Gainer lardaki karbonhidrat kompleksmi ?

tunerboy

Yeni Üye
Slm arkadaşlar gainerlardaki karbonhidratlar kompleks midir forumdada bulamadım cevabını kompleks deilse komleks karonhidrat içeren gainer varmı ?
 
Genel de gainerlar komplex ve basit karbo iceren blend(karisim) yapiya sahiptirler.Genel olarak maltodextrin veya dextrose (basit olarak icerirler Sadece komplex karbo iceren gainer hic duymadim.
 
kullanım zamanına bağlı gobek yapıp yapmaması

ant. sonra ver yarım porsiyon kaslara gitsin yatmadan once ver gobek olsun. :)
 
Gainer ürünleri genellikle bol bol dextrose ve maltodextrin içermekte olup, içerisindeki protein'lerin kalitesi de (şahsi görüşüm) düşük.

Gainer yerine whey ve bol bol yulaf bence en güzel kilo aldırıcı. Paranızı bunlara yatırmanızı tavsiye ederim. Yulafları alıp, mikser veya mutfak robotu ile toz haline getirebilirsiniz. Sonra isteğe bağlı olarak bu whey + yulaf karşımını, süt ile içebilirsiniz. Dileyenler, zor kilo alanlar içerisine, muz, fıstık ezmesi, yanına fındık ve badem ekleyebilir. (Bu dediğimin benzeri ürünler ABD'de whey & oats adı altında da satılmaktadır.)

En kaliteli gainer'dan daha sağlıklı ve besleyici olacağını garanti edebilirim.

Bu arada ölçek hesabı yapmak isteyenler için, 1 ölçek whey , aynı protein ölçeğiyle 4 ölçek yulaf (100gr) ve 500ml süt yaklaşık olarak 52gr protein, 85gr karb ve 10gr yağ ihtiva eder. İsteğe bağlı kaloriler ve gramaj arttırılabilir, yukarda saydığım diğer gıdalar eklenebilir.

Kış döneminde ara öğünlerde kullandığım, hem çok pratik, hem de çok besleyici bir karışım olduğundan size de tavsiye etmek istedim.
 
Yulafları alıp, mikser veya mutfak robotu ile toz haline getirebilirsiniz. Sonra isteğe bağlı olarak bu whey + yulaf karşımını, süt ile içebilirsiniz. Dileyenler, zor kilo alanlar içerisine, muz, fıstık ezmesi, yanına fındık ve badem ekleyebilir. (Bu dediğimin benzeri ürünler ABD'de whey & oats adı altında da satılmaktadır.)

.


Super oneri, arada bende yapiyorum, sabah vaktim olmadiginda miksere yulaf, fistik, whey, koyup karistiriyorum zaten yulaf eziliyor. Kesinlikle super (pekmez veya bal ekliyorum sabah ilk olarak aldigim icin).Ancak idman sonrasi kullanimi yulafin komplex karbo ozelligi yuzunden mumkun degil (uygun degil) ama whey, pekmez , yulaf yapilip idman sonrasi icilebilir. Pekmez basit karbo icerdigi icin insulini yukseltecek hizlica ve besinlerin hucreye tasinmasini hizlandircak ve recovery baslayacaktir.
 
Gainer ürünleri genellikle bol bol dextrose ve maltodextrin içermekte olup, içerisindeki protein'lerin kalitesi de (şahsi görüşüm) düşük.

Gainer yerine whey ve bol bol yulaf bence en güzel kilo aldırıcı. Paranızı bunlara yatırmanızı tavsiye ederim. Yulafları alıp, mikser veya mutfak robotu ile toz haline getirebilirsiniz. Sonra isteğe bağlı olarak bu whey + yulaf karşımını, süt ile içebilirsiniz. Dileyenler, zor kilo alanlar içerisine, muz, fıstık ezmesi, yanına fındık ve badem ekleyebilir. (Bu dediğimin benzeri ürünler ABD'de whey & oats adı altında da satılmaktadır.)

En kaliteli gainer'dan daha sağlıklı ve besleyici olacağını garanti edebilirim.

Bu arada ölçek hesabı yapmak isteyenler için, 1 ölçek whey , aynı protein ölçeğiyle 4 ölçek yulaf (100gr) ve 500ml süt yaklaşık olarak 52gr protein, 85gr karb ve 10gr yağ ihtiva eder. İsteğe bağlı kaloriler ve gramaj arttırılabilir, yukarda saydığım diğer gıdalar eklenebilir.

