antrenmandan sonra meyve her zaman iyidir malto yada dextro yerine meyve yiyin hem antrenman sonrasi acliginizi bastirir hemde maltoyla dextroya göre daha saglikli... muz veya elma isinizi görür yeterki Kadar..[DOUBLEPOST=1385185564][/DOUBLEPOST]Muz hakkında ne düşünüyorsunuz recovery için?
tüketilebilir tabi.. fakat asiriya kacmamak lazim hedefin definasyon ise..Bu duruma gore antrenman sonrasi ogun olarak karb-seker ihtiyacini dusunursek coco pops gibi sekerli-karbonhidratli misir gevrekleride tuketilebilir mi ?
iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi
antrenmandan sonra bosalan glikojen deposunu doldurmak icin ve protein sentezini artirmak icin whey ile birlikte kana cabuk karisan karbonhidrat türleri tercih edilmelidir meyve yada dextro ve malto gibi istersen tabiki cikolatada yiyebilirsin (diyette degilsenantrenmandan hemen sonra neden şeker almalıyım
Bu ne yapmaya çalıştığınız ile alakalı bir durum. Basit şeker alınmasının amacı kan şekerinizi arttırıp insülin salgılanmasını sağlamak. İnsülin bilindiği gibi depo hormunudur, bu sebeple eğer siz kardiyo antremanı yapıyor ve yağ yakmaya çalışıyorsanız insulin seviyeniz olabildiği kadar düşük olmalı, dolayısı ile şekere gerek yok...Arkadaşlar yorumları okudum da benim kafam iyice karıştı. Benim bildiğim bu sporu şekere gerek olmadığı en başta uzak durması gerekenlerin başında geliyor. Hayır birde ben yağ oranımı düşürme dönemindeyim 7 8 civarına şekerin yakınından geçmiyorum o yüzden. protein ağırlıklı komplex karbo aşırıa kaçmamak şartıyla yağ tüketimim bile çok az o da saf zeytin yağ tuz 2 5 gr arası. böyle besleniyorum. ama idman sonrası şeker alımı demişsiniz buna benim gibi yağ oranı düşürmeye çalışanalrda dahil mi?
Bu ne yapmaya çalıştığınız ile alakalı bir durum. Basit şeker alınmasının amacı kan şekerinizi arttırıp insülin salgılanmasını sağlamak. İnsülin bilindiği gibi depo hormunudur, bu sebeple eğer siz kardiyo antremanı yapıyor ve yağ yakmaya çalışıyorsanız insulin seviyeniz olabildiği kadar düşük olmalı, dolayısı ile şekere gerek yok...
Ağır antreman sonrası kardiyo yapmak bence doğru değil, ya ayrı bir günde yapmak lazım veya aynı zamanda olacaksa antreman öncesinde yapmakta fayda var. Forumda antreman sonrası kardiyo ile ilgili güzel bir başlık var oradan detaylarını inceleyebilirsiniz...Hocam peki bu kardiyo durumuna ne dersiniz? Ağır idman giriyorum hani hakkını veriyorum baya ardından az miktarlarda karın bel adonis çalışıp 20-25 dk kardio yapıyorum. bu uygunmudur hani yağ yakıcam elbette ama bazı programlar vardır bunu mümkün olduğunca hızlandırır bu program bu kategoriye giriyormu ?
Arkadaşlar yorumları okudum da benim kafam iyice karıştı. Benim bildiğim bu sporu şekere gerek olmadığı en başta uzak durması gerekenlerin başında geliyor. Hayır birde ben yağ oranımı düşürme dönemindeyim 7 8 civarına şekerin yakınından geçmiyorum o yüzden. protein ağırlıklı komplex karbo aşırıa kaçmamak şartıyla yağ tüketimim bile çok az o da saf zeytin yağ tuz 2 5 gr arası. böyle besleniyorum. ama idman sonrası şeker alımı demişsiniz buna benim gibi yağ oranı düşürmeye çalışanalrda dahil mi?
sabah kalkınca ve idman sonrası 1 yemek kaşığı tahin pekmez alıyorum anında beynim vücudum kendine geliyor
koska kesinlikle tavsiye ederim
Koska - 350 G TAHİN PEKMEZ KARIŞIMI