Incline Dumbbell Bench Press

siz hangisini önerirsiniz acaba?

İlk yazdığını tercih ederdim.

İlk yazdığını tercih ederdim.
hacim yapmak istiyroum şınavı 10 tekrar yapmam gerekiyor galiba sırtıma ağırlık koyarak denemeliyim şınavda öyle değilmi bu arada göğüs için 1 tane daha program buldum

Bench press
Dumbel fly
Flat dumbell press
Inclıne bench press

Veya

Incline Dumbbell Bench (Avuç içleri birbirine bakar şekilde)

Decline Barbell Bench Press
Pushups

hangisi :) ?

Benim iç göğüsde boşluk var , şu programı yapsam yararı olurmu acaba?
Yakın tutuş dumbell pres
cable cross
dumbell fly
pullover

Yakın tutuş dambıl press i anlayamadım? dambılları içten mi tutuyorsun? Eğer böyleyse bileklerine olan baskı artabilir ve sakatlanabilirsin. Buna gerek yok. Ama iç göğüs için dumbell press koyman mantıklı.

Seviyeni bilmiyorum. 3-4 aylık biri için 1 press daha gerekebilir.

dumbell press (üst göğüs eksiği varsa inc. press)
machine press
cable cross
dumbell fly

Başlayalı 2ay oldu ama genel olarak iyi gelişme sağladım . İç göğüs için iyi bir programa ihtiyacım var . Peki şu nasıl olur böyle 1kere calışma yaptım
Flat Dumbell Presses - 4 set 10 tekrar
Incline Dumbell Presses - 3 set 10 tekrar
Dar tutuş bench press - 3 set 10 tekrar
cable cross - 3 set 10 tekrar
dumble fly - 3 set 10tekrar

Tamam onu çıkaralım
Flat Dumbell Presses - 4 set 10 tekrar
Incline Dumbell Presses - 4 set 10 tekrar
cable cross - 3 set 10 tekrar
dumble fly - 3 set 10tekrar
Bunla iç göğsü iyi hale getirebilirim yani ?

Yazı rehber niteliğinde ve akıcı olmuş. Bir solukta sıkılmadan sonuna kadar okudum. Ve her anlatımda kendimi gözümün önüne getirdim. birçok hareketi çeşitli programlarımda denemiştim.
Bu yazıdan çıkardığım en nihai sonuç; eğer dumbel ile press yapıyorsak inçline yada flat farketmeksizin, dumbelları yukarı çıkarırken döndürerek en üst noktada birbirine paralel yaptığımızda daha etkili ve özelliklede iç kısımda ekstra etki sağladığıdır.
Benim şöyle bir sorunum var, belkide herkesde aynıdır. inçline yada flat barbel presslerde örneğin 80-100 kg arasında setler yapabiliyorken bunu dumbel ile max 20-25 kg arasında yapabiliyorum. tricepslerim vücudumda en güvendiğim yerlerdir. dolayısıyla itme kuvvetim kötü değildir diye düşünüyorum. ayrıca bir miktar sakatlanma korkusuyla daha fazla ağırlığa girmeye pek cesaret edemiyorum dumbellerde. Üstelik dumbeli ağır olunca alıp doğru pozisyona girmek bile zor oluyor.
Acaba bu durumda barbelprese yönelmem dahamı doğru olur yoksa yapabildiğim kadar max dumbellerlarla devam edeyimmi?

Yazı rehber niteliğinde ve akıcı olmuş. Bir solukta sıkılmadan sonuna kadar okudum. Ve her anlatımda kendimi gözümün önüne getirdim. birçok hareketi çeşitli programlarımda denemiştim.
Bu yazıdan çıkardığım en nihai sonuç; eğer dumbel ile press yapıyorsak inçline yada flat farketmeksizin, dumbelları yukarı çıkarırken döndürerek en üst noktada birbirine paralel yaptığımızda daha etkili ve özelliklede iç kısımda ekstra etki sağladığıdır.
Benim şöyle bir sorunum var, belkide herkesde aynıdır. inçline yada flat barbel presslerde örneğin 80-100 kg arasında setler yapabiliyorken bunu dumbel ile max 20-25 kg arasında yapabiliyorum. tricepslerim vücudumda en güvendiğim yerlerdir. dolayısıyla itme kuvvetim kötü değildir diye düşünüyorum. ayrıca bir miktar sakatlanma korkusuyla daha fazla ağırlığa girmeye pek cesaret edemiyorum dumbellerde. Üstelik dumbeli ağır olunca alıp doğru pozisyona girmek bile zor oluyor.
Acaba bu durumda barbelprese yönelmem dahamı doğru olur yoksa yapabildiğim kadar max dumbellerlarla devam edeyimmi?

Bende başlarda öyleydim dumbell pressle az kilo giriyordum yapamam ddiye çunkü hareketi yaparken zorlaniyorsun hafif kilo olsa bile. Ama kiloyu daha yüksek girmelisin hareketi bozmadan. Hafif de girsen yüksekte girsen dumbell presste hareketi formunu tutturamiyorsun gibi hissediyor insan. Bir dene aģir girmeyi tabii abartmadan. 80-100 kg arasi bench yapiyorsan dumbell presste daha ağir girmen lazim bence 20 kg cok az. 30 kg lik bumbellerl3 dene bir.[DOUBLEPOST=1391084467][/DOUBLEPOST]Yazım yanlislari icin kusura bakma mobildeyim bumbell degil dumbell olcak :)

Aslında daha ağır yapabileceğime inanıyorum ama biraz önyargım var. Sanırım yaparken sakatlanmaktan korkuyorum. Sol omuzumda donuk omuz başlangıcı dedikleri sakatlık var. Geçen antremanda 26 kg dumbella flatpress yaptım. 30 kg ilede yaptım. eğer yukarı doğru basarken dumbelları çevirmezsem press rahat, çevirirken omuza yük biniyor ve çekiniyorum. Peki çevirmeden aynı etkiyi alırmıyım?

İncline bench press( sabit )
İncline dumbell fly
Bench press
Bench de fly
Dips ( yeni ekledim )

Sizce uygun bir program mi
GT-I8150 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

Wrestler usta, ben bench press çalışırken göğüslerimi çok Az hissediyorum hatta bazen hissetmiyorum, hareketleri dediğiniz gibi yapmaya özen gösterdim bugün ama sonuç yine aynı, sebebi ne olabilir?

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Tecrübesi olan arkadaşlardan örnek ileri seviye bir göğüs programı isteyebilirmiyim !

Wrestler öncellikle başlık için teşekkür ederim.Yeni üye oldum ve müsadenle ilk sorumu sormak isterim.
Sorum şu ben kendimi bildim bileli göğüse Bench Press le başlarım geçenlerde programımı değiştirip üst göğüse ağırlık vermek istedim ve şöyle bir programa başladım;

İncline Barbell Press
İncline Dumbell Fly
Barbell Bench Press
Dumbell press
Pullover
Cable Crossover

Hareketlerin fazla olduğunu düşünüyorum ama yapmasam kendimi kötü hissediyorum.Sence Bench press ve Pullover'ı çıkarmalıyım programdan yada senin görüşün nedir acaba ?

Back
Yukarı