Kış döneminde ara öğünlerde kullandığım, hem çok pratik, hem de çok besleyici bir karışım olduğundan size de tavsiye etmek istedim.

Çok doğru bencede gainer yerine whey daha mantıklı.Ayrıca daha da hesaplı.2.7 kg bi gainer 18 servis çıkarken Whey cok daha uzun sure gıdıo ve proteın acısından cok daha kalıtelı.Yanı gaınerın ıcınde proteın yuksek dıye aldanmamak lazım bence.
 
Gainer ürünleri genellikle bol bol dextrose ve maltodextrin içermekte olup, içerisindeki protein'lerin kalitesi de (şahsi görüşüm) düşük.

Gainer yerine whey ve bol bol yulaf bence en güzel kilo aldırıcı. Paranızı bunlara yatırmanızı tavsiye ederim. Yulafları alıp, mikser veya mutfak robotu ile toz haline getirebilirsiniz. Sonra isteğe bağlı olarak bu whey + yulaf karşımını, süt ile içebilirsiniz. Dileyenler, zor kilo alanlar içerisine, muz, fıstık ezmesi, yanına fındık ve badem ekleyebilir. (Bu dediğimin benzeri ürünler ABD'de whey & oats adı altında da satılmaktadır.)

En kaliteli gainer'dan daha sağlıklı ve besleyici olacağını garanti edebilirim.

Bu arada ölçek hesabı yapmak isteyenler için, 1 ölçek whey , aynı protein ölçeğiyle 4 ölçek yulaf (100gr) ve 500ml süt yaklaşık olarak 52gr protein, 85gr karb ve 10gr yağ ihtiva eder. İsteğe bağlı kaloriler ve gramaj arttırılabilir, yukarda saydığım diğer gıdalar eklenebilir.

Kış döneminde ara öğünlerde kullandığım, hem çok pratik, hem de çok besleyici bir karışım olduğundan size de tavsiye etmek istedim.

Extravaganza ; temelde pratik uygulanabilir bir beslenme önerisi fakat yulaf , çavdar vs. gibi tahılların unlarını çiğ olarak tüketmek çesitli bağırsak ve sindirim sistemi sorunlarına yol açabilir.

Whey & Oats ürünleri ısıl işleme uğramış kullanıma hazır ürünlerdir. Bu gibi besinleri pişirdikten sonra tüketmeniz gereklidir.
 
Extravaganza ; temelde pratik uygulanabilir bir beslenme önerisi fakat yulaf , çavdar vs. gibi tahılların unlarını çiğ olarak tüketmek çesitli bağırsak ve sindirim sistemi sorunlarına yol açabilir.

Whey & Oats ürünleri ısıl işleme uğramış kullanıma hazır ürünlerdir. Bu gibi besinleri pişirdikten sonra tüketmeniz gereklidir.

peki yulafı nasıl tüketmemiz daha sağlıklı olur ?
 
Extravaganza ; temelde pratik uygulanabilir bir beslenme önerisi fakat yulaf , çavdar vs. gibi tahılların unlarını çiğ olarak tüketmek çesitli bağırsak ve sindirim sistemi sorunlarına yol açabilir.

Whey & Oats ürünleri ısıl işleme uğramış kullanıma hazır ürünlerdir. Bu gibi besinleri pişirdikten sonra tüketmeniz gereklidir.

Beachboy pek anlayamadim bu noktayi, normalde de sut veya su ile karistirarak yiyorum yulafi, sence bagirsak mide problemleri kisiye gore degisirmi yoksa beni daha sonra mi vuracak?
 
Çiğ Tahıl Ürünü Tüketimi

Un tahıldan üretilen bir besin olduğundan içeriğinde karbonhidrat ve protein vardır. Protein olarak prolamin, glutelin, globulin ve albumin yer alır.Vitaminler açısından tiamin tahıllarda önemli bir kaynaktır.

Karbonhidratların sindirilebilmeleri için emilmeleri ve metabolize olmaları gereklidir. Karbonhidratları monosakkarit olarak aldığınızda monosakkaritler sindirimde bir değişikliğe uğramazlar. Dissakkaritlerin sindirilebilmeleri için disakkaridaz enzimlerinin disakkaritleri monosakkaritlere ayırmasına ihtiyaç vardır. Eğer bu enzimler yok ise karın ağrısı ve ishal olarak ortaya çıkan emilme bozuklukları görülebilir. Buğday unu içinde yer alan nişasta tükrük salgısında bulunan pityalin içindeki “amilaz”enziminin etkisi ile parçalanır. Fakat asit ortamda pityalin amilazı etkisizdir. Bu nedenle İnce barsaklarda pankreas tarafından salgılanan amilaz enzimi nişastayı parçalar ve monosakkaritlere kadar ayrışarak emilime geçerler.


Pişirilmiş yada ezilerek püre haline getirilmiş besinlerdeki nişasta çiğ ve tane olarak yenilen besinlere göre daha kolay sindirilirler.Orneğin patates nişastası çiğken sindirilemez durumdayken pişirildiğinde hızla sindirilebilir hale geçer, soğutulduktan sonra yenildiğinde ise sindirimi daha yavaştır.

Bu bilgiler ışığında baktığımızda çiğ hamur yerken un içinde bulunan proteinler ve nişastadan ötürü sindiriminde güçlük çekeceğimizi aklımızdan çıkarmamalıyız.

KAYNAK: Hacettepe Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü - Beslenme ve Diet Uzmanı Canan Doğan


peki yulafı nasıl tüketmemiz daha sağlıklı olur ?

Yulafı süt ile muhallebi gibi pişirebilirsiniz. Fırınlama veya mikrodalgada birkaç dakika ısıl işleme tutup üzerine süt ilave edebilirsiniz. Yulafın üzerine yüksek sıcaklıkta sıvı ( su , süt vs. aruzaya göre ) döküp birkaç dakika bekledikten sonra tüketebilirsiniz.
 
Son düzenleme:
Çiğ Tahıl Ürünü Tüketimi

Un tahıldan üretilen bir besin olduğundan içeriğinde karbonhidrat ve protein vardır. Protein olarak prolamin, glutelin, globulin ve albumin yer alır.Vitaminler açısından tiamin tahıllarda önemli bir kaynaktır.

Karbonhidratların sindirilebilmeleri için emilmeleri ve metabolize olmaları gereklidir. Karbonhidratları monosakkarit olarak aldığınızda monosakkaritler sindirimde bir değişikliğe uğramazlar. Dissakkaritlerin sindirilebilmeleri için disakkaridaz enzimlerinin disakkaritleri monosakkaritlere ayırmasına ihtiyaç vardır. Eğer bu enzimler yok ise karın ağrısı ve ishal olarak ortaya çıkan emilme bozuklukları görülebilir. Buğday unu içinde yer alan nişasta tükrük salgısında bulunan pityalin içindeki “amilaz”enziminin etkisi ile parçalanır. Fakat asit ortamda pityalin amilazı etkisizdir. Bu nedenle İnce barsaklarda pankreas tarafından salgılanan amilaz enzimi nişastayı parçalar ve monosakkaritlere kadar ayrışarak emilime geçerler.



Pişirilmiş yada ezilerek püre haline getirilmiş besinlerdeki nişasta çiğ ve tane olarak yenilen besinlere göre daha kolay sindirilirler.Orneğin patates nişastası çiğken sindirilemez durumdayken pişirildiğinde hızla sindirilebilir hale geçer, soğutulduktan sonra yenildiğinde ise sindirimi daha yavaştır.

Bu bilgiler ışığında baktığımızda çiğ hamur yerken un içinde bulunan proteinler ve nişastadan ötürü sindiriminde güçlük çekeceğimizi aklımızdan çıkarmamalıyız.

KAYNAK: Hacettepe Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü - Beslenme ve Diet Uzmanı Canan Doğan




Yulafı süt ile muhallebi gibi pişirebilirsiniz. Fırınlama veya mikrodalgada birkaç dakika ısıl işleme tutup üzerine süt ilave edebilirsiniz. Yulafın üzerine yüksek sıcaklıkta sıvı ( su , süt vs. aruzaya göre ) döküp birkaç dakika bekledikten sonra tüketebilirsiniz.

Tesekkurler bilgi icin ancak, yillardir yedigim yulaf ezmesi bir kere olsun bende hazim sorunu, gaz, ishal yapmadi, sindirim noktasinda kimi zaman 2 ogunde almam gereken karboyu yulaf ezmesinden (su ile) aldigimda cok sik olmustur. Tabi ki bu demek olmuyor ki ben de olmuyor baskasinda olmaz. Zararini gormedim yarari ise :) 56 kilodan 85 kiloya cikabilmemdir.
 
Tesekkurler bilgi icin ancak, yillardir yedigim yulaf ezmesi bir kere olsun bende hazim sorunu, gaz, ishal yapmadi, sindirim noktasinda kimi zaman 2 ogunde almam gereken karboyu yulaf ezmesinden (su ile) aldigimda cok sik olmustur. Tabi ki bu demek olmuyor ki ben de olmuyor baskasinda olmaz. Zararini gormedim yarari ise :) 56 kilodan 85 kiloya cikabilmemdir.

Ayrıca bugun eve geldiğim de farkettim sanırım sizin yorumunuz, yulaf üzerine yulaf ezmesi değil. Benim burda kulladığım yulaf ezmesi instant olarak geçer ve üzerinde hot or cot eatable (soguk- sıcak yenebilir) yazıyor.Yani büyük ihtimal ayrıntısını bilmesemde ışıl işlemden geçiyor.Arzu ederseniz firmasına mail atıp sorabilirim.
 
Yulafı süt ile muhallebi gibi pişirebilirsiniz. Fırınlama veya mikrodalgada birkaç dakika ısıl işleme tutup üzerine süt ilave edebilirsiniz. Yulafın üzerine yüksek sıcaklıkta sıvı ( su , süt vs. aruzaya göre ) döküp birkaç dakika bekledikten sonra tüketebilirsiniz.
Dostum Eti lifalif tarzı dışardan aldığımız yulaflar içinde aynı şey geçerlimi?
ben süt döküp yiyorum onu?
 
ben yazılanları okumadım direk kendi düşüncemi yazıyorum.gainerlar vitargo gibi basit karb.lardan yinede farklıdır.içerisinde protein creatin glutamin vs. bcaa kompleks leride içerir.ayrıca markadan markaya içerisindeki şeker oranı da değişir.iyi bir marka almak lazım şeker içmektense. ve basit şekerlere gçre gainerlarda belirli bir miktar kompleks karb. bulunur. ikisi farklı şeyler bence gainer sabah ant öncesi ve ant sonrası(belirli bir miktar) içilmeli gece yatarken falan asla.
 
Dostum Eti lifalif tarzı dışardan aldığımız yulaflar içinde aynı şey geçerlimi?
ben süt döküp yiyorum onu?

Aynı konu benim de aklıma geldi. Yüksek miktarda tükettiğim bir ürün Eti Lifalif yulaf ezmesi. Kış dönemlerinde günde bazen 300-400gr yediğim bile oluyor pratikliğinden ötürü. Bugüne kadar ne bir kere hazım sorunu yaşadım, ne de ishal oldum. Tam aksine ne zaman yüksek tüketsem boşaltım sistemini düzenlediğini hissettim.

Bu konu önemli gerçekten. Bizim tükettiğimiz Eti lifalif bu kapsamda ise buna göre önlemler almak gerekli.

Sayın Beachboy, biraz daha konuyu aydınlatabilirseniz çok iyi olur gerçekten.
 
Karın ağrısı ve ishal durumları genelde uç belirtilerdir , bu tür belirtiler herkezde görülemiyebilir. Eti LifaLif in kutulanmadan önce ne tür işlemlerden geçtiği hakkında detaylı bir bilgiye malesef sahip değilim.

Fakat kesin olan birşey var ki tahılları ısıl işleme tabi tutarak tüketmek bu besinlerin sindirimlerini ve vücut tarafından emilimlerini son derece kolaylaştırıyor. Hem bu besinlerden max. verim alabilmek , hemde sindirim sistemimizi rahatlatmak için bu tür besinlerin ısıl işlemden geçirilerek tüketilmesi gerektiği kanaatindeyim.
 
Karın ağrısı ve ishal durumları genelde uç belirtilerdir , bu tür belirtiler herkezde görülemiyebilir. Eti LifaLif in kutulanmadan önce ne tür işlemlerden geçtiği hakkında detaylı bir bilgiye malesef sahip değilim.

Fakat kesin olan birşey var ki tahılları ısıl işleme tabi tutarak tüketmek bu besinlerin sindirimlerini ve vücut tarafından emilimlerini son derece kolaylaştırıyor. Hem bu besinlerden max. verim alabilmek , hemde sindirim sistemimizi rahatlatmak için bu tür besinlerin ısıl işlemden geçirilerek tüketilmesi gerektiği kanaatindeyim.

BeachBoy un sanirim bir onceki yazisinda bahsettigi sey ham tahil, bizim tukettigimiz ise yulaf degil yulaf ezmesi, yani islemden gecmis urun o yuzden sindirim sikintisi yasamamaktayiz. Afiyet olsun :)
 
Back
Yukarı